חודש מקולל

חודש מקולל

היי,היום מתה לי עוד נקבה,הכלאה של תירס אלבינו ונלסון אלבינו,מצאתי אותה הפוכה על הגב, עם נפיחות ס1/3 גוף הראשון באזור הלב לעניות דעתי,יכול להיות שזה ממערכת העיכול אני לא יודע.העניין איתה שהצואה שלה לא נראתה לי טוב כבר לפני חושים ועשיתי לה בדיקת צואה (לא אני אלא לקחתי אותה לעשות) ולא נמצא שום דבר ואני החלטתי לתלע בכל זאת לפני כמה ימים אבל עד שהשגתי את החומרים היה מאוחר מידיי. לעזזל ...

yg28

New member
תנחומינו. מאחלים שזה לא יקרה שוב

מה עם בדיקה לאחר המוות כדי לדעת את הסיבה?

naja

New member
משתתף בצערך.

היו סימני דם בטרריום? היא הראתה סימני מחלה שונים לאחרונה?

עדכון

כרגע תומר בקר ורויטל הווטרינרית של החי פארק עזבו. עשינו נתיחה שלאחר המוות והריי התוצאות: נתיחה א.המוות מהיום,הנחשה היא הכלאה כפי שצויין וככל הנראה היה לה פגם גנטי בלב,הוא לא תפקד כמו שצריך והיה מוגדל פי שניים בערך מהתקין,הצבע של הרקמות היה בהיר מידיי וסה"כ זה לא היה בעיה של מעיים אלא בעיה של לב ובגלל זה היא מתה,הלב היה ענק וזה מה שרשמתי שהיה משהו באזור הלב התברר כנכון זה היה הלב עצמו ב.סטומטיטיס קשה,וחוסר נוזליםהכבד היה מוגדל פי 3 מהתקין,כנראה שזה בגלל שהחיידקים ייצרו רעלנים בגוף הנחש והכבד בנסיון להתגבר גדל וגדל,כל מערכת העיכול מלאה שלפוחיות וזה היה מה שהרגשתי כשבירות בגוף של הנחש,הגבשושיות עיקמו את כל הנחש,במצב שהיא הייתה הייתי חייב לתת אנטיביוטיקה האח של זאת שמתה היום אצלי גם,ושניהם לא אהבו את המצב שלו,הוא אוכל טוב אבל הצבע פה שלו לא תקין והצורה שהוא יושב,הם חושבים שהוא הולך בדרך של אחותו ומחר אני מתחיל לתת לו וויטמנים ואלקטרוליטים. עוד שבוע אנחנו עושים שקילה ותילוע לכל הנחשים אני יעדכן אוליי יהיו תמונות.

naja

New member
בני כמה הנחשים האלה?

הלב והכבד עצמם היו מוגדלים או שהם היו עטופים ברקמה בצקתית שומנית במבע לבן-צהבהב? הריאה ומערכת הנשימה היו נקיות או בצבע חום בהיר?

כנס

ההכלאות בנות שנה הסנלואה בת שנתיים,הסנלואה הייתה במצב טוב עד הסטומטיטיס היא מתה כי לא טיפלתי נכון.הכבד היה מוגדל ההכלאה היה לב מוגדל גם כן ולא עטוף.הריאה לא הייתה תקינה מבחינת הצבע,היה ממש קשה לזהות שזאת רקמה ריאתית היה הייתה בצבע חיוור מאוד כמו כל הגוף של ההכלאה.

naja

New member
לא חושב שיש קשר להיותן הכלאות.

נראה לי צירוף מיקרים יותר מידי מוזר שכעבור שנה אחת מתה והשניה במצב לא טוב וזה קשור לפגם גנטי אצל שתיהן. אני הייתי הולך יותר לכיוון של חיידק שמסתובב אצלך באוסף.

היי

מבחינת גודל הלב,זה יכול להיות חיידק? כי עברנו על כל הנחשים ואצל אף אחד אין סימן למשהו דומה חוץ מההכלאה בחי עכשיו.הסנלואה מתה מהסטומטיטיס ככה שאין קשר,אם יקרה ארוע דרמתי בחודש הקרוב אני יכול לחשוב שזה חיידק אבל בינתיים ההכלאה אוכל כמו פנתר . לא יודע מה לומר לך,מוזר..

למעלה