חודש אחרי, אני קוראת

חודש אחרי, אני קוראת

את ההודעה הזאת וחושבת.

חגגתי יום הולדת בחודש הזה. עברתי כמה משברים בעבודה ובחיי האישיים ובמבט לאחור, יכולתי להם. נכון, לקומבינציית התרופות החדשה שלי בטוח יש קשר לעניין - מזמן לא עמדתי כל כך מאוזנת מול טרגדיות יומיומיות, אלה שפעם היו שוברות אותי - אבל הרבה מזה עומד לזכותי. את יום ההולדת הקודם חגגתי בטיפול. המטפלת בקושי הכירה אותי. היא שמעה ממני שבוע לפני שיש לי יום הולדת והכינה שולחן עם כמה שוקולדים. אני טבעונית, אבל המחווה הזאת חיממה את הלב שלי. הקשר ביני לבינה התפתח מאוד מאז. בפגישה האחרונה - טוב, לפני אחרונה, כי לפגישה האחרונה הגעתי אחרי בכי, בפעם הראשונה מאז שהתחיל הטיפול - היא ביקשה ממני לכתוב מה השתנה בשנה הזאת.

הייתי צריכה רגע כדי לקרוא אותי כאן - "שישמים מנסה למצוא מזור לצמאון ואני, אני לומדת לחיות איתו" - ולהבין שלחיות עם הצמאון הוא המזור. שאני ושישמים אינן שתי ישויות נפרדות. היא אני, אני היא. אלחנדרה פיסארניק כתבה על "פחד להיות שתיים בדרך לראי: / מישהו שישן בי / אוכל ושותה אותי."
אז אני מסרבת. אני מסרבת להפריד את ההוויה שלי לאני והיא. מסרבת לראות את המקומות החולים בי - אפילו, אם אהיה חומלת, המקומות הפגועים מאוד - מהמקומות הבריאים והיפים שהחיים שלי רצופים בהם. אני חיה עם הצמאון. אין לי שום תקווה להיות מי שיכולתי להיות אם לא היו הטראומות מהן אני סובלת עד עכשיו.

יש לי תקווה להיות מה שאני יכולה ורוצה, ואני אהיה.
אחת בדרך לראי.

הרבה אהבה,
אני (שישמים)

TinaBa

New member
עשית לי צמרמורת

היה לי עצוב לקרוא את ההודעה הקודמת שלך- ממש אפשר היה לחוש ממילותיך את הפיצול ואת ההבנה שאין מנוס מפניו אם רוצים לחיות. צבט לי שאת נאלצת לוותר על חלק ממך, אבל הבנתי שכרגע זאת הדרך הטובה ביותר עבורך.
ופה את מביאה משהו אחר- את מביאה את ההשלמה... האבל והאובדן שם אך יחד איתם את מביאה את הקימה והבחירה לחיות כשלמה וכשואפת לעשות בעולם הזה את הטוב והנכון עבורך. עבור כולך. עם העבר.
זה מרגש אותי מאוד לקרוא אותך ככה.
בעיקר כי אני מאמינה שזה המפתח לצמיחה. לא הפיצול, אלא ההשלמה. הבחירה ללמוד לחיות עם הצימאון (שזה ביטוי כל כך מדוייק עבורי...)
גם אני מקווה לכתוב הודעה שכזו באחד מהימים...

אוהבת

גם אני אוהבת, מאוד

ומאחלת לשתינו הרבה רגעים בהם נרגיש את ההשלמה הזאת.

