חוגים+מיתון = וויתור?

Markup

New member
חוגים+מיתון = וויתור?

יש מיתון, אחד ההורים מצא עצמו בלשכת תעסוקה. האם לוותר על החוג לילד? (לצורך העניין נאמר שעולה 200 ש"ח לחודש) מה דעתכם?

תלוי

אנחנו עשינו עכשיו הפסקה של שנה וחצי עם החוגים כי לא היה לנו, ולא לא היינו בלשכת התעסוקה, פשוט לא היה כסף לזה, וכל מאמצינו היה לסגור את המינוס, עכשיו לפני חודש הוא חזר לחוג, לאחר שראינו שניתן לחזור לזה, לדעתי אין קשר ללשכת התעסוקה, אם יש כסף עושים חשבון האם ניתן להכניס את זה לאחר כל ההוצאות ההכרחיות, כי עם כל הכבוד לחוג שתורם לילד זה לא במקום אוכל לבני הבית. צריך לעשות טבלת הוצאות והכנסות, אם החוג גורם להוצאות לגבור על ההכנסות, אז לא עושים חוג, פשוט מאוד.

nony4

New member
מנסיוני האישי כמובן...

הגדולה שלי בחוג רולר זו שנה שניה. החוג עולה 200 ש"ח לחודש לפעמיים בשבוע חודש שעבר פוטרתי מהעבודה ורק החצי עובד כמובן שיש הוצאות מטורפות לכן נפלה ההחלטה לבטל חוגים זה חשוב ללא ספק אבל זה גם מיותר בשלב זה.. ברגע שיתאפשר שנית הילדה תוחזר לחוג.

tiger mom

New member
אם אין ברירה אז כן

נכון שזה עצוב. אבל אני במצב כזה מעדיפה שיהיה לי כסף לדברים החשובים. מהנתונים שנתת כמובן שאי אפשר באמת לדעת. זה שאחד ההורים לא עובד לא אומר שיש בעיה בהכרח להוציא 200 ש"ח על חוג. וזה שאחד ההורים לא עובד כרגע לא אומר שהוא לא יעבוד עוד חודשיים. ואולי גם אפשר לוותר על דברים אחרים ולהשאיר את החוג אבל באופן כללי, אם לא מסתדר כלכלית, מוותרים. זה נראה לי לא מספיק חשוב בשביל להכנס למינוס בבנק

אני דווקא חושבת אחרת

ברור שאם מדובר בקו העוני.. אז לוותר. אבל.. אם מדובר על מינוס 200 ש"ח בבנק בחודש רק בגלל החוג.... לא נשמע לי הכי נורא שבעולם! מקסימום מכסים את המינוס הזה כשמקבלים מתנות (לבקש כסף) ממשפחה בימי הולדת וחגים.

אוצה

New member
אנחנ ו מוותרים לעת עתה

ואמנם זה כאילו לא הרבה כסף, אבל זה כסף על מותרות ויש דברים יותר חשובים כעת. וגם אם יש לך "רק 200 ש"ח" לבזבז עכשיו- שימי את זה בצד ליום סגריר... כשתחזרו לעבוד ותתיצבו תוכלו לצ'פר בחוגים. ותאימיני לי- מוצאים יופי של תעזוקה (גם בימי חורף קרים) שלא עולה 200 ש"ח לחודש- אצלנו למשל בקניונים יש שעת סיפור ויצירה (יש בסטימצקי ובצומת ספרים). וכבר הבאתי את כל ילדי הגן שלנו (גם את אלו ששני ההורים עובדים...), וכולם נהנים מאוד! בהצלחה!

UmaGuza

New member
תלוי במצבכם הכלכלי הכללי

אם אתם רואים צורך לעשות ויתורים אז אכן זה נראה לי אחד הדברים שהכי קל ופשוט לוותר עליהם.

פלגיה

New member
ילד בגיל הגן - מוותרים בלי לחשוב פעמיים

זה לא צורך כל כך חשוב כדי להיכנס בגללו להוצאות כסף שאין לכם. ילד בגיל בי"ס הייתי מתלבטת קצת יותר, כי זה גם תלוי מה החוג, מה הוא תורם לילד וכו'.

למעלה