חוב לרשם החברות

magnet22

New member
חוב לרשם החברות

אדם שהיה דירקטור בחברה בע"מ שאינה פעילה מזה 7 שנים ועבר פשיטת רגל אישית בגין חובותיה של חברה נוספת שהיתה בשליטת החברה הנ"ל. לחברה קיים חוב לרשם החברות. האם לאחר קבלת הפטר יהיה פטור גם מחוב זה באם יתבע?תודה

תשובה!

חברה הינה אישיות משפטית וככזו חובותיה שייכים לה ולא למנהליה/בעליה. קיימים מקרים בהם חוב של חברה ייזקף אישית גם לחובת בעליה: במצב בו קיימת ערבות אישית לחוב כלשהו ניתן לתבוע אישית את הערב. במצב שבעלי/מנהלי החברה ניצלו את מסך ההתאגדות למטרות מרמה וצברו בתוך כך חובות - ניתן לעשות הרמת מסך ולחייב אישית בחובות החברה...

magnet22

New member
תודה על התשובה...ובכל זאת

באתרי עורכי דין שונים רשום כי יש לרשם החברות אפשרות לתבוע את החברה ומנהלי\בעלי החברה הלא פעילה לרבות עיקולים.. האם זה אכן אפשרי ושוב.אם כן האם ההפטר מבטל את האפשרות ושוב. תודה מראש

תשובה!

חוב לרשם החברות אינו שונה במהותו מחובות אחרים של חברה. ר' תשובתי הקודמת לעניין חבות אישית של בעלי/מנהלי חברה.

magnet22

New member
תודה רבה

דימה74

New member
פושט רגל בעבר פותח חברה

סיפור זהה לחלוטין:לפני מספר שנים הופסקה הפעלות בכמה חברות עקב קשיים כלכליים, כערב אישי הסתבחתי ועברתי תהליך פש"ר,
קיבלתי הפתר באוגוסט 2011. לפני כשבוע באתי לרשם החברות לפתוח עסק חדש ועכשיו קיבלתי תשובה כי יש לי הגבלות כיוון שאני עדיין רשום
בעל מניות ודירקטור בחברות שלא שילמו אגרות מאז הפסקת הפעלות. השאלה שלי האם אפשר במצב שלי בלי להתחיל במיידית ב"פירוק מרצון" לפתוח חברה בע"מ
באיזושהי דרך ?

למעלה