חוויה מיוחדת בכנס

ilerekh

New member
חוויה מיוחדת בכנס

שלום חברים,
מכירים את המצב הזה שקורה כשאתם באים למקום חדש ופוגשים אנשים חדשים ומרגישים כאילו הפה שלכם מתייבש והלשון נדבקת? את הלחץ הזה בגרון?
יש אנשים שהמצב הלא נעים הזה קורה להם רק עם בני המין השני ויש אנשים שזה קורה להם בהרבה מצבים נוספים.

אם קשה לכם כשאתם מכירים אנשים חדשים או שאתם מרגישים לפעמים לא בנוח בסיטואציות חברתיות יכול להיות שאתם מרגישים משהו שלפעמים קוראים לו ביישנות, מופנמות או קושי חברתי.

גדלתי בתור ילד מסוגר וביישן אבל כשאני והחברים שלי היינו מגיעים לכנס או מפגש פורום היה לנו מאוד קל להתחבר לאנשים אחרים ומתוך השיחות שניהלתי עם אנשים מהתחום הבנתי שאני לא היחיד שהרגיש ככה.

כחלק מהלימודים אני עורך כרגע מחקר בנושא ביישנות, קושי חברתי ובעיות דומות שהיו לי כשגדלתי וששמתי לב שקיימות גם אצל הרבה אנשים אחרים שגדלו בקהילה.

אם חוויתם מצבים דומים אשמח אם תענו על הסקר האנונימי הקצר הזה ותישלחו אותו לחברים שאתם מכירים שמכירים מצבים דומים.

הסקר

הודעה לא ברורה וגם השאלון לא ברור

אנשים ביישנים-בכנסים-אבל-לא-ביישנים-בכנסים? מה שאלת המחקר בכלל? האם אנשים ביישנים מתקשים להכיר בני זוג? זה נשמע כמו תשובה בגוף השאלה...

גם הניסוח שמתייחס כ"יש לך בעיה, דרג עד כמה אתה מרגיש כושל ואיך אתה מטפל בזה" די נראה יותר כמו משהו שכבר מכיל בתוכו את התשובה ולא ממש משאיר מקום לפרשנות.

גם מה זה "לטפל" בדיוק? כשהייתי צעיר יותר, הייתי מאוד נבוך לעמוד מול קהל. ואז פעם אחת הייתי חייב לעשות את זה, ומאז זה בא די בקלות - ברמה שאפשר לשלוח אותי בהתראה של שעתיים להעביר הרצאה על נושא שאני לא מבין בו כלום וזה עדיין יצא בסדר. אז דווקא רציתי למלא את השאלון שלך, אבל פשוט לא מצאתי בו קטגוריות שמתארות את מה שאני מרגיש וחושב על הנושא.

ilerekh

New member
זה בסדר אם לא הצלחת להבין חלק מההודעה והשאלון

אני מעריך את שיתוף הפעולה והכנות למרות שאני בכל זאת רוצה לציין שעל מנת לענות על סקר מחקרי אין צורך להבין את הסיבה לניסוח השאלות בצורה הספציפית שבה נוסחו או את שאלת המחקר.

ההתייחסות היא בדגש בעיקר על החוויה הסובייקטיבית האישית בתחומי חיים שונים ומכיוון שמדובר בחוויה סובייקטיבית הסקר נבנה בצורה הזאת.

מכיוון שהסקר עוסק בנושא שקרוב ללבי החלטתי לחלוק אתכם גם את החוויה האישית שעברתי בכנסים בתור אדם ביישן שפתאום מצא שבסביבה הזאת הרגיש אחרת והסתקרן לגבי זה, אם החוויה האישית שלכם מכנסים דומה לשלי זה רלוונטי לתשובותיכם בסקר בדיוק כמו שזה רלוונטי לתשובותיכם אם החוויה שלכם שונה או מנוגדת.

ולסיום בהקשר של "לטפל" הכוונה לתהליך,טיפול,קורס או סדנא כלשהם בתשלום אשר עסקו בנושא באופן ישיר או עקיף.

ilerekh

New member
בנוסף

בהקשר להנחה שלך שלאנשים שמגדירים עצמם כביישנים קשה להכיר בני זוג,
יצא לי להכיר מספר אנשים במערכות יחסים זוגיות נהדרות שהיה להם קשה להכיר חברים חדשים או חוו קושי במגוון סיטואציות חברתיות אחרות שלא היו קשורות למערכות יחסים זוגיות.
בסופו של דבר העניין בנושא הספציפי הזה שהנחת אוטומטית שתקף לגבי כל אדם ביישן הוא לא האם לאדם שמגדיר עצמו כביישן קשה למצוא זוגיות אלא איך האדם מגדיר שהוא ביישן.

השאלון די עושה הסללה

"כמה הבעיה הזו מפריעה לחיי היום יום שלך" - מראש מניחים שיש לנו בעיה, ושהיא מפריעה. אין כאן תיחום בזמן, וההגדרה כמשהו מראש בתור "בעיה" גם מכתיבה זווית ראיה מאוד מסויימת.
היה לי חייל קצת ביישן. זה הפריע לו רק במקרה אחד - כשהוא עשה מיונים לקצונה ולא עבר אותם. זה די השפיע על חיי היום יום שלו (הוא נשאר ביחידה ולא יצא לקצונה), אבל כהשלכה של מאפיין באישיות שלו על אותו יום מיונים שקבע את גורלו (ביום יום אף אחד לא תפס את ביישנותו כ"בעיה" - הוא נחשב לחייל מקצועי ומאוד אהוד) ולא כהשפעות יומיומיות של הביישנות עצמה.

