חוג בולאי שער הנגב

דובושכ

New member
חוג בולאי שער הנגב

היום התקיים מפגש החוג בקיבוץ כפר עזה. מגיעים בולאים מכל הסביבה ואפילו מאשדוד. המפגשים פתוחים לכל המעונינים. הגיעו גם ילדי חוג הבולאים הצעירים אותם אני מדריך. הייתה פעילות רבה. הרבה "חומר" והרבה החלפות. הילדים קיבלו הרבה בולים מהנושאים אותם הם אוספים: כדורגל, כלבים ,חתולים,חלל, פרחים, אוניות, רכבות, אופניים, צפורים, בתים מאיטליה (סדרה של למעלה מ-40 בולים מן המניין, החל מ 1980, סרטים מצוירים, סיפורי ילדים, ציורי ילדים על בולים ועוד. הנה פריט מיוחד שקיבלתי מאחד הבולאים:

דובושכ

New member
הנה המעטפה מהצד האחורי

שימו לב לחותמת המשלוח- 6.5.1940 ולחותמה המסירה 8.5.1940

דובוש, אתה ישן! 1940? 1840!!

ובאמת קיבלת את זה מאחד האספנים, או שאתה מותח אותנו? מתי יש עוד מפגש? יש אפשרות לארגן מקרן למחשב? ומתי אני בא להראות לכם את המצגת על אוסף כלבי המזחלות, או את המצגת על ההסטוריה של הבולאות?

doroni10

New member
הבולים מאיטליה- אתה מתכוון לטירות?

יש לי כמעט את כל הסידרה.. חסרים לי 2 או שלושה בולים להשלים אותה... ולגבי המעטפה, אתה אוסף בולי בריטניה מהתקופה הויקטוריאנית? יש לי לא מעט.... דורון,

doroni10

New member
רק רגע- אם יש מחשב ומקרן..

אולי אני אבוא להרצות קצת בכימיה?

Mercyful God

New member
גם אני לא הבנתי את דובוש,זה 1840!!!

אני בטוח שזה מעלה את ערך המעטפה !!! חוץ מזה , מה שמיוחד בה הוא זמן ההגעה ?

דובושכ

New member
סדרת הטירות

דורון , אכן מדובר בסדרה האין-סופית של הטירות. כתוב מה חסר לך ואבדוק עם הילדה שאוםפת, כי יש לה גם הרבה כפולים להחלפה. אתה יודע בודאי שיצאו כמה בולים בסדרה שהם קטנים יותר בגודלם. לגבי מעטפות ויקטוריניות, אני לא אוסף. אך יש לי עניין בהן כדי להדריך את הילדים בתולדות הדואר והבולאות.

דובושכ

New member
מובן 1840 !!

האמת שמדובר בפקסימיליה (לא פקס.) כלומר צילום המעטפה המקורית הראשונה שנשלחה עם בול "הפני השחור". אף כי הבול יצא ב5.5.1840 לא ידוע על אף מעטפה מתאריך זה (5.5). המעטפה המקורית נמצאת במוזיאון FDC מעטפות יום ראשון, בשיין וויומינג בארה"ב (הנה מתברר שזו עיר לא רק של "מערבונים". דרך אגב "הבול" עצמו הוא רק צילום כמו כל המעטפה.

דובושכ

New member
עוד על "הפני השחור"

בדקתי ומתברר שהבול יצא ב 1.5.1840 . התחלת ההפצה והמכירה ב-6.5.1840 בתערוכה בת"א 1998 היתה מעטפה עם הבול מוחתמת מה-3.5.1840 כלומר 3 ימים לפני הופעת הבול הרשמית. האם יתכן שגם השרות הבולאי של אנגליה בהנהלתו של רולנד (לא רונלד!) היל שלח למינויים בולים לפני הופעתם הרשמית? דרך אגב נדמה לי שהמעטפה הייתה מאוסף מלכת אנגליה ואם כן, זה ברור - למלכים מותר!

דובושכ

New member
אתר עם סיפור הפני השחור

אינציקלופדיה מעניינת באינטרנט- "ויקיפדיה" כדאי לדעת

למעלה