חווה נפתח דיון שבועי

e-magine

New member
חווה נפתח דיון שבועי

(כמו שהצעתם) והשאלה היא: למה התחברתם בכלל לאינטרנט? כי זה היה "אין"? כי הייתם צריכים? אולי זה כבר היה בבית מאז שהייתם קטנים? כי רציתם משהו ספציפי?

Danny 85

New member
סקרנות. זה ריתק אותי

זה היה רק טבעי שאני אכנס לעניין האינטרנט אחרי שכבר די הרגשתי שמיציתי כל דבר אפשרי שהיה אפשר לעשות אופליין. הרבה אפשרויות סקרנו אותי באינטרנט, חופש המידע, העובדה שהאינטרנט הוא בלתי מוגבל, ואי אפשר להגיע למיצוי סופי בו. מדי פעם הייתי שומר לעצמי כל מיני כתובות לאתרים למקרה שיום יבוא ויתקינו אצלנו אינטרנט בבית, או למקרה שבדרך נס תהיה לי גישה לחדר היחיד עם המחשב היחיד אצלנו בבי"ס שהיה בו חיבור לאינטרנט אז. אני לא אשכח את זה. בכיתה ז', היה לנו איזה פרוייקט שנפרש על כל השנה בשיעורי ביולוגיה, אני אפילו לא זוכר באיזה נושא. החדר שמול מעבדת ביולוגיה היה לא אחר מאותו חדר קסמים עם המחשב היחיד עם החיבור לאינטרנט. אני זוכר את היום הראשון שראיתי את החדר, שומע את המודם מתקשר, מעולם לא גלשתי באינטרנט לפני כן, אני וחברי אשכרה הרגשנו שזה מאורע רוחני או משהו. באותו רגע ידעתי שאני צריך להיות פה! לא יודע איך, לא יודע מתי, אבל אין שומדבר שיעצור בעדי מלהגיע לשם ולהתנסות בזה. הייתה סיבה לכך שחדר האינטרנט היה מול מעבדת ביולוגיה. הפרוייקט שאותו עשינו בביולוגיה לאורך השנה דרש תקשורת מדי כמה ימים דרך תוכנת הצ'יטוט Mirc עם המדריך שהיה בצפון + עדכונים מאיזה אתר מרכזי. בתיאוריה, המדריך אמור לשבת ולשלוח מידע על עמק החולה ולינקים למחקר, בתכל'ס, הוא התחבר בדיוק פעמיים כל אותה שנה, למשך חצי שעה, ואין לי מושג במה השיחה הזו תרמה לפרוייקט. על כל פנים, מינה, המורה לביולוגיה, הבינה באינטרנט אפילו פחות יותר משהיא הבינה בביולוגיה. היא מאלו שהיו צריכות 10 דקות להבין איפה הכפתור להדליק את המחשב. היה ברור שהיא הייתה צריכה מישהו שמבין עניין במחשבים שיוכל לעזור לה. היה ברור שהמישהו הזה היה צריך להבין מחשבים ואינטרנט ממש טוב. ממש ממש טוב. ולבלוט. לבלוט בצורה ברורה. אמנם מעולם לא גלשתי באינטרנט, לא ידעתי מה זה לכל הרוחות אימייל, ואיך מפעילים את מירק, אבל ידעתי הרבה במחשבים, ולא בזבזתי זמן. אחרי שמינה בחרה בי לעזור לה מכל הכיתה
(מדלג קצת על עניינים טריויאליים) טוב, מפה הכל היה הרבהה יותר פשוט. הבהרתי למינה שהמנחה דורש הרבה הרבה זמן. ללא ספק, אני אאלץ להיות מוכן להקריב זמן משיעורים ומקצועות אחרים בשביל לגשת לאינטרנט. מה לא עושים בשביל פרוייקט בביולוגיה. מינה ממש התרשמה מההתלהבות שלי בקשר לפרוייקט. ואני, עם מפתח בידי לחדר הקסמים, כולו שלי, 3 שעות ביום, כל יום, בבי"ס, עם אינטרנט למשך חודשיים, פשוט הרגשתי וואו. חקרתי את כלללל אותם כתובות לאתרים ששמרתי, הורדתי תוכנות, צ'וטטתי עם אנשים מרתקים, אפילו דבק בי הניק הראשון והמיוחד שלי בעקבות השיחות הראשונות שלי במירק. זה היה ממש קורס מזורז ומרתק בגלישה באינטרנט, ולא היה רגע דל ומשעמם. אולי גם בגלל שידעתי מה אני מחפש, וזה מאוד עניין אותי. הייתי במצברוח לחקור. עברו חודשיים, סוף שנה. הפרוייקט תם, והמפתח כבר לא היה שלי, ועם הזמן בנו חדרי מחשבים אחרים, ושמו לי גם אינטרנט בבית (סרפרי, נוסטלגיה...). וכשסרפרי נפלה, עברנו לבזקנט. וכשבזקנט נהיה יקר, אשכרה שמנו אינטרנט קבוע. וזה הפך לחלק ממני, עוד פן באישיות שלי, שנותן לי עומק ונותן לי ללמוד דברים חדשים ולחקור דברים שמעניינים אותי. ואת אותם צעדים הראשונים באינטרנט אני לא אשכח. יש להם מראה ברור, ניחוח, תחושה מסויימת. הזכרון הזה בנוי להשאר :) וטוב שכך. אגב, לא הרחבתי בסוף ביולוגיה, וסיימתי עם ציון פנימי די רע. הפרוייקט היה כישלון מוחלט ומינה הוחלפה במורה מחליפה שגם אותה החליפה מורה מחליפה. מגמת ביולוגיה בבית הספר שלנו די קרסה לכל כיוון אפשרי, בודדים מאוד מאוד מהכיתה שלי הרחיבו בסוף ביולוגיה, וגם אח"כ נדפקו בציון הסופי. הדברים שאתה עושה בשביל סקרנות :) ו2 קלישאות רלוונטיות נוספות לסיום הפוסט הארוך הזה: סקרנות הרגה את החתול ואל תתן לחתול לשמור על הצלחת

