חוג בישול

חוג בישול

שלום לכולם אני סטודנטית לחינוך מיוחד, אני עובדת בגן תקשורתי בראשון לציון והחלטתי לקחת על עצמי פרוקיט קטן אשר יכול לסייע לילדים שבגני. מתוך אמונה כי הכנת אוכל מכינה את הילד במיומניות יומיומיות, עונה על הצורך של תחושת יכולת, דחיית סיפוקים, כי אזור המטבח יכול להעשיר את אוצר המילים והחשוב מכל בישול הוא פעילות מהנה וחוויתית החלטתי לפתות בגן חוג בישול. מבקשת את חוות דעתכם בנושא והאם למישהו יש ידע תיאורטי אשר יכול לעזור לי לגבש רציונאל. תודה לכולם אורלי

femmie1

New member
חוג בשול = נהדר, מטרה או אמצעי??

סטודנטית לחינוך מיוחד לילה טוב, בשול פעילות נהדרת להמון, המון והמון דברים, והרעיון שלך מצוין. אני מציעה לך לחדד לעצמיך מה את רוצה עם הרעיון הנפלא: * האם החוג לבישול הוא מטרה - איזה מטרה/ות את חשבת? * האם החוג לבישול הוא אמצעי - לאיזה מטרה/ות? האם הכי נכון לבחור באמצעי הבישול על-מנת להגיע למטרות אילה? מטרות איפשריות למשל: - התנהגותיות, לימודיות (מושגים, תהליכים, כמויות וכו') הנאה, חברתיות, מוטוריות ותכנון מוטורי תחושתיות (לדוגמה הפחתת רגישות לרעשים למשל או רגישות תחושתית) , שפתיות ולשוניות, ריגשיות וכו'. אני ממליצה לך להתמקד קודם ואז יותר קל להמשיך עם הרעיון. האם בגן "שלך" יש מרפאה בעיסוק, יתכן שהיא תוכל לעזור לך בחשיבה. מקווה שעזרתי לך קצת, ליל מנוחה, פמי - מרפאה בעיסוק

anidnd

New member
קצת ניסיון

בגן של הילד שלי (שקד בחולון) כל יום אחד הילדים הוא "תורן ארוחת בוקר". פירושו שהוא עוזר לסייעת לחתוך את הסלט, להכין את האוכל, לערוך את השולחן ובכלל לארוחת הבוקר לילדים. פעם ראשונה שראיתי את בני מחזיק סכין ביד (כמובן בסיוע והשגחה צמודה של הסייעת) נמלאתי גאווה. בימי שישי הם אופים חלות בגן. בתחילת השנה בני לא העז לגעת בביצה, והיום הוא לש את הבצק בהנאה גלויה, ומציג בפני בגאווה את החלה שאפה. אכן רעיון מבורך להשתמש בתחום הזה על מנת לחזק מיומנויות חיים יום יומיות, לפתח הבנה להוראות, לפתח את ההנאה מפעילות הדדית עם אדם נוסף, ולפתח את ההנאה מהעובדה שהעבודה שלי גורמת עונג ומשביעה ילדים אחרים. גם הנושא של התמודדות עם מרקמים שונים מקבל מענה. ובוודאי שכחתי עוד כמה דברים. בהצלחה.

למעלה