חוויה שונה

חוויה שונה

רב האנשים בפורום וגם בסביבה שלי מעידים על סגירת הטבעת בבוקר, על אי יכולת לאכול ואף לשתות עד הצהריים ואז אכילה מרובה בלילה אצלי זה בדיוק ההיפך!! אני קמה רעבה - אוכלת ושותה (ברנפלקס עם חלב) אני אוכלת אחרי זה צהריים עם פחמימות ירקות ועוף או בשר - מנה מכובדת רק שעה אחרי הארוחת צהריים אני מתחילה לשתות מים ובערב אני אוכלת קצת כי צריך אבל לא ממש מרגישה רעב ולא בא לי לאכול אחרי זה למשל אתמול אכלתי ב-8 בערב והלכתי לישון ב-1:30 בלי הרגשת רעב בנוסף עם סגירה של 7 לא מרגישה הגבלה הכמויות - בארוחות שבת אכלתי כמו כולם, אף אחד לא הרגיש ומצד שני המשקל לא זז בכלללללללל איך מסבירים את זה? אין לי כבר סבלנות

אופירA

New member
מנהל
רגע - תיקון להבהרה

לא רוב האנשים מעידים על אי יכולת לאכול ואף לשתות עד הצהריים!!! זו תקלה כאשר אדם אחד או שניים מעידים שלא יכולים לשתות עד הצהריים. אני מסבירה להם מיד שהטבעת שלהם סגורה מידי. זה לא תקין. את מתכוונת שרוב האנשים מרגישים שהמעבר צר יותר בבוקר ובצהריים, ופתוח יותר אחה"צ ובערב. אז יש פה אנשים שסיפרו בעבר על יכולת לאכול לעומת קושי לשתות. זה כנראה גם המקרה שלך. אם אלו ההרגלים שלך - הם בריאים מאוד. תשמחי בהם. זה טוב מאוד לבריאות לאכול ביום ולאכול פחות בערב. עפ"י הרמב"ם, אדם צריך לאכול בבוקר כמו מלך, בצהריים כמו איש עסקים, ובערב כמו אדם תפרן ועני. (משהו כזה... בערך). אז ככה זה הכי בריא. לפי כל הדיאטות, אם מסיימים לאכול הרבה שעות לפני השינה - זה הכי טוב להרזייה. לגבי המשקל שלא זז - כמה זמן הוא תקוע? שבועיים. זה לא נחשב. אם את לא מרגישה הגבלה, למה את לא סוגרת בעוד 1/4CC? כעיקרון, אם מרגישים שהמשקל תקוע באמת, צריך לספור הכנסה והוצאה קלורית יומית ממוצעת, ולראות איפה את נמצאת. תנסי לרשום שבוע אכילה ופעילות גופנית, ולחשוב לבד או ביחד על התוצאות.

קיבלתי תיקון

אני מנותחת חודשיים ואני תקוע במשקל חודשיים!!! הורדתי 4 קג אחרי 4 ימים ומאז כלום (לא סופרת ה- + - 500 גר כמובן אני קבעתי עוד ניפוח בשבוע הבא הימים הרגילים שלי באוכל (לא כולל שבת) בוקר כוס ברנפלקס + חלב 3% צהריים בין רבע לחצי כוס אורז/קינואה/בולגור/פירה + ירקות (פטריות, במיה, קישוא, תרד) חזה עוף/ סטייק טונה /סטייק ערב או מה שנשאר מהצהריים או שוב ברנפלקס או סלט או מנה בשרית אחרת אם אני במסעדה משתדלת לשתות ליטר וחצי פעמיים בשבוע שעתיים בחדר כושר (שם אני שותה 2 ליטר) ופעם בשבוע כדורסל במשך שעה -שעה וחצי האמת שאני לא יודעת לספור קלוריות הכל מבושל ללא שמן (או כפית שמן זית במידת הצרך) מה דעתך?

אופירA

New member
מנהל
לא ברור בכלל

מנותחת חודשיים ויש לך הגבלה או אין לך הגבלה? את בטוחה שבמשך חודשיים זה התפריט שאכלת? את לא שותה נס קפה? לא שום סוכר? ומה קורה בשבת? לדעתי, אם את יודעת שאת לא מספיק מוגבלת, את צריכה לסגור, ואז תראי תוצאות. לגבי האוכל, לדעתי את צריכה לעשות ספירה של שבועיים ימים, כולל 2 שבתות, ואז לראות ממוצע של אכילה ולהבין מה קורה. משהו לא נראה סביר. אולי הכמות של האוכל לא אובייקטיבית. צריך להקפיד מאוד על שתיית מים. לספור ממש. ליטר וחצי זה לא כולל נס קפה.

