חוויה מתקנת..

רק עמרי

New member
חוויה מתקנת..

למי שעבר פה אתמול וזוכר,ננה שלי היתה חולה.. שלא יהיה לכם חשש,ננה עדיין חולה,קצת פחות,אבל חולה. רק שניסיתי לעזור לה הבוקר. יום שמש יפה,היה נראה לי די קלאסי לבדוק את קרביה של ננה. טוב, פתחתי ברגים,הורדתי את פילטר האויר,חשפתי את הקרבורטור,היה נראה בסדר, ואז... אז עלה במוחי רעיון מעניין: אולי נבדוק איך המנוע פועל (אהממ...) עם קרבורטור פתוח? כן...החלטתי לעשות זאת. הנעתי,ובדקתי את המנוע, הדבר הבא שאני זוכר זה להבה ענקית שעטפה אותי (טוב נו...רק את המנוע) אז יש לי כמה מסקנות לגבי החויה הזו: 1. אין שום דבר מעניין במנוע שעובד עם קרבורטור פתוח 2. אם החלטת לבדוק את זה עדיף שתחזיק דלי מים או מטף בהשג יד 3. אם לא הכנת דלי מים,ואתה מתכוון להביא, אל תפיל את צינורית הדלק,זה עלול לגרום להתלקחות נוספת.

RamN

New member
ההצתה שלך הפוכה במקרה???

זה לא אמור להעלות לך אש למעלה...

רק עמרי

New member
אני לא יודע מאיפה או למה

לא היו לי יותר מידי הזדמנויות לראות מאיפה קפץ לי הניצוץ... אולי מהמפלג באיזשהי צורה,אולי יש לי חוט חשמל גלוי (עכשיו אני יודע שיש לפחות אחד
) העיקר שנגמר... חיסלתי את כל הריאות שלי בנשיפות..

EranR

New member
מזל טוב!

היי עמרי !!! אל בהלה - לא הרסת את האוטו, בסה"כ חווית לראשונה את אחד המושגים הכי מוכרים בעולם הרכב... BACK FIRE הסבר כללי - מדובר בבעירה של התערובת הדלק/אויר בתוך הסעפת ולפני הבוכנות. התופעה מוחמרת ומתבטאת בלהבה מפחידה כאשר מסירים את פילטר האויר ומאפשרים הזנה בלתי מבוקרת של חמצן לבלאגן. סיבות - 1. תערובת ענייה מידי - דבר שגורם לבעירה "איטית" בבוכנות, ואז יתאפשר מצב בו התערובת עדיין בוערת כששסתום היניקה נפתח על מנת לקבל תערובת חדשה - ומצית אותה. 2. בעיות בכיוון ההצתה. 3. בעיית שסתומים. סימנים - 1. במידה והמנוע עובד ללא פילטר אויר - פריצה של להבה מגניבה מפתח המאייד לתא המנוע. 2. "מנוע מזייף" 3. הספק נמוך 4. התחממות יתר של המנוע פתרון - כיוון הצתה. במידה ולא נפתרה הבעיה - בעיית שסתומים (כיוון ואולי החלפה של שסתום "שרוף"). ערן.

ofir_y

New member
ערן

אתה צריך לכתוב ספר (ולתת לי תמלוגים על הרעיון כמובן)
אגב אל בהלה הפילר גייג' שלך אצלי כמו חדש אני פשוט לא ראיתי אותך במפגש שעבר ולכן הוא עוד אצלי.. אופיר

EranR

New member
אופיר

אין שום בעיה - שמח שאתה שומר עליו. ובנוגע לספר... זה יהיה קצת מצחיק - ממילא חלק גדול ממה שאני כותב כאן מגיע ישירות מספרים..... נתראה ביום ו´ ערן.

למעלה