levshavur

New member
שישמים

שלום לך
אני חושבת שהטראומות מעצבות את מי שאנחנו כיום, את הרגישות שלנו, את צורת החשיבה...אני לא יודעת איך הייתי לולא כול הטראומות שעברתי...זה ברור לי שהייתה בי איזו יצירתיות, אבל בטח שלא ברמה כזאת כמו מה שיש בי כיום. אני כבר לא מדברת על זה שחלק מהנושאים ביצירתיות שלי באים ישירות מהמקום של הטראומה. אני מאמינה גם שדווקא השירה הכי יפה והכי אישית, באה מהמקום הזה, האישי והכואב, וכך גם בציור ובתחומים אחרים, מבחינתי אני מחפשת את ההבעה, את הרגש, ולא את האמצעים האמנותיים, אבל זאת אני...
אני חושבת שאין צורך בהפרדה של'היא' ו'אני', יש שורדות שזה משמש אותן כמנגנון הדחקה על מנת להסתכל על הפגיעה שהן עברו כאילו 'מרחוק', על מנת פחות לכאוב את הרגשות שלהן...אבל את, הנך, שלמות אחת, גם החלק הבריא וגם החלק הכואב והפגוע הם אחד, והם משלימים זה את זה...לפעמים אפשר להרגיש יותר חזק את הצד האחד, לפעמים את השני...
אני יכולה להגיד לך, בתור מי שיצאה גם מההפרעה וגם מפוסט טראומה, שיכולים להיות זמנים שלווים מאוד ומאושרים מאוד בחיים, ועדיין יכולים להיות גם זמנים רגישים או כואבים בחיים. אין 'אושר' של 100% כמו שגם אין רק סבל 'נקי' של 100%. העולם הוא לא שחור לבן. גם בתקופות של שיא הייאוש כשרציתי לכאורה לסיים את הכול, משהו בתוכי כן רצה את החיים, כן חיפש את האושר, ולכן אני לא יכולה להגיד שזה היה ייאוש טוטאלי, אפילו אם זה הרגיש לי ככה..ותאמיני לי שהיום אני רק מאושרת שבזמנו הצילו את החיים שלי ומודה בליבי לשותפה שהייתה לי אז בדירה, שעם כול החסרונות שהיו לה כאדם, עדיין לא איבדה את העשתונות ועדיין ידעה להזעיק עזרה למרות שלא הייתה לה עברית בשביל להסביר את עצמה...
כך שקחי מלא הידיים שלך תקווה , ותאמצי אותה קרוב קרוב אל הלב שלך...
ולגבי המראה...יבוא יום שתלמדי לשמוח גם ממה שאת רואה שם, או לפחות ללמוד לקבל את מה שמשתקף משם...גם מה שאת רואה בה, זה חלק ממך...חלק שאת אולי פחות אוהבת, אבל הוא קיים...
אני ממליצה לך (ולאחרות פה) לראות את הסרט 'איש הפיל' - שזה סיפור אמיתי, ולחשוב על זה, עד כמה, בהשוואה למצבו של האיש, הזה העובדה שנשים פה הן שמנות מדיי/ רזות מדיי/ או 'מכוערות' מדיי, זה מתגמד לעומת הסבל שהוא עבר, וכול זה רק עקב המראה החיצוני שלו...ועדיין מעבר ל'עטיפה' החיצונית ישב בפנים איש מדהים....שווה לראות!!! ראיתי השבוע את הסרט הזה בפעם השנייה בחיי, ואני מאמינה שעוד אחזור אליו בשלב כלשהו בחיי...
אין לי מושג מדוע עזבת את הפסיכולוגית, במיוחד שהיא נשמעת אישה רגישה ואכפתית לפי מה שתיארת...
אני מאחלת לך את כול השמחה והאור שיכולים להיות למישהי בחיים וגם שלווה פנימית.
חיבוק גדול!
לבשה.

הי לבשה,

תודה על התגובה. חשוב לי להגיד שאני עובדת עם אנשים שיש להם צרכים מיוחדים, וביניהם ילד מתוק עם תסמונת דומה לזו של מריק ("איש הפיל"). אני לעולם לא שופטת אף אדם על איך שהוא נראה, זה באמת לא מעניין אותי. גם עם הכיעור שלי אני חיה בשלווה. זה מה יש, ולמי אכפת

לא עזבתי את הפסיכולוגית, למרות שאני מבינה למה זה נקרא ככה.
חיבוק בחזרה.

levshavur

New member
ועוד משהו...

שישמים אחרים שלום,
עשיתי היום סדר במגרה שבה ישנם יומנים שלי (וכול מני דברים אישיים אחרים) כי חיפשתי משהו ומצאתי מחברת, מלפני 10 שנים ששם כתבתי בסוג של סיפור מפגש בין אני כאישה בוגרת לבין אני כפי שהרגשתי את עצמי בגיל 5, ולראות מה המשותף ומה השונה...כאילו אישה בוגרת שעברה את ההתעללות והילדה שכרגע עוברת את ההתעללות...מסיבה כלשהי לא סיימתי את הכתיבה הזאת, אבל אני מניחה שבכול זאת השגתי את הערך הטיפולי שהייתי צריכה מהכתיבה הזו...
לבשה.

למעלה