חוג משפחת יפה

joshak

New member
חוג משפחת יפה

אשמח אם משהוא המתמצא במשפחת יפה, בעיקר ב רב מרדכי גימפל (מיהוד) יתכתב איתי. חג שמח וגמר חתימה טובה יוני

מה השאלה בדיוק?

שלום, יוני! אני בטוח שאם תעלה כאן את טרדותיך בעניין משפחת יפה, ובפרט בעניין רב מרדכי גימפל (1891-1820; אגב, מה מקור הכינוי "הרב מיהוד"?), בן-נין-נינו של מרדכי יפה "בעל הלבושים" (1612-1535) - יהיה מי שינסה להשיב. ארנון

joshak

New member
הרב מרדכי גימפל יפה

חשבתי שכתבתי בעבר אבל משום מה אני לא מוצא העתק מהודעתי. הרב יפה היה הר של המושבה יהוד. במקורות המשפחה השם של הרב יפה עולה מידי פעם כאילו קרוב משפחה ו/או אדם שהכיר את אבות אבותי וסיפר להם על הקשר שלנו עם משפחת הרב חיים מוולוזין או אפילו האון מווילנה (אפשרות רחוקה). ידוע לי שיש למשפחת יפה אילן יוחסין ענפה, הייתי בקשר עם משהוא מהמשפחה לפני שנה שנתיים ולא הצלחתי לממש את הקשר. אי לכך אני מקווה שמשוה ממשפחת יפה יראה את ההודעה הזאת ויוכל לעזור לי. חג שמח יוני

אכן פרסמת זאת כאן בעבר

הנה הקישור להודעתך מלפני כשבוע. עדיין לא ברורים לי מספר דברים:
אתה מחפש קשר, על מנת לאשש סיפור משפחתי, למשפחת לנדא. השמועה על הקשר ייתכן והועברה על ידי הר' מרדכי גימפל יפה. אם כך, מדוע אתה מחפש מידע על משפחת יפה (ולא על משפחת לנדא או משפחת הרב מוולוזין).
האם בסקיצה ששרטט קרובך (מופיע בהודעה הקודמת בנושא) ישנם פרטים מזהים נוספים שיכולים לעורר השערות כלשהן? האם תוכל לצרף הסקיצה כאן?
מיהם הרבנים והאנשים שהזכרת ממשפחת הרב מוולוזין וממשפחת לנדא? מתי חיו? היכן התגוררו והיכן פעלו? ולמען הדיוק ההיסטורי, אציין כי היישוב יהוד, אשר מוכר לנו כיום, הוקדם בשנת 1948, על חורבות הישוב הערבי הנטוש אל-יהודיה. הרב מרדכי גימפל יפה עלה ארצה בשנת 1889 והיה רבו של היישוב יהודיה (מושבה בת של פתח תקוה). יבואו המומחים ממני בהיסטוריה של ההתיישבות באיזור, ויסבירו על הקשר בין שני המקומות. ובכל מקרה, מצוי ברשותי האילן המלא של משפחת יפה, כול הענף המלא של "הרב מיהוד", ובמידה ותרצה לחפש שם דבר מה - אשמח לסייע. ארנון

יעקב 1948

New member
יהוד-אליהודיה

הכפר הערבי שבו שוכנת היום העיר יהוד נקרא עד 1932 אליהודיה.בשנה זו הוחלף שמו ל אלעבאסיה ע"ש שיח' אלעבאס.תושביו עזבו ב1948 ופזורתם וכן כתביהם מתייחסים לכפר כ אלעבאסיה. יעקב רוזן

joshak

New member
הרב מרדכי יפה

לפי האינציקלופדיה יודיאקה (באנגלית) יהוד ויהודיה הם אותם מקומות. המאמרון על יהוד מציין הקמתו בסוף שנות המאה ה 19. מתוך המקורות המשפחתיים השונים שיש בידי מוזכר השם הרב מרדכי "רודינער" שהיה הרב של קרלין (באמצע או חצי ראשון של המאה ה19 כקרוב משפחה של אמו של דודי (סבתי הגדולה). יתכן מאד שה "ד" ביומנו של הדוד צריך להיות "ז" ואז מדובר ברב שהתגורר גם בעיר רוזין וגם היה רבה של קרלין. לפי המחקר שלי היו לפחות שנים כאלו: הרב מרדכי לייב זקהיים, והרב מרדכי גימפל יפה. לגבי זקהיים כתבתי בפורום וקיבלתי כמה תשובות שטרם הספקתי לבדקם. ולגבי מרדכי גימפל, כפי שכתבתי בעבר, מסופר במשפחה שהוא סיפר לדודי שהוא (דודי) מצאצאי משפחת רב חיים מוולוזין. נדמה לי שכתבתי בעבר בפורום לגבי לנדא אבל אם אתה חושב שכדאי לכתוב שוב אשמח. אגב, למה לא עלו כל הודעותי לפורום? האם אני צריך להכנס לארכיון? ואיך אני מחפש? תודה יוני

כל הודעותיך עלו בפורום. ההודעות

"יורדות" למטה בכל פעם שהודעה חדשה נכנסת, או "מוקפצות" למעלה, בכל פעם שמוסיפים להם תוכן בן 10 תווים לפחות ובתנאי שההודעה הראשית בשרשור (זו עם העיגול הכתום) היא בת 72 שעות לכל היותר. כל ההודעות נמצאות בדפים הפעילים ובארכיון. דרך החיפוש המתקדם בפורום (קישור אליו נמצא מתחת לחלונית הלבנה, בחלקו העליון השמאלי של הדף), תוכל למצוא הודעותיך והודעות אחרות. ארנון

למעלה