לא תפריט בחודשיים

עשיתי שבוע נוזלים שבוע רך או מרוסק ואז רגיל לחם אחרי השבוע השלישי. בסוף החודש הראשון כן אכלתי שטויות ( ביסלי צ'יפס ושוקולד - לסיים שאריות) לפני הסגירה הראשונה מאז הסגירה הראשונה ועד עכשיו עבר עוד חודש בו זה היה התפריט שלי בשבת הזו למשל אני אכלתי סלטים עם קצת חלה (מה שנתנו לי במוציא ולא יותר) קוסקוס עם ירקות ובשר ללא מנה אחרונה שתיה מיץ פירות בהמשך בוקר הברנפלקס חלב הקבוע שבת צהריים - מעט סלטים עם מעט חלה גם תפוח אדמה + בשר (היה חמין אבל לא אכלתי הכל) קינוח ואחר הצהריים - עוגת שוקולד ואגס (לא אכלתי הבצק עלים רק הקישוט) + חצי קלמנטינה + תה עם חצי כפת סוכר בערה 5-6 קרקרים מקמח מלא (הלכתי לחדר כושר אז לא הייתי רעבה) לא שותה חם באמצע שבוע בכלל, לא שותה קפה בכלל אז לא משתמשת בסוכר וכן, מנותחת חודשיים, מנופחת על 7 ולא מרגישה ממש הגבלה בכמות כשאני אוכלת לאט אני יכולה לאכול הרבה לוקח לי בין 30-45 דק לארוחה אז מין הסתם יש לאוכל זמן לעבור מבחינתי הכמויות עדיין גדולות

אופירA

New member
מנהל
לא יודעת

יתכן שהכמויות עדיין גדולות (כי לא רשמת בכל מקום כמויות), ובפרט שאת מרגישה שהן עדיין גדולות, ואת אומרת שאת יכולה לאכול הרבה כשאת אוכלת לאט. אז ה-4 ירדו, אבל בהמשך לא היתה יותר סיבה לרדת, ומצד שני הם גם לא עלו, כי בכל זאת פחתו כמויות המזון שאת אוכלת, יחסית לעבר. במקרה שלך, הייתי מגיעה להגבלה גדולה קודם, ואז רואה אם סוף סוף מתפתחת ירידה במשקל. וכן מקפידה מאוד על הרבה שתיה, כדי לשרוף שומנים. כאשר תהיה הגבלה גדולה, תצטרכי לשתות 2 כוסות מים לפני הארוחה (חוקי שחר), אז ממילא כבר יהיה לך הרבה יותר צריכת נוזלים, ואולי זה יעזור.

ניפוח כל 3 שבועות

אז אני מחכה כבר קבעתי תור ברור שאני אוכלת פחות אבל עדיין לפחות מספיק כדי לרדת אחכה בסבלנות לילה טוב ותדה על היחס

דבר נוסף

חשבתי שאולי הטבעת הראשונה עם 40 קג שירדתי וכל המקרים הטאומתים שעברתי נשארו חקוקים בזכרון הגוף שלי ואז הגוף מתגונן איכשהו.... וגם, מהחודש השני אני עושה 2-3 פעמים ספורט בשבוע ומרימה גם משקולות...אולי גם השרירים שיותר כבדים משומן לא נותנים כרגע למשקל לזוז?? לא ברור כל זה...

אופירA

New member
מנהל
כן זה מאוד סביר

אנשים שעברו תנודות בגוף של 40 קילו למטה למעלה למטה למעלה - הגוף שלהם לא מסכים לעבור את זה עוד פעם. אז הוא מתגונן, וראינו אצלם יותר קושי לפתח ירידה חדשה. אבל עם עקביות וסבלנות ושיטתיות - הכל אפשר להשיג במשך הזמן. אני לא חושבת שהבעיה היא עליית מסת גוף בגלל שרירים, אלא אני חושבת שמדובר בהגנה של חילוף חומרים שהתקלקל. כלומר את צריכה הרבה פחות קלוריות היום כדי לרדת במשקל, מאשר היית צריכה בעבר. כלומר אם את אוכלת 1500 קלוריות ומעלה, סביר שלא תרדי במשקל. תצטרכי פחות כדי לרדת. אבל במשך הזמן, אפשר להשיג שיפור ברמת חילוף החומרים. וכן, ברגע שתשיגי הגבלה טובה, כמות המזון שלך תרד מתחת ל-1500 קלוריות ותעמוד על 1000-1200, מה שיאפשר לך לרדת במשקל. תצטרכי להקפיד על לשתות הרבה מים, כדי לאפשר שריפת שומנים, ולהקפיד על תזונה דלת קלוריות (כלומר כמה שפחות ממתקים ומאכלים משמינים, אבל מצד שני כן לתת מקום לצורך בדברים טעימים וממתקים, כדי לא להישבר). כאשר תתחיל ירידה, ויהיה בהמשך גם שיפור מסוים בחילוף החומרים, תראי שגם אם פעם בשבוע את אוכלת יותר מאשר במהלך השבוע, זה לא עוצר ירידה במשקל. לדעתי כל מה שאת צריכה לעשות זה סבלנות - להמשיך להפחית את כמות האוכל (ע"י סגירת הטבעת), ואת תראי ירידה בתוך כחודש-חודשיים.

