חוגים+מיתון = וויתור?

Markup

New member
חוגים+מיתון = וויתור?

יש מיתון, אחד ההורים מצא עצמו בלשכת תעסוקה. האם לוותר על החוג לילד? (לצורך העניין נאמר שעולה 200 ש"ח לחודש) מה דעתכם?

dafgol

New member
דעתי שקשה לי להביע דעה

אני מניחה שזה תלוי באפשרויות הכלכליות של המשפחה, אם גם כשאחד מההורים מובטל (אולי גם יש הכנסה מדמי אבטלה, עזרה , כסף שנשמר כרזרבה לימים קשים יותר וכו'..) יש אפשרות כלכלית לממן חוג לילד , אז כן. אני חושבת שזה באמת תלוי בסך ההכנסות וההוצאות הקבועות והמשתנות של המשפחה. אם יש אפשרות כלכלית למצוא את 200 השקלים בחודש בוודאי שלא לוותר, אבל אם יש בעיה כלכלית וכרגע אין הכנסה נוספת וגם לא בעתיד הקרוב או הנראה לעין, סדר העדיפויות צריך להיות שונה, לעניות דעתי בכל אופן. אני חושבת שחוגים והעשרה לילדים אלה דברים מאוד חשובים, אבל צריך לראות אם אתם באמת יכולים להרשות את ההוצאה הזו כרגע. לא יודעת מה גיל הילד, יכולה לספר שהבן הגדול שלי בן 6, ניסינו 2 חוגים בעבר ולא נרשמה התמדה או התלהבות מיוחדת, לכן החלטנו שכרגע אין הצדקה להוצ' על חוגים. מכיוון שאני כרגע לא עובדת וההכנסה ירדה, כרגע אין חוגים כמו גם דברים אחרים שכרגע יצאו מהלקסיקון שלנו (בילויים קניות מותרות שכרגע אפשר להסתדר בלעדיהם), וגם אם היתה עוד הכנסה חוג כאמור לא היה רלוונטי (תלוי במוכנות הילד). אוקצור תלוי ביכולות הכלכליות שלכם. ואם כבר אז כבר : במקום חוגים שלא נרשמה בהם התמדה ולכן החלטנו להמתין עם חוגים לשנה הבאה, תמיד ניתן למצוא תעסוקה הפעלה והעשרה שלא מחייבת הוצ' גבוהות, בבית , בחוץ, עם חברים....אני מתייחסת כמובן לגילאי הילדים שלי (3 ו 6 ) לא יודעת אם זה אפקטיבי בגילאים בוגרים יותר.

למעלה