Danny 85

New member
תיקון קטנטן של אחת הקלישאות

הכוונה הייתה כמובן ל- אל תתנו לחתול לשמור על החלב. על הצלחת אתם יכולים להרגיש חופשי לתת לחתול לשמור, הם אפאטיים לחרסינה...

סרפד

New member
דווקא רוב החתולים שאני מכירה אדישים

לגמרי לחלב. בשביל רוב החתולים ה"עשירים" שגדלו על שימורים לחתולים ובשר, שמנת זה בדיוק כמו חרסינה.

סרפד

New member
איזה כיף לך

הלוואי בזמני בבי"ס היה אינטרנט. אמנם לא היה לי צל של מושג במחשבים, אבל בשביל לברוח משיעורים הייתי נעשית מומחית. בכלל, מעניין אותי לשמוע סיפורים של אנשים שאיכשהו גדלו על זה, מכירים את האינטרנט מילדות או לפחות מנעוריהם. מעניין אותי איך האינטרנט משפיע על תפיסת העולם של אנשים שהאינטרנט היה חלק מחייהם בשנים המעצבות ביותר.

siv30

New member
כי במקצוע שלי מי שלא מחובר לא קיים

רוב החומר המקצועי בתחום שלי נמצא באינטרנט וזמין בשליפה. אי התחברות לרשת היא כמו ירייה ברגל ושקיעה במקום. אז התחברתי.

סרפד

New member
במקרה

ידיד שלי שכנראה מכיר אותי די טוב טען כל הזמן שהאינטרנט מתאים לי כמו כפפה ליד, אבל די התעלמתי מעצתו העיקשת כי אני ומחשבים זה כמו ביבי וחד הוריות. אבל בהמשך הכרתי מישהו שאח"כ נהיה חבר שלי והיה לו חיבור לאינטרנט. אז נכנסתי כדי למצוא חומר על סומו ועוד כמה דברים שלא ממש זמינים בסביבה שלי. מצאתי הרבה חומר על סומו אז המשכתי בהתלהבות. בהמשך גיליתי את פלאי הדואל. ולבחור אחד שהתכתבתי איתו היה אתר בגיאוסיטיס שהיה אז השרת היחיד, או אחד הבודדים, שארח אתרים בחינם. אז פתחתי אתר משלי ונורא התלהבתי מזה. וההמשך ידוע. מסתבר שהידיד שלי ההוא צדק. במהלך השנים גיליתי שבסוף הוא (כמעט) תמיד צודק.

