חוויה משפילה

אימוש123

New member
חוויה משפילה

רוצה לשתף אותכם בחוויה משפילה שעברתי..
לפני 12 שנה כשבני היה בן 3 הוא אובחן על ידי פסיכיאטרית ילדים,לא היה לי את כל הידע שיש לי היום ,והלכתי לפסיכיאטרית שהפנו אותי מטיפת חלב, היא היתה מאוד שיפוטית,ושאלה אותי איך אני מביעה אהבה..כנראה נראתי לה אמא קרה, מאז עברנו הרבה, שנים רבות כל חיי משפחתנו סבבו סביב בני המדהים, והוא התקדם מאוד,חלק מהבעיות נעלמו וחלקם עדיין איתנו, בכל מקרה בני הוא ילד מדהים,ואם יש דבר שמגדיר אותי בעיני זאת האמהות שלי, השבוע יצא ספר של אותה פסיכיאטרית על פעוטות, ויש שם פרק על אוטיזם, והמקרה שלנו כתוב שם, לא כתוב שמו של בני אבל מי שמכיר מזהה את המקרה
שיתפתי את משפחתי וחברי והם זעמו לא פחות ממני,שוב שתבינו המקרה שלנו מסופר שם בלי לשאול את רשותי,אמנם בלי שמות אבל עם המון פרטים מזהים, מעבר לזה שהספר גרוע ואין שם התיחסות לשיטות חדשות המוכרות היום הפסיכיאטרית הזאת היא עלבון למקצוע הפסיכיאטריה

galitkm

New member
חוצפה שלא תאמן, אני בהלם

חשבתי שאסור לעשות דבר כזה אפילו אם השמות בדויים, הכוונה לפרסם את תיאור הטיפול או המקרה של מטופל בלי לבקש את רשותו. אני הייתי מתייעצת עם עו"ד על דבר כזה, אין לי מילים לבטא מה שאני חושבת על רופא שעושה כזה דבר, ואם יתברר שזה מותר לה לפי החוק - כבר קראתי כל מיני ספרים כאלה של אנשי מקצוע שמתארים מקרים אמיתיים של מטופלים בשמות בדויים, עכשיו אני שואלת את עצמי עד כמה התיאורים שלהם בספרים אמינים בכלל

אימוש123

New member
חוויה משפילה

בדקתי זה חוקי, היא לא כתבה שם מפורש, כתבתי לה מכתב והיא ענתה לי בחוצפתה שזה לא המקרה שלנו והיו הרבה מקרים כאלה בעבר, תאמיני לי שהיא שיקרה זה המקרה במדויק כולל ההיסטוריה המשפחתית שלי ומקרה שקרה לבני במדויק [הוא עבר ניתוח טראמותי] בקיצור אשת מקצוע חצופה ושקרנית

TikvaBonneh

New member
חוקי אבל מסריח

השאלה אם אין כאן עברה על הקוד האתי? כי אז אמנם אין עבירה פלילית, אבל אפשר לשלול ממנה את הרישיון.

dina199

New member
אם אפשר לשלול את הרשיון

אפילו אם הפעולה שלה חוקית, זה נראה לי הדבר הכי נכון לעשות

את צריכה להתלונן בהוצאה

חשיפת פרטים מזהים על קטין היא עבירה פלילית, גם אם לא מדובר בשמו

כשר אבל מסריח

כאיש תקשורת, ידוע לי היטב שפרסום סיפור בשמות בדויים וטשטוש הזהות האמיתית, היא אפשרית, עומדת במבחן משפטי ואין שום כוח שבעולם שיכול לשנות זאת. אבל... מסריח זו מילה עדינה לתאר זאת, מאחר שהאדם עליו מסופר יודע ומכיר את הסיפור, הוא מבין שהוא מועלה על המוקד מבלי שתהיה לו האפשרות להגיב.

שלומות0

New member
אם מדובר בהמון פרטים מזהים

וזיהו את בנך,
יש כאן עברת חוק צנעת הפרט ושמירת פרטיות ויתכן שגם לשון הרע, על מנת לפרסם סיפור שניתן לזהות את הדמויות{מטופלים} היה עליה לקבל רשות מהמטופלים על אף שאין שמות

למעלה