חוויה חוץ גופנית...

f i n i k s

New member
חוויה חוץ גופנית...

אני לא זוכר אם זה השם המקצועי של העניין אבל בלילה שבין חמישי לשני בפעם השנייה בחיים שלי עברתי חוויה חוץ גופנית! בפעם הראשונה שהיית הגב מזמן זה קרה באופן מכוון אך הפעם זה קרה ספונטני... חלמתי שאני עומד מול מישהו באיזור חשוך כשלפתע יש רעש בבית שכנראה מעיר אותי אבל אני שוב חוזר לחלום אך הפעם אני מודע שזה חלום... באותו הרגע שאלתי את עצמי איך אני מנצל את המצב ויצרתי בחלום מנהרה שנראת כמו בתמונה בערך רק בלי הכביש... בכל מקרה התחלתי לעוף בתוך המנהרה במהירות גבוהה מאוד! עד שלפתע ואני לא זוכר בדיוק איך הרגשתי שאני מרחף בלי לזוז. כשבדקתי את מסביבי ראיתי שאני בחדר ובחשש מסויים הבטתי על עצמי שוכב במיטה... מיד ידעתי מה עובר עליי ואני מודה שהתרגשתי מאוד ואחרי מספר שניות רציתי להתעורר ומה שעשיתי היה אפילו יותר מוזר. ניגשתי לדמות שלי הישנה והערתי אותי מה שקרה אז זה שהתעוררתי ונוצר מצב שאני מסתכל על עצמי בשוק פנים אל פנים (אחד המוזרים) ואז התעוררתי! אדייייר! מיד אחריו היה לי גם חלום צלול קצרצר נוסף ואחרי הרבה זמן ללא חלום צלול אני חייב לומר שזאת הרגשה מדהימה!! יום טוב לכולם!

ravehor

New member
מעניין מאוד!

אף פעם לא התנסיתי בחוויה הזו, אבל נשמע שכדאי לי. אבל אם הסתכלת על עצמך פנים אל פנים אני חושב שזה מוכיח שזה לא אמיתי, כי לא היית מודע בשני הגופים

f i n i k s

New member
אמת ויציב...

במשך כל הזמן שראיתי אותי הייתי רק הדמות המרחפת...

שאלה

אם אני מבין נכון, חוויה חוץ גופית היא בעצם מושג מיסטי למדי ("שיטוט" הנשמה מחוץ לגוף...?). בהנחה שאני כן מבין נכון, יש הבדל גדול מאוד בין חלום צלום (שאני לא רואה בו ולא חושב שרואים בו משהו מיסטי), לבין חוויה חוץ גופית (שמתקשרת למושגים כמו שיטוט במרחב אסטראלי...). ומאיפה לך לדעת ש"החוויה החוץ גופית" היא לא אלא חלום צלול בלבד (טענה שהועלתה כאן גם לגבי שיתוק שינה)?

ravehor

New member
כן, קיים ויכוח לגבי זה

האם זה קיים באמת או האם זה רק עוד סוג של חלום צלול
.

למעלה