חוב לבנק

חוב לבנק

בשל עסק שכשל נותרתי חיב לבנק סכום של 150,000 ש"ח הבנק הגיש תביעה בסדר דין מקוצר לבימ"ש. 1.רציתי לשאול האם יש טעם שאני יגיע למשפט או לא? הרי למעשה אין לי שום טענות כנגד הבנק ואני מודה שאני חייב את הכסף וברור לי שהשופט יחייב אותי במלוא הסכום אז האם יש טעם להגיע? 2.היות וברור לכל שאין לי אפשרות לשלם את הסכום הנ"ל ואפילו לא את חלקו היות ואני אחרי נפילה של העסק והפסדתי את כל מה שהיה לי וכיום אני עובד כשכיר עם משכורת של 4500 ש"ח ואשתי מכניסה כ3000 ש"ח אז הבנתי שאני יצטרך לפנות לרשם ההוצל"פ ולבקש פריסת תשלומים נורמלית, רציתי לשאול מהו הסכום שמקובל פחות או יותר שהרשם יחייב אותי לשלם? 3.האם בשל פניתי לרשם בבקשה לפרוס את החוב אני יהפך להיות לקוח מוגבל בבנקים? ואסור יהיה לי להחזיק כרטיס אשראי,צ'קים,לצאת לחו"ל וכ"ו? תודה מראש לעונים

תשובה

קשה מאוד לתת לך תשובה ברורה מה הסכום שבו תחוייב והדבר תלוי לא רק במשכורות שלך ושל אשתך. בהחלט יכול להיות שיוטלו עליך הגבלות על שימוש בכרטיסי אשראי ושיקים ויציאה מן הארץ. בכל מקרה, נראה לי שאתה צריך לשקול פנייה להליכי פשיטת רגל. בהוצאה לפועל התשלום החודשי כנראה בקושי ייכסה את הריבית שתצטבר על החוב, מה גם שלחוב יתווספו הוצאות ושכ"ט שביהמ"ש יפסוק וכן אגרות ושכ"ט בתיק ההוצל"פ, מה שיגדיל את החוב לבנק ל-200,000 ש"ח בקלות. הליך פשיטת הרגל יעצור את המירוץ של הריביות על החוב ואם תיכנס להליך לפני שייפסקו נגדך שכ"ט והוצאות ולפני שייפתח תיק הוצל"פ, הרי שהחוב יישאר בגובה הנוכחי, דבר שייאפשר לך לכסות אותו בסופו של דבר.

תגובה

חשבתי על המוצא הזה של פשיטת רגל אך היות ואני עדיין בחור צעיר יחסית,איני רוצה "להכתים" את העתיד שלי שפשיטת רגל תהיה בעברי. אני רוצה ומקווה להשתקם ובעתיד לקנות אי"ה בית ואז כנראה שאצטרך לקחת משכנתא,או אם ארצה לפתוח בעוד כמה שנים עסק אחר ואני פשוט מפחד שאם אהיה פושט רגל אז כל הדברים האלו לא יצאו אל הפועל.

תשובה

אם תהיה חייב מוגבל באמצעים ממילא תהיינה עליך הגבלות דומות מאוד. ההבדל העיקרי הוא שבהוצל"פ ספק אם תצליח להחזיר את החוב אי פעם, בעוד שבפשיטת הרגל השאיפה היא שתוך כמה שנים תוכל לפתוח דף חדש בחיים.

למעלה