חוג לגיל הרך

ברהיפה

New member
חוג לגיל הרך

לאיזה חוג כדאי לשלוח ילד בן 4 לאחר שהוא נמצא בגן עיריה וצהרון ומאיזה גיל כדאי להתחיל עם החוגים

אפרתש

New member
חכי קצת

הבן שלך נשמע לי צעיר בשביל חוגים. בפרט שהוא בצהרון, מה שמשאיר לו מעט מאד זמן פנוי. מתי להתחיל? כשהילד מבקש... או אם את רואה שמשעמם לו בבית ושמעת על חוג טוב. לפי מה שראיתי, גם לבני חמש קשה לפעמים בחוג, אז גם אם את מחליטה לחפש עבורו חוג תבדקי טוב טוב - שלמדריכה יש גישה טובה לילדים, שאין יותר מדי ילדים בקבוצה. בגן הקודם של בתי היו ילדים בני 4-5. אף אחד מהם לךא הלך לחוג.

mamick

New member
מתעלקת: חוג לבן שנה

הוא בבית עם סבתא. חשבתי לקחת אותו לחוג ג'ימבורי. יש עוד הצעות או תובנות? תודה.

lulyK

New member
גם אני בוחנת את האופציות.

אצלי הוא בן שנה ו-3 ונמצא איתי בבית. החוג אמור לעזור לי למלא את הבקרים. חשבתי על חוג שחיה או ג'ימבורי (משהו בסגנון העיריטף שיש ברמת אביב ןרמת השרון). אשמח לשמוע עוד המלצות.

irisgh

New member
למי שבבית עם הסבתא

דווקא בפירוש הייתי לוקחת. לכל חוג שיש בו עוד ילדים, מדריך/כה, פעילות משותפת. ובנוסף לחוג, הייתי גם לוקחת מדי פעם לפעילות חופשית בסביבה עם ילדים. לא רק בגן שעשועים, אלא יש משחקיות באזורים שונים, שהם בעצם קצת דומות פיזית לגן. אני לא מכירה חוג ג'ימבורי, כך שאין לי דעה. כשיניב היה קטן הוא היה בחוג שנקרא מוזיקה. אבל זו הייתה בעיקר סוג של הפעלה סביב מוזיקה. עם קצת התנסות בכלים. קצת תנועה עם ההורים. בעצם, כמו שהייתי מדמיינת 'מפגש' (ריכוז בזמננו) בגן שבו יש הורים וילדים ביחד. זה מאוד נחמד.

../images/Emo12.gif

שסבתא תשים דיסק או CD, תמחא איתו כפיים, שישירו וירקדו יחד. ואפשר לקפוץ מדי פעם לג'ימבורי בקניון הקרוב, לבריכת בקטנטנים או למתקנים בגינת המשחקים הקרובה. חוג?????

אלדורית

New member
למה חוג?

לדעתי, החוג הכי טוב לילד שנמצא כל כך הרבה שעות במסגרת חברתית מרובת משתתפים כזאת, הוא בילוי שקט עם אמא או אבא שלו. כיון שבגן ובצהרון הוא מקבל גם חברת ילדים, גם זמן ומקום להוציא בו את המרץ ולהשתולל, גם יצירה, וגם מוסיקה (בשירים בגן), נשמע לי שמה שהכי חסר בסדר יום כזה זה תשומת לב של אחד על אחד: אמא או אבא שפנויים לבלות איתו, וגם, בעצם, זמן לבלות עם עצמו בעצמו בבית: לשחק במשחקים שלו, שהם רק שלו ושהוא לא צריך להתחלק בהם עם אף אחד--קצת פרטיות ושקט. אם את ממש מאוד רוצה לרשום אותו לחוג, אני חושבת שחוג התעמלות כלשהו כמו ג'ודו למשל יכול להיות טוב. אבל רק אם גם הוא רוצה, ולא יותר מפעם בשבוע. באופן כללי לא נראה לי שבוער להתחיל עם חוגים בגיל מסויים, בפרט כשהילד נמצא גם בצהרון (בד"כ מביאים גם חוגים לצהרונים). זה מאוד תלוי ברצון של הילד, ובנסיבות.

לורליי43

New member
לא חייבים אבל תלוי בנסיבות

אני לוקחת את הילד לחוג תנועה- אבל בגלל שקיבלתי המלצה שכדאי (בגלל הילד ובגלל המפעילה). במידה ואין בגן חוג מוסיקה, אז יש חוגים מאוד מעשירים של חמ"ל (חינוך מוזיקלי לגיל הרך). אלה שתי האופציות שאני הייתי חושבת עליהן.

galia26

New member
תלוי מה מושך אותו...

אם הוא אוהב מים, הייתי לוקחת לשחייה... אם הוא אוהב חיות אפשר לקחת אותו לחוג רכיבה על סוסים... אם הוא אוהב לרוץ ולקפוץ אז אפשר לקחת אותו לג'ימבורי או לחוג תנועה. וכן הלאה...תני לו להחליט וכך מובטחת הנאה מרובה. בהצלחה

sweetonit

New member
בת שלי הלכה לחוג בלט לפני 4 והיה נה

נהדר (בגבולות שלה...)היו שם גם בנות 3.5 וכל הבנות בלי יוצא מהכלל היו 'הסטריות' על החוג. מאוד תלוי במדריכה, שלנו היתה פשוט מדהימה! אני יודעת שהבנים מהגן שלה הלכו לג'ודו ודברו על החוג ממש בגאות יחידה

למעלה