חוה"מ כשל"פ

ferdinand

New member
חוה"מ כשל"פ

כמו שהבטחתי/איימתי - הנושא הזה ראוי לפוסט בפניי עצמו! לא מחדש משהו, ואין לי פתרונות אופרטיביים שיש להם סיכוי להתממש, אפשר להגיד שסתם, מוציא קצת קיטור: למה לעזאזל חופשת הפסח צריכה להתחיל שבוע לפני החג?! ואם כבר - אז למה לא מכילים את זה על כל המשק?! (כולל "המגזר הפרטי") למה חוה"מ נחשב חצי יום בעוד שמערכת החינוך ה'פגרת יוצאת לפגרה?! למה אנחנו צריכים לממן ת'חופשה הזו מכיסנו?! ומה זה לעזאזל "איסרו חג"??!!!

Master Stav

New member
../images/Emo45.gif

הבוקר אני נאלץ לאת לעבודה ולהשאיר את 3 הקטנים עם המטפלת ..... לא אוהב את הרעיון ולא מבין מדוע עם כל העבודה של פסח גם זה נוסף לנו ....גרררררררר

hag70

New member
שנה אחרונה שאנחנו לא בעסק הזה../images/Emo11.gif

אנחנו נטולי חופש לחלוטין. לא בפסח, לא בסוכות, לא בערב יום כיפור ולא בשום חג אחר. 5 ימים בקיץ וזהו. זה סך כל החופשים במהלך השנה. ואנחנו, כמו הורים מזניחים לתפארת ממש מרוצים מזה
. שולחים את הילדה לגן ורצים לעבודה (במקרה הרע) או פשוט נשארים בבית ונהננים (במקרה המצויין
). ושנה הבאה? טוב, שנה הבאה אנחנו נכנסים למערכת החינוך הממלכתית ונקבל בהפוכה את כל מה שלא היה לנו ב 4 שנים האחרונות
. נראה איך נתמודד עם זה. אם לא נחשוב על זהף זה לא יגיע. נכון?

נטע777

New member
החופשות במערכת החינוך הם מכה קשה

כי הפער בינם לבין השוק הפרטי גדול מאוד... וגם אם יש צהרונים, בפסח למשל, הם רק עד 13:00.. ואז מה הלאה? וחוה"מ זה בכלל כמעט יום רגיל בשוק הפרטי ובבתי ספר וגנים ממש לא...

ferdinand

New member
כמה אי דיוקים ../images/Emo132.gif

החופשות במערכת החינוך הן מכה קשה. (והן אכן מכה קשה) ברוב הצהרונים שאני מכיר, אפשר עד 13:00 ואפשר עד 16:00 זה "רק" עניין של עלות
העניין הוא למה בכלל הפער בין חופשות מע' החינוך לחופשות "השוק", צריכות ליפול עלינו, ההורים. חוה"מ איננו יום רגיל, אלא חצי יום (יענו חצי נחמה) וחוצמיזה את צודקת!

נטע777

New member
הצהרון אצלנו בבית הספר

רק עד 13:00. אין אופציה ליותר... שלא לדבר על הקיץ...

akavishon

New member
מסכים עם כל מילה

אם כי, לא זכור לי מעולם שאני אין פעם התלוננתי על החופשים בזמן היותי תלמיד :)

AdiNH

New member
לא נעים לי להתפרץ ככה

פה בארהב נדמה לי שיש חופשות יותר מישראל שנת הלימודים היא 180 ימים בלבד,וזה משאיר אותנו עם 81 יום(סופש זה שבת וראשון) שבהם קיטנת קיץ שמונה שבועות וחופשה בת שבוע מדי חודשיים שנינו עובדים ומקבלים 3 שבועות חופש שנתי ששבוע אחד לפחות מנוצל לחגי ישראל שלא נתנים פה. לסיכום החופשות בישראל כמו בכל העולם לא אמורות להתאים לזמני החופשה של ההורים.

ferdinand

New member
קודם כל, שיהיה לך נעים,

ברוך הבא!
הסתבכתי עם הספירה - החופשהגדול בלבד הוא שישים (ושניים) יום שזה מש'ו כמו 56 ימי עבודה (ליסודי. בתיכון יש עוד איזה שבוע שבועיים, אבל זה לא נחשב, כי ילדים בגיל תיכון כבר יודעים לבד להעסיק ת'עצמם) ואז יש את חוה"מ סוכות, וחוה"מ פסח, וחנוכה ופורים ול"ג בעומר, ולכל חג יש איסרו חג!.... לכמה הגענו?
אבל זה לא העניין. העובדה שזה מקובל "בכלהעולם, וגם באמריקֵה" עדיין לא הופך את זה לצודק! ברור לי שאם הבוס שלי היה צריך לממן לי (ולשאר הצוות) שמונים יום, הוא היה מתמוטט, וכאמור המטרה פה היא להוציא קיטור, ולא למצוא פתרונות אופרטיביים (כי אין) אני כן חושב שהיה צדק פואטי לו עובדים היו זכאים למשהו שמתקרב לחצי מימי החופשה של מע' החינוך המפאורת שלנו ןבהנחה שישנם שני הורים, והם מתחלקים בינהם. ככה היתה אפשרות (תאורטית) להעביר את החופשות בלי לרושש את ההורים! סתם זה הזכיר לי - לפני כמה זמן היתה כתבה בעיתון על הכמות האסטרונומית של ימי חופשה שמקבלים שופטים, בתפארת מדינת ישראל. אחחח לו הייתי עובד מדינה!

ferdinand

New member
ו'תה יודע עוד מש'ו -

לו באותם ימים ספורים, שבהם מע' החינ' כן עובדת (שכחתי קודם לציין שביתות מורים, ושביתות במועצות המקומיות) היא היתה מתפקדת כמו שצריך ומצעידה את תלמידי ישראל להישגים טובים ולתרבות טובה
הייתי אומר: דיינו! חג סמשח!

schlomitsmile

Member
מנהל
על כך נאמר- פני הדור כפני הכלב נכון שיש הרבה בעיות במערכת החינוך (אם כי אל לנו לשפוך את התינוק עם האמבטיה- יש גם לא מעט שמורות טבע נפלאות במערכת), אבל האמנם אפשר להלין עליה ועל אנשיה? שליחינו בממשל הציבו אותה די באחורי סדר העדיפויות הלאומי, הערכים השתנו והיום מי ש'מביא בוחטה הביתה' (גם העברית השתנתה...) מוערך יותר ממי שמשקיע נשמתו בהשקעה בזולת כמחנך או מטפל - אז אלה התוצאות. דוקא השביתות, כמה שסבלתי מהן כאמא (כבר 7 שנים עם ילד בבי"ס) מנסות לשפר את יכולתה של המערכת לתת תפוקה (במונחים הקפיטליסטים של היום) טובה יותר. ואת כתב ההגנה הזה, כתבה מי שיכולה לכתוב מגילות של ביקורת על ההתנהלות המקובעת והבינונית בד"כ של מערכת החינוך... איך כתבה לי המנהלת לשעבר של בני? "אין לנו משאבים להענות לצרכיו" ואיך השבתי לה? "אין לכם המשאבים המנטליים". אבל גם משאבים מנטליים עולים כסף בימינו. בלי משכורות הולמות יגיעו רק מעט בעלי משאבים מנטליים לעבוד בחינוך...

למעלה