חוגי ליטוף

הילהל

New member
חוגי ליטוף

לאור רגשות האשמה העצומים שנטעתן בי, עשיתי תחקיר על חוג הליטוף במעון של יונתן. וזה מה שהעליתי בחכתי: בעלי החחים מתגוררים בפינת החי של קיבוץ יד מרדכי, נמצאים בפיקוח וטרינרי. בפינת החי ניתן לראותם בלבד - אין אופציה למגע ללא השגחה עמם. חלק מבעלי החיים נולדו בשבי, נדחו ע"י אמם, ולכן גדלו בביתם של המדריכים. הם מאוד רגילים לחברת אדם. לכל מדריך יש מספר בע"ח בהשגחתו. במידה ונדמה לו שבעל החיים עייף, עצוב, חולה, או כל בעיה שהיא - הוא מודיע שיש להוציא אותו מהסבב לכמה זמן שידרש. במהלך החוג המדריכה מראה לילדים את בעל החי למשך 5 דקות בכלוב. לאחר מכן עורכים פעילות: הסבר על בעל החיים, חיקוי תנועותיו בליווי מוזיקה קלאסית, הרכבת פאזלים בדמותו וכיוצא בזה. בחמש הדקות האחרונות המדריכה מוציאה את בע"ח מהכלוב והילדים מורשים לגעת בו - כשהוא בידיים של המדריכה שהיא למעשה גם המטפלת שלו. המדריכה סיפרה שלעתים ילדים גדולים יותר בחוגים פותחים בעצמם בנושא - שואלים האם החיה מסכנה בכלוב? איפה אמא שלה? האם נעים לה שנוגעים בה? והמדריכה משתמשת בזה כדי להעלות את נושא ההתעללות בע"ח וחשיבות מתן טיפול נכון (למשל, למה אסור לגדל חיית בר בבית). הזמינו אותנו בשמחה לבקר את החיות בקיבוץ במהלך החג ולהתרשם בעצמנו מהתנאים של המחיה, ואם נצליח נעשה זאת. מה דעתכן? אפשר להרגע עכשיו?

אירית י

New member
גננת אחת סיפרה לי

שבאחת הפעמים שהמדריכה הגיע עם כלוב ובתוכו חיה (לא זוכרת איזו), היא פתחה את הכלוב והחיה היתה מתה. מסתבר שאותה חיה שנסעה עם המדריכה ברכב מגן לגן, לא יכולה היתה לעמוד בעומס החום
המדריכים צריכים לטפל גם בנושא הזה של איך להעביר את החיות מגן אל גן מבלי לגרום להם נזק בדרכים.

לא הבנתי בהמשך למה זה

חוגי הליטוף הנ"ל זה מה שגם אני עושה למחייתי. מסקרנות אשמח לדעת מה היתה התחלת השירשור.

הילהל

New member
אני מאוד אשמח לדעתך המפורטת בנושא

השרשור המקורי דיבר על חוג בלט וגלש לשאלה לאילו חוגים כן/לא לרשום ילדים רכים. שם הוזהרתי שחוג הליטוף של בני מהווה התעללות בבע"ח. אני אמנם מאוד רגועה אחרי שיחה עם הממונים וצפייה בחוג ובחיה שהובאה באותו יום. ובכל זאת - אשמח לשמוע את דעתך.

