חוויה ארטישוקית

Amoureuse

New member
חוויה ארטישוקית

ביום שלישי חגגנו את יום נישואינו העשירי, וכפי שכבר סיפרתי, האירוע צויין בארטישוק. למרבה הצער עבר על שנינו יום קשה והיינו עייפים עד כדי דיון על ביטול האירוע, אבל החלטנו לא לוותר. כדי להתעודד פצחנו בשני קוקטיילים - קאפירינייה מעולה ומוחיטו בסדר גמור. מצב הרוח כבר התחיל לעלות. אח"כ התנפלנו כמו שני מורעבים על הלחם והחמאה המתובלת... תמיד נופלים בפח הזה. כמובן שהיה טעים. המנות הראשונות היו מ-ד-ה-י-מ-ו-ת, אפילו גאוניות. הבחור לקח ניוקי תפוחי אדמה ושרימפס מושחם (40 ש"ח), ונהנה מכל ביס. אנוכי לקחתי "מילפיי אווז ותפוח עץ בסיידר חם" (35 ש"ח): בהשראת המילפיי שהוא קינוח צרפתי עם שכבות עוגיות ופירות/קרם, הוגשה לי צלחת עם פרוסות תפוח וביניהן נתחי אווז, ברוטב סיידר חם. (מתי כבר אני אקנה מצלמה דיגיטלית??? חייבים לראות את הדבר הזה). בקיצור היה מדהים. לעומת זאת נפלנו בעיקריות. כבר בשלב הבחירה שמנו לב שאין שם שום דבר מעניין. הוא לקח פילה מוסר (78 ש"ח), ואני מתוך מיוחדי היום בחרתי פילה רד-סנפר (86 ש"ח). הרד סנפר היה קשה וממש לא טעים, אם כי הפירה בטטה מתחתיו היה נפלא. המוסר היה בסדר, אבל אצל ג'קו טעים יותר. בעודנו משחקים עם המנה יותר מאשר אוכלים ניגשה המלצרית לברר מה המצב. הפעם לא מלמלנו שהכל בסדר אלא הבענו את אכזבתנו. מייד נשלח אלינו מישהו בכיר יותר שהציע לנו להחליף. מכיוון שלא היה לנו באמת מקום לאיזה סטייק או קונפי אווז (המנות הבשריות המפתות בתפריט), הביאו לנו קינוחים וקפה על חשבון הבית. איזה הבדל מפסטיס שלא עלה בדעתם לפצותינו על היין הקלוקל... הקינוח שלי היה פרפה תפוזים - חביב מאד אבל לא מדהים. הוא קיבל "שוקולד ולרונה חם" - זה בעצם די דומה לסופלה שוקולד חם והיה מעולה (כמובן שהוא נאלץ לחלוק איתי
). אחר כך עברנו לבר כדי שהבחור יעשן עם הקפה, וגם שם השירות היה מעולה כמו בכל הערב. עוד פלוס גדול למקום הוא שהיין מתומחר מאד הוגן. לקחנו קברנה סוביניון של צרעה ומאד נהנינו ממנו. אז למרות הפשלה בעיקריות אנחנו בהחלט נחזור, אולי רק נתמקד בבשר.

Giggle Loop

New member
מזל טוב עבור העשור ../images/Emo39.gif

בהחלט אירוע שראוי לחגוג ברמה. יופי שיצאתם מרוצים בסופו של דבר.

liti

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo49.gif../images/Emo49.gif

זה בדיוק מראה כמה ששירות טוב ויחס הוגן מצד המסעדה יכול לעשות את ההבדל...

meravbr

New member
מזל טוב גם ממני ....

לי תמיד מנות דג נראות חשודות (לאו דווקא מבחינה בריאותית, יותר מבחינת טעם), במיוחד פילה למיניהם ולא פירות ים, ובמיוחד במסעדה שיש בה בשרים ראויים לאכילה .... אבל העיקר שהחלטתם לצאת למרות התשישות |מזיע" ושנהנתם בסופו של דבר מחגיגות העשור... כן ירבו

Lear22

New member
גם אני תמיד מזמין דגים בחשדנות

אבל קרה פעם אחת שבה הזמנתי בקופי בר מנה של פילה דג כלשהוא שהגיע עם קוסקוס והיה פשוט חלומי, מדהים, מלא טעמים. ולא יאומן. מאז יש לי קצת יותר אמון עם דגים במסעדות שהן לא מוגדרות דגים ופירות ים, אבל לא כל מקום הוא הקופי בר.. בכל אופן, אהבתי את הביקורת. ומזל טוב!

yaelia

New member
מזל טוב ותיקון קטנטן

'מילפויי' הוא מה שנקרא עוגת נפולאון או קרמשניט בצרפתית - אלף דפים. סליחה על הקטנוניות.

Amoureuse

New member
תודה אבל אם כבר קטנוניות

מילפיי ולא מילפויי, אבל זו כבר שאלה קשה של תעתיק עברי (Millefeuilles) - אכן אלף דפים או אלף עלים, אבל בכל זאת בדרך כלל זו לא עוגת נפוליאון. חיפשתי בשבילך תמונה, ובדרך גיליתי שהגאוניות של ארטישוק היא לא ממש חדשנית כיוון שיש המוני מתכוני מילפיי עם מרכיבים שונים. אז להלן הגלריה: מילפיי קרם ופירות

Amoureuse

New member
אחרון ודי

דרך אגב, כל התמונות זה לא בשביל "להוכיח", זה סתם בשביל להפעיל את מיצי הקיבה על הבוקר... זה מה שקרה לי כשחיפשתי בגוגל רק כדי לדעת מה זה באמת מילפיי ונתקלתי בהמוני תמונות מעוררות תיאבון
.

רומי 007

New member
הרסת אותי עם המילפיי

גם הקינוחי בתמונות וגם זה עם הכבד אוז. חייבת אבל חייבת לנסות. צר לי שלא נהניתם מהעיקריות אבל עושה רושם שנהגו בכם כיאות. עדיין ארטישוק מסתמנת כאחת ממסעדות הגורמה היחידות בעיר. נקווה שיחסיקו מעמד.

למעלה