חודש במזרח אפריקה

fluppster

New member
חודש במזרח אפריקה

שלום לכולם, אני רוצה לטוס עם בן זוגי בקיץ (יולי-אוגוסט) לחודש\חודש וחצי במזרח אפריקה. חשוב לי שהטיול יהיה זול יחסית (עדיף עד 12 אלף ש"ח לאדם, כולל טיסה). כמו כן, מה שאני הכי מחפשת בטיול זה חופים ובטן-גב, שווקים, ספארי, קצת טיולים (לא טרקים מטורפים), ופשוט להרגיש את האותנטיות והייחודיות של אפריקה. חשבנו על הכיוון של קניה (בין היתר שמעתי על האי לאמו שצריך להיות יפהפה), זנזיבר, ואולי גם אתיופיה. אם תוכלו לומר לי: כמה זמן מומלץ להיות בכל אחד מהמקומות הללו? ואיך מגיעים מאחד לשני (טיסה או תחבורה אחרת)? ובכלל, הייתם ממליצים לי להחליף חלק מהמקומות באחרים? כמה זה בממוצע עלות מחיה חודשית במזרח אפריקה, בהנחה שאנחנו צעירים (בני 22 ו-25) ומוכנים להסתפק במועט? וכמה יעלה כרטיס טיסה? חיפשתי באיסתא, אבל המחירים נראו לי גבוהים מאוד (1100 דולר זה הגיוני?), אז אשמח לשמוע ממישהו שהצליח לטוס יחסית בזול, למשל דרך ירדן וכ"ו. אגב, זה נכון שמזג האוויר במזרח אפריקה ביולי-אוגוסט הוא סביר? אני יודעת שכבר כתבו בעבר על הנושאים האלה, אבל כל אחד אומר משהו אחר, ואלה גם דברים שיכולים להשתנות עם הזמן, לכן אשמח לשמוע מנסיונם של אנשים שהיו שם לאחרונה. תודה מראש על העזרה!

sitvaniyot

New member
שני דברים

כרטיסים לאפריקה יקרים מאד. אני עוקבת אחריהם כבר שנה והמחיר שמצאת זה המחיר. אני מצאתי דילים לד. אפריקה ב קצת יותר מ900 גם באיסתא אך מאחר שאינני טסה כרגע, לא בדקתי. צריך לבדוק בכרטיס כזה אם אפשר להאריך את השהות ולרדת בדרך. בדר"כ באפריקה לטיסות יש רישור מקניה. רק אתיופיה - טיול מקיף לטעמי יארך 6 שבועות. אך זה יחסית טיול זול. בטן גב לא תמצאו שם, אך יהיה לכם בהחלט טיול לא שגרתי. כנסו לבלוג שלי הקישור בתחתית ההודעה. קניה קצת יקרה - חשבו כ 1000$ לאדם לפי הבדיקות שלי. כמובן שהכל תלוי במשך השהות ומה עושים וזה מאד אישי. בקשר לטרקים - אל תפסלי על הסף. הם לא חייבים להיות "קריעה". יש הרבה מסלולים נוחים ונעימים.

jeshu

New member
מאוד נכון בטן גב באתיופיה לא יראו ובטח שלא חופים (ואם כן, לרובם לא הייתי נכנס - תנינים,בילהרציה וכו'). חודש טיול - עדיף להתמקד בארץ אחת,גם ככה הנסיעות שם ארוכות ומבזבזות זמן רב. בנוגע לטיסה - אכן בעייתי וחשבתי לבדוק מחירים מעמאן או קהיר.לנסות לחפש סוכן נסיעות ערבי במקומות כמו מזרח ירושלים או נצרת.

pazro

New member
למישהוא בפורום יש ניסיון עם שיט לקניה?

כי בדיוק גם אנחנו בודקים אפשרות לטיול במרכז אפשריקה והטיסות קצת מפחידות במחירים.

jeshu

New member
שאלתי פעם אחת מישהי שאני מכיר ומבינה והתשובה ששמעתי היא שצריך דרכון לא ישראלי בשביל זה כי אי אפשר לעגון איתך בדרך בשום מקום. בעייה... אני אשמח לשמוע אם תברר משהו אחר.

sailor

New member
במצרים אפשר לעגון

ואני מאמין שגם באריתריאה.

natyh

New member
לך בעצם שוט על זה ...

נשמע מדליק אני מתכנן הנילוס הלבן באוגנדה בקרוב התפתתי .... לתמונות בפורום הקייקים ...

sitvaniyot

New member
והקשיבו לחדשות מקניה

בקשר לאריתראה - אני בספק גדול שניתן לעגון שם עם דרכון ישראלי. אפילו אם כן, זה יהיה מאד לא נעים.

למעלה