"מה הם התחומים בחייך בהם אתה מרגיש שההשפעה של הבעיה הזאת מזיקה לך בצורה החזקה ביותר? " ניסוח מאוד מסורבל ולא ברור. שוב השימוש בטרמינולוגיה של "בעיה" והנחה שהיא מזיקה, וצריך רק למדוד כמה היא מזיקה.

ההמשך גם מרגיש קצת כמו כתב אישום "האם אתה מודע לזה שאתה דפוק? מה עשית כדי לטפל בעצמך? מדוע שלא תתאבד וחסל?"

אין כאן מספיק שאלות שנותנות פילוח טוב של מה הקורא באמת מתכוון אליו כשהוא חושב על מה שאתה מגדיר כ"בעיה".
אין לנו כאן דרך להבדיל בין מישהו שפשוט הופך ל"פרח קיר" במסיבות, מישהו שרק מסמיק לגמרי בראיונות עבודה או ההיא שהביישנות שלה דווקא מתבטאת בפלרטטנות כדי לקבל אישור לערך שלה מכל מיני בנים.

גם את המצב שאתה מתאר בהודעה - של מישהו שמאוד ביישן חברתית בסביבה רגילה שנפתח ופורח בסביבה שיותר מתאימה לאופי שלו, פשוט לא ניתן לאיבחון בשאלון הזה.

זה כל כך מזכיר לי למה תמיד העדפתי לעבוד עם structured focused comparison ולא עם המתודולוגיות הבהיוויורליסטיות המעצבנות האלה ושיטות כמותיות...

ilerekh

New member
אני מבין שפירשת את הדברים באופן שגוי

אם אדם מרגיש חוויה של קושי חברתי,מופנמות או ביישנות, מתחבר לסיטואציות שהזכרתי בהודעה ואוהב את ההרגשה הזאת הוא באמת לא יראה את הבעיה שיש כאן ולכן השאלון לא בהכרח יהיה לו מובן או רלוונטי וזה בסדר לאותו בן אדם, לי אישית אין בעיה עם מזוכיסטים אבל השאלון לא פונה אליהם.

בהקשר לדוגמא המציאותית היחידה שנתת כאן מעבר למקרה האישי שלך, אין לי בעיה עם הדרך שבה הצגת את הקושי האפשרי שאתה חושב שיכול היה להיגרם אם אותו חייל ספציפי היה עונה על הסקר מכיוון שלכל מחקר ממוקד יש מקרים שאינם מתאימים לו ולכן מקבלים התייחסות אחרת בשלבי המחקר.

בסופו של דבר זה לא רלוונטי אם תוכל לספק דוגמאות לדרך שבה אתה חושב שאנשים אחרים היו עונים על השאלון ומתקשים כי לכל דוגמא היפותטית בעולם המחקר יש אינספור דוגמאות נגדיות.

ודרך אגב אתה צודק, אין לכם כאן דרך להבדיל בין דרכים שונות שבהם מתבטאת הביישנות. הבעתיות נובעת מכך שאתה מנסה להבין מסקר בודד את מטרת ומהלך תהליך מחקרו השלם של אדם אחר.

אם היית רואה את פבלוב מצלצל בפעמון מבלי לראות את כל שאר השלבים או אפילו את הכלבים המעורבים האם היית מתיימר למצוא את הפגמים בשיטות העבודה שלו באותה מידה?

אסיים בכך שאומר שאני בהחלט שמח שאתה ממוקד על מתודולוגיה שמועדפת עליך אבל מצער אותי לראות אותך מחפש מה לא בסדר בכל דבר ששונה מדעתך בתחום.

JuffoWup

New member
הייתי מציע לקחת עצות מהבלש בכובד ראש

יש לו המון ניסיון בתחום המחקרי, שלא לדבר על ידע כללי עצום כמעט בכל נושא שתעלה על דעתך.

ilerekh

New member
העצות אכן נלקחו בכובד ראש ובכבוד הראוי להן

והתובנות שהפקתי מהן בהחלט ישפיעו בשלבים מתקדמים יותר של המחקר אך הן אינן רלוונטיות לשלב הנוכחי שנכתב בצורה הזאת כחלק בעל מטרה ספציפית במכלול.

ilerekh

New member
אנחנו יכולים להמשיך ולנהל דיון ארוך ומייגע

על מתודולוגיות מחקר כאשר מדובר בנושא שהוא אוף-טופיק לפורום, או שאנחנו יכולים להסכים שיש מחלוקת בנושא השלב הספציפי במחקר הזה הנובעת בין השאר מכמות המידע הקטנה הנגישה לכל אדם מלבד עורך המחקר אבל עדיין ישנה הבנה של הכוונה החיובית של שני הצדדים ורצונם לקדם את המחקר בנושא.

אני מציע בכל זאת הרחבה של השאלון

יותר מפולח, יותר ממוקד, ועם יותר אפשרויות.

אישית אני מאוד אוהב לעזור לאנשים במחקרים שלהם, אבל במבנה השאלון כרגע, אני לא רואה איך אני מצליח לענות עליו בצורה טובה ולא בינארית.

ilerekh

New member
אני מאוד מעריך את הרצון לעזור

בהחלט יש מקום לשאלון ויותר מפולח, יותר ממוקד ועם יותר אפשרויות יחד עם זאת השאלון הספציפי הזה הוא רק אחד החלקים מאחד משלבי המחקר ומשרת את מטרתו בצורה מאוד מדוייקת.

למעלה