אוקיי, קראתי והנה תגובתי../images/Emo13.gif

ראשית, חנה, קראתי את מקרה הארנבת ואני מצומררת כולי ומחזקת את ידייך בעזרתך להרחקת הארנבת האומללה מהתעללות. אם רצו לטפל בילד בעזרת בע"ח, הרי שיש מטפלים מוסמכים ובודאי שלתת לילד בעייתי לכלות את תסכוליו ביצור חסר אונים, לא פותר כלום (להיפך). לגבי חוגי הליטוף: בשנה שעברה עבדתי כמדריכה שכירה בחברה כזו (שכמובן לא אזכיר את שמה) ומהר מאוד נהיו לי סיוטים בלילה
. החיות הוחזקו בצורה פשוט נוראית, רבים מהם נראו רע בעין אפילו לא מקצועית, חיות שחייבות שמש ואויר פתוח כמו איגואנות וקיפודים הוחזקו בכלובים אטומים במצב ממש לא טוב. שנית- היחס. בעקבות תלונות (!!) של גננות משנים קודמות, הוחלט בחברה שחיות כמו אפרוחים ואוגרים יובאו לגן בכמויות שכל ילד יוכל להחזיק או לרדוף אחרי אפרוח משלו. אחראית פינת החי דחסה 15 אפרוחים בקרטון קטן והפטירה לעברי "אם משהו מת לך תקני בחנות אחד חדש ותביאי את הקבלה". כמובן שכשחזרתי הביתה שיחררתי את כולם בפינת חי המרווחת שלי בחצר ועבדתי עם שניים בכל גן, כשרק אני מחזיקה אותם תוך הסבר לילדים למה מותר ללטף באצבע מלטפת ובעדינות. העבודה שם במשך שנה העלתה בי רגשות מעורבים. מצד אחד, בהשכלתי האקדמאית אנימטפלת בעזרת בע"ח ומודעת היטב ליתרונות שנותן קשר עם בע"ח החל מהגיל הרך (ורואה את זה הלכה למעשה עם הילדה הפרטית שלי), מצד שני ברור שלא ככה דברים צריכים להיות. בסוף השנה התפטרתי ופתחתי עסק קטן משלי, כעצמאית. הסברתי לגננות בפירוש שיש חיות שלא אביא לגן, כמו זיקית או חרדון, כי אני לא מוכנה ללכוד בטבע חיה מוגנת. במידה ואביא חיה כזו (כמו קיפוד או צב, שיש לנו כבר בבית) יהיה דגש על היותה חיה מוגנת שלא לוכדים. כל הפעילות שאני מעבירה מבוססת על כבוד לחיה, טיפול עדין, הפגנת רגישות. ילדים בני שלוש כבר אומרים אחד לשני בחוגים שלי "מותר ללטף בשקט ובעדינות, שהשרקן לא יפחד". אני עובדת עם בע"ח שגדלים אצלי ורגילים למגע יד. יש כאלה שרגילים למגע ידי אבל מפחדים ממגע ידיים קטנות של ילדים ועם החיות האלה אני לא עובדת. הפעילות מבוססת על התבוננות בחיה, האכלה רק אם יש שיתוף פעולה ורצון של החיה. הילדים לומדים להתחשב ולכבד שלפעמים גם לחיה לא נעים שמלטפים אותה או שהיא לא רעבה. בכלל, הפעילות מאוד עדינה, רגועה ולא פולשנית עבור החיה. מדי פעם יוצרים אתי קשר הורים ששואלים אם אני מארגנת ימי הולדת עם החיות. התשובה היא לא לא לא כי אני מתנגדת לקונספט של 20 זוגות ידיים מרוחות במיץ ובמבה מושכות לאנב באוזניים וכו'. בשבוע שעבר הייתי עם אלה ביום הולדת כזה. ניגשתי ואמרתי לבחורה (בנימוס ככל שיכולתי) את דעתי. ילדים רדפו שם אחרי ארנב אומלל ברחבי הדשא, והיא עשתה מופע קסמים כששרקן מבוהל יושב לה על הראש (!!). המסר לילדים הוא איום ונורא במקרה כזה. ההיפך הגמור ממה שאני מעבירה לילדים בחוג שלי.

הילהל

New member
נורא ../images/Emo7.gif

מזעזע, מפחיד, מעורר חלחלה. חייבת לציין כי כך ממש לא נראים הדברים אצלנו. הבהירו לנו שלגן יגיעו רק בע"ח שנהנים ממגע אדם ומורגלים אליו. אין מצב שילד ירדוף כך אחרי חיה - הם מורשים ללטף את החיה שנמצאת אצל המדריכה בידיים, וגם זה רק בחמש דקות האחרונות של הפעילות, אחרי שהסתכלו על החיה ולמדו עליה. הבן שלי למד משמעות של מילים כמו "עדינות" עם החתולים שלנו ולא ארשה שיקלקלו את זה.

zimes

New member
טוב לשמוע ../images/Emo13.gif

(סליחה אם אני נשמעת כאילו אני מחלקת ציונים, אבל איכשהו לא הסתדרת לי עם הזוועות שנעה תיארה).

למעלה