חוב

אופק145

New member
חוב

שלום רב
שאלה לגבי חוב לבנק
עקב חוב שהיה לי לבנק דיסקונט מסיבות שונות מינוס אשראי
שוכנעתי לקחת הלואה בהחזר חודשי שבדיעבד היה גדול עלי 1500 שח
מדובר היה על הלואה של כ 60000 שח בריבית רצחנית
כאמור ההחזרים היו גדולים עלי ניסיתי לדבר עם הבנק לעשות פריסה חדשה של ההלואה בהחזר של אלף שח אולם הם סירבו בתוקף. זה עבר למחלקה משפטית ומשם בסופו של דבר למכתב מהוצאה לפועל עם פסק דין בעינייני ובו רשום ראה זה פלא שאני יכולה לשלם כל חודש אלף שח.
כל שנה לבקש שישלחו לי שוברים ולשלם
אז אני שואלת את עצמי מה האינטרס של הבנק להעביר אותי את כל מסע היסורים הזה אם בסוף אני אשלם אלף שח לחודש? אז נכון החוב תפח בגלל הריביות וההליך המשפטי וכל מה ששילמתי בעצם על ההלואה בתחילת הדרך נבלע בכל הריביות והטיפול המשפטי אז האם זו בעצם המטרה של הבנק? לנפח את ההלוואה בצורה כזו?
ובנוסף לגבי ההוצאה לפועל התקשרתי ואמרו לי שאם אני רוצה פחות מאלף שח בחודש צריך לעשות חקירת יכולת. אמרתי שאני לא צריכה חקירת יכולת כי יש לי אלף שח כל חודש
מדובר על הלואה שעומדת על 72000 שח היום השאלה היא ולזה לא קיבלתי תשובה האם זה אומר שאם אני משלמת במשך 72 החודשים הבאים אלף שח החוב בא על סיומו ? או שיש פה עוד ריבית בדרך כלומר אני לא אשלם 72 תשלומים אלא יותר .. הרבה יותר.
האם את השוברים האלו אמורים לשלם בדואר כל חודש בתאריך קבוע?
אם לא משלמים חודש אחד מה קורה?
כאמור הכי מטריד אותי זה מתי ההלואה הזו תהיה מאחורי ובאיזו ריבית. כי אני רוצה ויכולה לשלם כל חודש אלף שח אבל רוצה לדעת שבנקודה מסוימת זה יהיה מאחורי ולא שזה יהיה כמו מעגל קסמים כזה משלמים ומשלמים וזה לא נגמר בגלל ריביות מופקעות
ושאלה נוספת האם אחרי פירעון החוב הזה והתשלומים להוצאה לפועל אני אוכל לפתוח חשבון חדש בדיסקונט אם ארצה?
והאם יש קשר בין נסיעה לחול לבין תשלומים להוצאה לפועל כלומר האם זה שיש פסק דין בעיניני אומר שאני לא יכולה לצאת מהארץ?
יש לי המון שאלות והנציג בטלפון בהוצאה לפועל לא עזר לי אמר רק שישלח לי שוברים. האם אני צריכה עורך דין שיתן לי קצת יותר מידע על הרומן הזה שהולך להיות לי עם שוברי התשלום האלו כל חודש במשך 6 שנים?אם בשלב מסוים אני אוכל להפקיד סכום גדול ולסגור החוב הזה האם זה אפשרי או שיש קנס?
תודה לעוזרים אני מרגישה שאני אבודה בנושא הזה אפילו שלכאורה זה עכשו מסתדר כי יש לי אלף שח כל חודש למטרה זו וזה מה שרציתי כבר לפני שנה...
תודה לעוזרים..אני יודעת שזהפ ורום פשיטת רגל ואני לא הולכת לבק'ש הליך כזה אלא לשלם זה החוב היחיד שלי אבל זה נושא קרוב לכן שאלתי

קצת על אשראי ואינטרסים שונים

המוצר של הבנק הוא, באןפן מפתיע, כסף.
כמו כל דבר בשוק, הבנק קונה את הכסף במחיר X ומוכר אותו במחיר X+ אחוזי רווח.

בבנק מכרו לך הלוואה.
עכשיו את רוצה לבטל את העסקה ולבצע אותה שנית ביותר תשלומים.

מנהל החנות לא מסכים!!!
למה? כי, לדוגמא, ב"רשת" העמידו לו יעדים אחרים / מקיימים מדיניות אחרת / אין לו את המוצר שאת מבקשת ו/או כל סיבה אחרת.
מכיוון שאינך משלמת על המוצר ה"חנות" מעבירה את הטיפול בך לעו"ד.

אצל העו"ד לא יחידה! הוא מטפל בעוד 100 כמוך כל חודש.
כל עוד את משלמת תשלומים סבירים שיסלקו את החוב בזמן סביר הוא מציג תוצאות לבנק, מרוויח כסף ואין לו אינטרס להשקיע עבודה מיותרת בגביית החוב.

שכר הטרחה שלו באחוזים מהגביה
את משלמת כל חודש 1,000 ש"ח ביחד עם 1,000 חייבים אחרים.
הוא גוזר אחוזים ממיליון ש"ח בחודש. הבנק מקבל מליון שח (מינוס שכ"ט) מהעו"ד.

החוב בהוצאה לפועל צובר ריבית והצמדה (גבוהים).
אם ביכולתך לקחת הלוואה בבנק (אחר) תגלי שהיא משתלמת יותר.
אם ביכולתך לסלק את החוב במזומן תגלי שאת יכולה להתמקח (עם משרד העו"ד) ולקבל הנחה.

את אמורה לקבל הביתה שוברים לתשלום. אם הם לא מגיעים את יכולה לבקש שנית בטלפון (*3559) או בכל לשכת הוצאה לפועל.

עיכוב יציאה אפשרי ב-3 מצבים:

1. קיים מידע קונקרטי כי את מתכוונת לעזוב את הארץ לפרק זמן ארוך אשר יסכל גביית החוב.
2. אינך יכולה לשלם את החוב בפרק הזמן שקבע המחוקק - תוכרזי כחייב מוגבל באמצעים ובין היתר תוגבל יציאתך מהארץ.
3. אינך משלמת תשלומיך לשעורין ויוטלו עליך הגבלות לפי תיקון 29 (בין היתר עיכוב יציאה מהארץ והגבלה על רישיון הנהיגה)
הקפידי לא לספק לבנק עילה ולא תעוכב יציאתך את הארץ.

חשבון באותו בנק?
לרוב כשבנק מעביר לקוח למחלקה משפטית הוא מסמן אותו.
פתיחת החשבון מותנת במדיניות הבנק וגם אם יפתחו יערימו בפניך קשיים מתן אשראי.

אין באמור להוות תחליף לייעוץ משפטי.
מומלץ להיוועץ באופן פרטני בטרם נקיטת צעדים על פי עצה זו.

צבי שמיר, עו"ד - הוצאה לפועל, פשיטת רגל
ליעוץ נוסף: [email protected]

למעלה