חודש המודעות

kikona126

New member
חודש המודעות ../images/Emo253.gif

אתמול היה יום המודעות הבינלאומי, והחודש זהו חודש המודעות הבינלאומי. אצלנו בארץ אין לזה כל כך הרבה השפעה כי אין קבוצה או עמותה שתזום ותפעל למען המודעות. המודעות הקיימת, כרגע, הינה במכונים השונים בבתי החולים (לצערי רק שניים) בכמה אתרים של רופאים באינטרנט (שגם אותם ניתן לספור על יד אחת) וכמובן הפורום הזה. ולכן, החלטתי לנכון לפתוח פה שרשור מודעות. אתן מוזמנות לכתוב פה את סיפור האנדו שלכן, את הסיבה שבגללה חשוב שאנשים ידעו מה זה, או כל דבר שניראה לכן חשוב שישמע על גבי הפורום ויכול לתרום למודעות של אנשים אחרים. אז שימו
ותכתבו.

galim29

New member
זכור לי במעורפל../images/Emo8.gif

ואפילו לבשתי חולצה צהובה אתמול

kikona126

New member
אז אני אספר מה היום הזה אומר בשבילי

היום הבינלאומי הוא ה1.3. ובשבילי היום הזה מאוד משמעותי, כי מבחינה מסויימת נולדתי בו מחדש. לפני שנה ב 1.3 עברתי את הלפרסקופיה שלי ושם איבחנו בודאות ובמובהקות שיש לי אנדו. היום הזה קצת שינה את החיים שלי, כי לכאבי מחזור שיש לי, להתנפחויות, למגרנות, ההתעלפויות והרעידות פתאום כבר היה שם והיתה סיבה. ומהיום הזה המטרה של הרופא/ים היתה למנוע את הסבל הזה כל חודש. בהתחלה זה היה ללא הצלחה ואפילו עם סבל כפול. כרגע יש רגיעה ואני מקווה שימשיך ככה. ככה שיום המודעות הוא יותר ממודעות בשבילי, הוא תאריך ויום שעוררו שינוי בחיים שלי.

זואילי

New member
המממ....

שאנשים ידעו מה זה... כדי להאמין לכל הבנות שסובלות כ"כ הרבה במחזור וסביבו וחושבות או אומרים להן שככה זה מחזור... כדי שרופאי המשפחה ידעו לעשות אחד פלוס אחד לסימפטומים. בד"כ זה הרופא הראשון שפונים אליו עם שלל תופעות שמי בכלל חשב.. אז אולי הם יפנו לגניקולוגים להמשך בירור... או ישר למרפאת אנדו. וכמובן - הגניקולוגים... שנפסיק כבר לשמוע את הסיפורים המוכרים על עוד גניקולוג שלא עלה על זה או שעלה אבל לא התייחס. לגבינו האנדואיות - מהסיפור הפרטי שלי למדתי והכל כמובן כבר נאמר - אל תזניחו את המעיים... שנדע לעשות את ההבחנה בין מטופלת פוריות רגילה למטופלת פוריות אנדואית. ושליווי אנשי מקצוע לתמיכה נפשית - יכול לעשות שינוי ענק בדפוסי החשיבה - בנוגע למחלה, השלכותיה, הכנה לניתוח ועוד ועוד. רק בריאות לכולנו

jinim

New member
היי זואילי - יש לי שאלה:

רשמת "אל תזניחו את המעיים" - בתור מישהו שיש לה ציסטה ברקטום וכאבים (בתחת) כבר כמה שנים (ממש בלתי נסבלים במחזור ומלווים בשלשולים), אני רוצה להבין למה הכוונה ב"אל תזניחו" - כאילו יש משהו שאני באופן אישי יכולה לעשות כדי לשפר את המצב? (חוץ משינויי תזונתי שאגב ניסיתי וזה לא השפיע כ"כ) תודה מראש

galim29

New member
ללכת לגסטרו שמבין באנדו להיבדק

זו התחלה טובה

jinim

New member
../images/Emo127.gif שיינמן שלח אותי ויש לי כבר תור

galim29

New member
../images/Emo45.gifמצוין

אז את בכיוון הנכון. למי הוא שלח אותך? מוקד במעיים זה לרוב אצל לא מעט בנות. המעים איזור מועד לפורענות להידבקויות. תזונה בהחלט יכולה לשפר את ההרגשה. מניסיון אישי.