כן בעיית חילוף חומרים מוכרת...

אחרי הוצאת הטבעת לא רציתי לעלות במשקל אז הלכתי לדיאטנית ועשיתי דיאטה ולמרות זאת עליתי היא הסבירה לי שזה עניין של חילוף חומרים... לא פשוט לפחות עם הטבעת אני לא עולה עוד....חצי נחמה עוד שבוע לניפוח שלישי!!

אופירה, לא מדוייק

אני מאלה שסגורות עד הצהרים לחלוטין. זה לא מאז שאני סגורה היטב, אלא כבר בשלב מוקדם מאד של הסגירה, כשכמעט לא היתה הגבלה משמעותית (אחרי סגירה ראשונה). לפני הניתוח הייתי טוחנת מהבוקר. אחרי סגירה ראשונה - לא יכולה פרט לתה/קפה שום דבר עד הצהריים.

אופירA

New member
מנהל
זה בדיוק מה שאמרתי

עד הצהריים את יכולה לשתות תה או קפה. את לא סגורה עד הצהרים לחלוטין, באופן שאינך מסוגלת לשתות כלום. גם אני עד הצהריים יכולה רק שתיה או מעדן חלק. לא אמרתי שזה לא תקין שאי אפשר לאכול עד הצהרים. אמרתי שזה לא תקין שאי אפשר לשתות עד הצהרים.

LATIN GIRL77

New member
אני מראש לא מוותרת על ארוחת הבוקר../images/Emo13.gif

אומנם מאז הניתוח מבצעת הפרדה בין השתיה החמה של הבוקר ולארוחה, אבל כול בוקר אוכלת, אין מצב שאצא מהבית בלי להכניס משהו לפה. עניין של הרגלים מדיאטות העבר, גם כשלא הייתי בדיאטה דאגתי להכניס משהו לפה. אומנם לא מדובר בארוחה ענקית, אבל בדרך כלל המדובר הוא זוג פתית עם גבינה. מה שלא ממש נראה לי זה העניין של הנוזלים, נכון גם לי קשה עם הנוזלים על הבוקר, אני נוטלת כדור כול בוקר והכוס מים הראשונה היא הכי קשה, אבל העסק מסתדר בהמשך, בעבודה תמיד(!) יושבת כשבקבוק של 750 מ"ל לצידי ואין מצב שהוא ישאר ריק כשאני עדיין שם. לא להתרגש מזה שסגירה של 7 עדיין לא מגבילה, כול אחד וההגבלה שלו, תחכי עוד קצת, ואם תראי שבאמת אין ירידה וכבר עברו שלושה שבועות-חודש מהסגירה האחרונה אז תגשי לסגור עוד קצת, ככה סגרתי עד לסגירה הנוכחית שנחשבת גבוהה יחסית. בהצלחה!!! והכי חשוב לא להרים ידיים ובטח לא לוותר, זהו תהליך, לא לשכוח

גם אני לא מוותרת על ארוחת בוקר

לפעמים כשאני עובדת (לא קורה הרבה) אני מוותרת על הצהריים כמו היום..ואז בערב אני רעבה!! הקושי שלי עדיין השתיה נראה לי כשאני ביום מחוץ למשרד, אני כמעט ולא שותה נכון שהבקבוק בהישג יד עוזר, נכון שאחרי הכוס הראשונה מתחשק יותר, הבעיה שאני לא חושבת על הראשונה ואז לא שותה!! מודה לך על העידוד, בהחלט מקווה שסגירה שלישית תעזור כי ממש ממש לא מגבילה אותי הטבעת הזו! הערב כמעט סיימתי הסלט טונה במסעדה עם 2/3 מהלחם (נכון שלפני הטבעת הייתי מסיימת הסלט והלחם בשלמותו ועוד מוסיפה שתיה...אבל עדיין!) בהצלחה לכולנווווווווווווווווווווו

למעלה