חוב לבנק !

Bcool

New member
חוב לבנק !

שלום, הסיפור מעט ארוך אך אנסה לקצר,בנק נתן לי אשראי של 60,000 ש"ח לצורך השקעה במניות (כתנאי לפתיחת חשבון אחר,מסחר בחו"ל)אותם 60,000 אכן שימשו להשקעה במניות אך הופתעתי לגלות שהבנק ביצע גם פעולות באופציות מעו"ף ללא שנתתי לו הוראה לכך וללא שחתמתי לו על כך וידוע לי שיש כתב הרשאה מיוחד לכך וכמובן שלא חתמתי על כזה.כמובן שהתגלה העניין ביקשתי דפי פירוט אך הבנק סרב ונתן לי אותם רק היום (במעמד משפטי)לאחר כ-3 שנים שהחוב מתגלגל וצובר ריבית. אילו טענות ניתן להעלות כנגד הבנק בנושא זה (או אולי הנושא שקוף שכן ברגע שיגיע לשופט ולא תהייה להם ההרשאה העניין יסגר לטובתי)ומה הסיכוי בתיק זה ? תודה על העזרה,דוד.

פעולות ללא הרשאה

דוד שלום וברוך הבא לפורום שלנו, אם אכן הבנק או מי מטעמו ביצע פעולות בחשבונך בלא הוראתך ובלא שחתמת על המסמכים המתאימים הרי שהפעולות הן בטלות וניתן לטעון כי ביחס לכל נזק שנגרם בגינן יש לזכות את החשבון במלוא הסכום בצירוף נזקים עקיפים. קשה להעריך את הסיכוי בתיק בכללותו שכן אם הפעולות הן זניחות ולא גרמו נזק ממשי לא נראה לי שהן יכולות להאפיל על מלוא החוב המצטבר. כמובן שבתיאור העובדות עולה כי הבנק אף הפר את חוק הבנקאות בכך שהתנה שירות א´ בשירות ב´ וזו אף יכולה לשמש עילה לטענה כנגד הבנק.

Bcool

New member
תודה על ההתייחסות המהירה,

כמובן (נשכח לציין)שגובה החוב הינו גובה הפעולות שנעשו ללא רשותי/בקשתי/הרשאתי כך שהנזק שנותר הינו כל החוב אך כמובן שאליו הוצמדה ריבית (רצחנית)מאותו יום לפני כ-3 שנים,מה דינה של ריבית זו שכן החוב כבר הוכפל ? שוב תודה,דוד.

גובה החוב

לא הצלחתי להבין משאלתך ממה מורכב החוב שהבנק תובע ממך כיום. בכל מקרה, את קיזוז הפעולות הבטלות יש לעשות במועדים הרלבנטיים ולא כיום.

למעלה