חודש ללא בית...

בימבל 1

New member
חודש ללא בית...

אחרי חודש שלם אני יכולה להגיד שאני כבר הומלסית עם קבלות! מישהו יכול להסביר לי למה כ"כ קשה למצוא דירה בת"א?! למה כל דירה קטנה ומג'ויפת נחטפת 5 דקות אחרי שפורסמה בהומלס (כאילו מחלקים שם זהב...)? כבר קרה לי 3 פעמים, שראיתי מודעות בהומלס, ואיך שהן התפרסמו התקשרתי לבעלי הדירות, והם מצידם אמרו לי שזה רלוונטי. הגעתי אחרי כמה שעות (דיברתי בבוקר והגעתי בצהריים), ואז הם אמרו לי: "הרגע היה כאן מישהו שסגר איתי על הדירה". אז היום השכלתי לעשות, קמתי ממש מוקדם, נכנסתי להומלס, וברגע שהתפרסמה דירה טובה, התקשרתי לבעל הבית, אמרתי לו שעכשיו אני מגיעה לראות את הדירה. לא חלפו 20 דקות (20 דקות!!!!!) הגעתי אליו, והיה שם זוג שהתעניין לגבי הדירה (אלוהים יודע מאיפה הוא הגיע). ברגע שהם ראו שהגעתי, הם אמרו לו "טוב אנחנו סוגרים איתך", ואני אפילו לא הספקתי לראות את הדירה!
תגידו לי מה יהיה? הלנצח אני אשאר הומלסית-מתנחלת (בבתים של אחרים)?! מה בן אדם צריך לעשות פה בשביל לגור בדירה שגם ככה בגודל של קופסת נעליים??? אולי אני צריכה להציע שוחד
לבעל הדירה?

Laybe

New member
זה בטח לא ימצא חן בעיניך

אבל אני מציעה שתצאי קצת מתל אביב, נראה לי שבמקומות אחרים המצב קצת יותר שפוי..

בימבל 1

New member
חשבתי על זה

אבל אני עובדת בלב ת"א, ואם אני אגור בפריפריה, יהיו לי פקקים מטורפים כל בוקר, ואני רוצה לחסוך את זה. אני נוסעת לעבודה על אופניים, ואם אני צריכה לצאת מת"א אני לוקחת את האוטו. בשביל לגור מחוץ לעיר ולעקוף את הפקקים, אני אצטרך אופנוע (ולא ממש נראה לי הרעיון הזה...), אלא אם כן יש לך רעיון אחר.

אז מה?

אני גרה במרכז של חולון ונוסעת כל יום לעבודה עם אוטובוס -עובדת ליד עזריאלי ואני חיה עם זה טוב מאד ! זה לוקח בערך בין 20 דקות לחצי שעה ותאמיני שהד לא כזה נורא לא אמרתי לך שתעברי לראשון או בת ים ששם המרחק הוא באמת יותר גדול חוץ מזה יש לך גם את גבעתיים ור"ג שהן כבר יותר קרובות לת"א

בימבל 1

New member
יש משהו בדבריך

הסיבות שרציתי את ת"א הן גם כי זה קרוב לעבודה, גם נוח, גרתי בסמוך לאבן גבירול, כך שהתרגלתי לחיים הטובים (מסעדות, פאבים, בלאגנים... החיים הטובים
), רוב החברים שלי נמצאים כאן, ומה לעשות יש משהו בעיר הזאת שאין באף עיר אחרת (גם לא בפריפריה של גוש דן). אבל אם המצב ימשך כך, אני בהחלט אתחיל לבדוק גם בגבעתיים, רמת גן, חולון ואולי אפילו פ"ת (שמעתי שדי זול שם, יחסית, זה נכון?) מישהו יכול להגיד לי איך בכל זאת אפשר למצוא דירה בת"א? מה סוד ה
?

אל תאבדי תקווה

בחודש הקרוב כנראה שאנחנו עוזבים את הדירה בת"א לטובת ר"ג (מטעמי שכ"ד..
).סיכמנו עם בעלת הבית שאנחנו נדאג למצוא שוכרים חדשים, וכשזה יהיה רלוונטי, אני אשתדל לתת לחברים כאן התראה מוקדמת. את יכולה לנסות את אתר מ.ד.ן. הוא לא בחינם (80 ש"ח לחודשיים) אבל ככה אנחנו מצאנו את הדירה שלנו אחרי שהתייאשנו מהומלס (את מד"ס לא הכרתי בזמנו) ואתרים קטנים אחרים, ואפילו ראינו כמה דירות מתיווך.. בהצלחה!

בימבל 1

New member
אני מחפשת דירה עם שותפים

למרות שאני לא פוסלת לגור לבד. תלוי במחיר. אבל אם לבד,אז לא בת"א, חשבון הבנק שלי לא יעמוד בזה.

אז לא אמורה להיות לך בעיה

מילא לבד - אז אני מבינה שהמחיר גבוה אבל אם את מוצאת שותף הרבה יותר קל וגם לא כל כך יקר (יחסית)

yaara44

New member
חשבתי שכשמחפשים עם שותפים

אז אלמנט המהירות פחות חשוב, אלא מה שיותר חשוב זה לעשות רושם על השותפים שכבר גרים בדירה כדי ש"תעברי" את הראיון ו"תתקבלי". זה לא ככה?

avigailba

New member
עיצה

יש בהומלס שירות שנקרא "המרגל" שמודיע לך בסמס כשדירה שאת רוצה מתפרסמת.

למעלה