חוב למס הכנסה ??

מ80מ

New member
חוב למס הכנסה ??

שלום, אני חייב עזרה דחוף- אני עובד כשכיר. בשנים 1999-2000 עבדתי בשני מקומות עבודה במקביל. נדרשתי במכתב ממס הכנסה להציג טפסי 101 או 106 (לא זוכר איך זה נקרא- לעשות תיאום מס). עשיתי זאת באמצעות רואה חשבון שאני מכיר, וע"פ חישוב שלהם הייתי חייב להם כ-10-15 אלף ש"ח. שילמתי את כל הסכום הזה. קיבלתי מכתב להגיש גם טפסים על שנת 2001, אך לא עשיתי זאת היות שבאותה שנה עבדתי כחצי שנה במקום עבודה אחד ולאחר מכן ולא במקביל - עבדתי במקום עבודה אחר. בבדיקה עצמאית שעשיתי באינטרנט - ראיתי ששילמתי בסה"כ יותר כסף למס הכנסה מהסכום שהייתי צריך לעשות את היה לי תיאום מס. לכן לא הגשתי להם מסמכים, היות שלא רק שאני לא חייב להם כסף אלא אף הם חייבים לי כ-300 ש"ח. לפני מספר ימים מצלצל אליי אותו רואה חשבון שהגיש לי את המסמכים לשנים 1999-2000 ואומר שקיבל ממס הכנסה כבר מספר מכתבים לגביי ובו אני אמור לשלם להם למעלה מ-100 אלף ש"ח. למותר לציין שאני לא קיבלתי אף לא את אחד מהמכתבים ישירות, אלא רק רואה החשבון קיבל אותם !!!! הסברתי לו שאומנם לא הגשתי את הדו"ח לאותה שנה, אך זאת ביודעין שאינני חייב להם כלל כסף. אותו רואה חשבון אמר לי שנגיש להם את הדו"חות, אך בכל מקרה יהיה עליי לשלם להם קנס של כ-4000-5000 ש"ח. מספר שאלות לי- 1. האם עבודה בשני מקומות עבודה האחד אחרי השני ולא במקביל מחייבת להגיש טופס לצתיאום מס בסוף השנה (מה גם שבמצטבר אינני חייב כלל כסף למס ההכנסה)? 2. מה עליי לעשות כעת? להסדיר את הנושא דרך רואה החשבון או לגשת ישירות למס ההכנסה ולפתור את העניין? 3. האם אכן מס ההכנסה יכול לקנוס אותי בסכום של אלפי שקלים אם אגיש עתה - באיחור של כשנתיים את הטפסים לגבי אותה שנה (למרות שאינני חייב להם כלל כסף על אותה שנה, אלא ההיפך- הם חייבים לי)? נא עזרתכם הדחופה. אינני יודע מה לעשות. תודה.

PINIZ

New member
חוב למ"ה.

1. תגיש הדו"ח ומהר. אם פקיד השומה דרש דו"ח מחובתך היה להגישו. 2. במקביל תשלח בקשה לביטול הקנס בלווי הסבר . 3. פקיד השומה בד"כ ישכנע מכנות הבקשה ויבטל/יקטין הקנס. 4. השאלה אם להגיש ביצמך או באמצעות רו"ח היא שאלה של עלות/תועלת.

sagimi1

New member
מבקש בירור

תודה על התשובה, אבקש לדעת - האם אכן יכולים להטיל עליי קנס של אלפי שקלים על הגשת הדו"ח באיחור אם אינני חייב להם כסף על תקופה זאת? והאם לא היו צריכים לכתב אותי על המכתבים ששלחו רק לרואה החשבון על סכומי הכסף שאני כביכול חייב להם? אני הרי יכול לגשת אליהם ישירות עם הטפסים, נכון? האם רואה חשבון יוכל לסייע לי מעבר לזה? בתודה מראש.

PINIZ

New member
הבהרה

1. אכן יכולים להטיל קנס על אי הגשת דו'ח גם אם מגיע לך החזר, אין קשר בין החובה להגיש דו"ח לבין התוצאה הכספית הנובעת מהגשת הדו"ח. 2. כנראה שכתובתו של רואה החשבון שלך צוינה על ידך או על ידו ככתובת להתכתבות. 3. אתה יכול להגיש בעצמך את הדו"ח, אלא שיתכן שרואה החשבון ימצא סכומים נוספים המגיעים לך.

אתה צריך איש מקצוע

זה רציני ועניין של הרבה כסף שעלול לעלות לך א- הוא יוכל לעזור לך בעניינים הטכניים ב- בקטע של ה"בכיות" ובקשת ההנחות יש לרואה חשבון/ יועץ המס סיכוי יותר טוב להגיע לאוזנים הנכונות

למעלה