גם אני מה"עתיקים"

לא היה אינטרנט בתקופתי. אפילו בגיל 20 זה היה לא ברור. מה שכן היה זה היה BBS. ובהם קצת הצצתי. לא יכול להגיד שזה היה בשבילי קרוב או דומה למה שהאינטרנט היום. אחד הדברים זה היה מקור לתמיכה טכנית. למשל, היה חסר דרייבר של מדפסת קנון ללקוח אז הם היו שולחים אותו לBBS להם להוריד דרייבר. לאינטרנט הגעתי ממש רק בחמש שנים האחרונות. סקרנות ורצון להתעדכן בדברים הטכניים כמו כל איש מחשבים.

amiak

New member
ובכן... תמיד היה מחשב בבית...

ואז גם הגיע האינטרנט (כיתה ו') אח שלי היה חורש עליו וכנראה שזה היה נסיון נואש לחקות אותו. (עד היום יש לנו תחומי עניין משותפים, למרות שאנחנו בכלל לא מסתדרים) התחלתי בצ'אטים, של גיאוסיטיס, (שבינתיים התמזג עם יאהו) הסתובבתי קצת באתרים, ואז בגיל 16 קיבלתי מחשב משלי (היום אני מתפדחת להדליק את העגלה הזו, אבל בזמנו המחשב היה לא רע) מחשב בחדר, אינטרנט מהיר שאחי שילם עליו ולא נגע בו בלילה - ונתפסתי חזק. עוד לפני כן הייתי גולשת (דרך בזקנט) שעות ארוכות בלילה, אבל עם האינטרנט המהיר - הנזק הכספי להורים לא היה כל כך גרוע... למה עוד? מחשבים ואינטרנט הפך להיות "התחום שלי". בבית ספר כשהיו צריכים משהו שקשור במחשבים - היו שואלים אותי. מדפסות, מעבדי תמלילים, שולה מוקשים - u name it!. (אגב, כבר בכיתה א' - כשכולם היו משחקים בשיעור מחשבים, כבר הצקתי למורה בשאלה - איך מעתיקים מדיסק אחד לשני כשיש רק כונן אחד... עוד בימי הדוס..)

סיפור ארוך

בשנת 1993 פיתחתי תוכנה לניתוח שווי אסטרטגיות השקעה בשוק המעוף (ואם זה נשמע לכם סינית בשנת 1993 זה היה סנסקריט למתקדמים, גם למשקיעים בבורסה) חלק מהרעיון היה לפתח מנגנון שיאפשר לאנשים להריץ את אסטרטגיות ההשקעה שלהם מול מאגר מרכזי כדי לקבל אינדיקציות על המגמה של שאר המשקיעים. איכשהו הסתבר שיש לי בן דוד שמייבא מודמים וקיבלתי ממנו שני מודמים 2400 בחינם. (עד כמה שידוע לי המודמם השני מעולם לא הותקן) החלק התקשורתי של הפרוייקט מעולם לא פותח, אבל המודמים הכניסו אותי לעולם ה BBSים. (מישהו עוד זוכר איך זה להוריד קובץ של 300K במשך חמש דקות? וקובץ של מגה במשך רבע שעה?
) שנתיים אחרי זה בשנת 1995 נפתח האינטרנט לציבור הישראלי ואני הייתי אחד הלקוחות הראשונים של ... אמממ ספק אינטרנט שחבל לבזבז עליו את המקום בהודעה הזו. ומשם הכל כבר היסטוריה.

זוכר וזוכר את זמני ההורדה שציינת

אלא שהם שייכים כבר למודמים "מתקדמים" של 14000. קשה לעיתים להאמין איזו דרך עברנו מהמודמים האלה, ה- 33, ואח"כ 56 (שכבר לא הניבו כל שיפור) לעומת האינטרנט המהיר עם מהירויות של 100 ו- 200 K לשניה.

למעלה