galim29

New member
משערת שבאר גבל../images/Emo13.gif

אם כן, את בידיים טובות

annabell Lee

New member
היי

אצלי המעיים נפגעו באופן קשה מאוד. היתה לי חסימת מעיים כמעט מלאה, לאורך חלק גדול מהמעיים..רק עבודה משותפת של כמה רופאים, במשך כמה שעות טובות..הצילו אותי מכריתה די קשה..., לא עיכלתי מזון במשך 4 שנים..והמעיים בעצם לא עבדו בכל אותה תקופה-לא רוצה ממש להסביר לך מה זה אומר שמעיים לא עובדות-באופן כללי..לא יצאתי מהבית בכלל..במשך 4 שנים..ואם הייתי חייבת זה כלל צום מקדים של לפחות יום וחצי..מה שאת צריכה לעשות מבחינת תזונה---וזה חשוב....לעשות לימינציה קפדנית של מזון...תראי מה מרגיע לך את השלשולים...תבדקי מה המזון המזיק...תתחילי בגדול ע"י פירוק מרכיבים תזונתיים..למשל...אל תאכלי חלבון במשך יומיים..וזה אומר לא רק עוף/בשר, אלא גם קיטניות....וכך הלאה....במידה ואת מגלה למשל שאלו פירות..תתחילי להפריד בינהם...כנ"ל לגבי שתייה...היתה כאן מישהי..שקפה ותאנים היו הגורם אצלה... מאוד חשוב גם להוסיף ויטמינים..תתיעצי עם רופא/תזונאית איזה תוספים לקחת..חשוב מאוד מאוד..שלשולים רצופים שוחטים את המאגרים התזונתיים שלך...גם אם לא יתעכלו לגמרי, משהו כן יקלט...והתוספים התזונתיים יכולים להיות אלו שמבדילים בין התמוטטות כללית של הגוף..ולבין הצלה .....חוסר במלחים גרמו לי לסחרחורות שהתגלו כהפרעות קצב...הפרעות הקצב גרמו לי נזק ממשי ללב שמצריך טיפול לכל החיים......וכל בגלל האנדו'+חסימה+שלשולים..אז שימי לב אם את חלשה באופן מיוחד...תתייעצי לגבי תוספת ויטמינים/מינרלים..ותתחילי להפריד מזון....

jinim

New member
תודה!

האמת היא שאני סובלת משלשולים רק יומיים בחודש (במחזור) וזהו, במשך החודש הכל די בסדר... ועכשיו אני על גלולות רצוף (רק חודש בינתיים) אז אני מקווה ש-no more שלשולים... מה שכן פתאום עלה לי מהתגובה שלך זה: מלחים - התחלתי את שרשור הזה מזה שלאחרונה יש לי סחרחורות קלות ועשיתי בדיקות דם להכל כמעט והכל היה בסדר אז חשבתי שזה בגלל גלולות שהתחלתי לקחת אחרי שכמעט שנתיים לא לקחתי - מה שכן היה בבדיקות דם זה מחסור מאוד מינורי (הגבול התחתון הוא 138 ואצלי זה 134) במלח (na-sodium) אז אולי זה בגלל זה! איזה קטע אני אפילו לא חשבתי בכיוון הזה.... האמת שביומיים האחרונים אכלתי מזונות מלוחים יותר והסחרחורות פחתו מאוד.... תודה רבה!!!

זואילי

New member
ובנוסף למעקב אצל רופא גסטרו

טוב שמבין באנדו, תעקבי אחרי סימפטומים שונים ומשונים שקורים שם בישבנון ותדווחי עליהם בלי למצמץ לרופא האנדו. לפי הסברייך הם יכולים לדעת/לשער מה המצב ואז אולי יציעו מיני בדיקות. ושינמן תותח באיבחוני מעיים.

זואילי

New member
אם אובחן/יש חשד למוקד במעיים

אז צריך לעקוב כמה שיותר, ולעדכן את הרופאים על סימפטומים. ורצוי גם... להקשיב לעצות הרופאים לגבי מה עושים עם זה...

למעלה