חודשיים TO GO

clutch

New member
חודשיים TO GO

יש הצעות לאומנות לחימה שניתן לצבור בה יכולות לא רעות בחודשיים? עוד שאלה, מה עושים מי שזקוקים למשקפיים (-7.00) ולא כ"כ יכולים לשים עדשות?

eladי

New member
מה המטרה ?

קורס קרב מגע נשמע מתאים ... אבל קשה לקבל משהו בחדשיים (לא משנה איפה). ולשאלתך, מתאמנים עם משקפיים (רצוי עמידים וחזקים). ואולי אפשר לעשות משקפות כמו של שחקני כדורסל.

eladי

New member
קרב מגע, קיקבוקס, אגרוף תאילנדי

אולי גם ג'וג'וטסו, אבל לא יודע אם חדשיים יספיקו.

לא חושב שחודשיים בג'ו-ג'יטסו יעזרו

אולי קיק-בוקס, מואי תאי, אולי קרב מגע. לגבי משקפיים
: לפני כשנתיים וחצי עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים (היה לי מס' חצי משלך), ואני רואה מעולה מאז
, ככה שאני ממליץ בחום אם זה רלוונטי מבחינתך. אם לא, פשוט תרכיב משקפיים עם מסגרת לא עדינה שעלולה להתעקם או להישבר מכל נגיעה, ובאימונים כשאתה מתרגל טכניקות שעלולות לפגוע בהן פשוט תסיר אותן ותשים אותן בצד. רן.

clutch

New member
been there, haven't done that

אתה בטח עשית LASIK, נכון? אצלי אי אפשר בגלל מבנה הקרנית וחייבים PRK. אני לפני צבא ואני לא יכול לעשות PRK שיוביל כנראה לעיוורון לילה, טשטוש תמידי בראיה וכל מיני צרות אחרות שלא באות בחשבון. אגב, קיק-בוקס זה לא איזה אירובי לכוסיות?

כן, עשיתי ניתוח לייזר בשיטת lasik

או super lasik כמו שבאמריקן לייזר קראו לזה (אל תשאל אותי מה ההבדל
). באופן מפתיע ראיית הלילה שלי דווקא השתפרה עפ"י בדיקות שהם עשו לפני הניתוח ולאחריו, חוץ מזה שאני רואה 6/6 בלי משקפיים. חבל שאתה לא מתאים לניתוח. קיק-בוקס היא אמנות לחימה שמבוססת על קארטה. עוד על קיק-בוקס אתה יכול לקרא כאן, מתוך האתר של אורי צבי יו"ר איגוד הקיק-בוקס בישראל (ומנהל פורום "אמנויות לחימה בזירה" השכן). מה שאתה מתכוון אליו זה קיק-בוקס אירובי, שזה למעשה אירובי אבל עם תנועות של קיק-בוקס במקום תנועות אחרות. שם המטרה היא לא ללמוד אמנות לחימה, אלא לשפר את הכושר האירובי, לשרוף קלוריות ולרזות בצורה מהנה. חלק ממדריכי הקיק-בוקס האירובי והמדריכות באים מתחום אמנויות הלחימה, כך שהתנועות שהם מלמדים הם לא "סתם", אבל המטרה כאמור היא אירובי ולא לימוד א"ל. רן.

clutch

New member
חן חן

אגב, הסופר לאזיק הזה זה סתם שם נחמד ללא עליונות טכנולוגית ממשית על הזנים האחרים של הלאזיק. אם הסופר-דופר היה כ"כ מוצלח, הרי שהוא היה השיטה הדומיננטית ושאר השיטות היו נעלמות. מכך אפשר להבין שאין לשיטה הזאת שום יתרון על טכניקות מודרניות אחרות חוץ משם מפוצץ וחשבון בנק מפוצץ עוד יותר של הוגה השיטה ומשרד הפרסום. כל תתי השיטות של לאזיק בנויות על אותה טכניקה בסיסית והשינויים המינוריים (אפילו עם ובלי השימוש במיקרוקרטום, הסכין שמרים את החלון הניתוחים) חסרי כל משמעות ממשית. עיוורון לילה קורה במידה ויש אישונים מוגדלים מאוד בלילה וגם בעקבות שיטת PRK שבה "מכסחים" המון מכל הקרנית ולכן קיימים המון סיכונים - אותם סיכונים גדלים משמעותית ככל שהמספר גבוה יותר. כיום, PRK הוא ניתוח מעין שמוצע כמעין פשרה למקרים שלא ניתן לבצע לאזיק, ואני לא מוכן לעשות פשרה בעיניים שלי. קיקבוקס נשמע לי כמו משהו שיוסיף לי עוד כמה סעיפי ליקוי לפרופיל (שגם ככה בסימן צניחה, ספונדילוליסטזיס). אין משהו בלי נשיכות?

toy s0ldier

New member
ג'יוג'יטסו ברזילאי

אחרי השיעור הראשון כבר תדע הרבה יותר

קיק-בוקס ממש לא יפגע בך בריאותית

אלא אם תלמד אצל מורה גרוע (וזה נכון לכל שיטה, גם לכאלה שהן ללא מגע מלא). בקיק-בוקס (כמו שהשם "מרמז") אתה לומד בעיקר לתת אגרופים ובעיטות, וזו שיטה מאוד טובה לדעתי לבסס יכולת קרב בעמידה. הבעיה היא שיש לך רק חודשיים ללמוד. אולי תשקיע באימוני כושר כלליים עד הגיוס, ולאחר שתתגייס ותוצב במקום קבוע תראה מה אתה יכול לעשות בעניין לימוד אמנויות לחימה?

clutch

New member
מעט בעייתי, בסיס סגור ורחוק :-\

3-2 אימונים בשבוע, משך כחודשיים - כ-24 שיעורים, מינ' 24 שעות. כ"כ מעט?

אם תשאל מורים לא"ל

הם יגידו לך שהם מצפים מהתלמידים שלהם להתמיד שנים בשיטה, אז כ-24 שיעורים במשך חודשיים זה לא ממש הרבה.

למעלה