חוב לביטוח לאומי

lilithmm

New member
חוב לביטוח לאומי

בעבר פותרתי מעבודתי ויצא לי שלא הצלחתי לקבל דמי אבטלה כי המעסיק שלי לא הסכים להוציא לי תלושי שכר (שאותם איבדתי בעבר). חזרתי לגור אצל ההורים והתחלתי ללמוד לתואר. בינתיים חלפו שנתיים, שמיתוכן אני חייה על חשבון הורי ועובדת בעבודות מזדמנות דרך כוח אדם רוב הזמן. לפני כשנה התחלתי לעבוד במשמרות לילה, ואני מרויחה כ-1500 שח בחודש. אני יודעת שמהתקופה לפני העבודה הזו עבור הרבה חודשים אין לי כלל תלוש משכורת. מה מצפה לי כאשר אגיע לביטוח לאומי?

איילת1974

New member
חוב גדול

עם ריבית והצמדה גדולים+ קנסות. אני ממליצה לך לנסות לשוב ולשבנע (ואם צריך גם להתחנן) לפני הבוס שלך להעניק לך הטפסים, את יכולה לבקש גם מבן אדם מבוגר להציג עצמו בטל´ כעו"ד שלך. ומחב´ כח האדם תדרשי תלושי שכר ותשמרי כל תלוש שאת מקבלת אפילו על ס"כ 500 ש"ח ופחות. בינואר תצלצלי לכל חב´ שעבדת בה או דרכה ותדרשי בתוקף 106, ומחובתם להעניק לך. (את יכולה גם לבקש מאותו בוס שלפחות יוציא לך 106). שיהיה לך בהצלחה איילת

חיים 11

New member
חובת המעסיק

בכל עת שמסתיימת שנת הכספים,יוצא טופס סיכום שנתי לכל עובד-106 אותו עליו היה לתת לך.אם יש לך אלו שהן ראיות שעבדת,הוציאי לו מכתב בקשה שישלח 106 .אם לא יישלח: העתק מהמכתב לעו"ד שמייצג את החברה הזו,תוך התראה שתיאלצי לבקש "סיוע" ממוסדות הביטוח הלאומי( תתפלאי אבל גם המעסיק לא "מת" עליהם ),.. .הוא כבר יישלח!!!

zoomarch1

New member
אין התיישנות על חובת מסירת תלושים

רוצי והגישי תביעה לצו הצהרתי בבית דין לעבודה, המורה למעסיק להנפיק לך מיידית את תלושי השכר. עם עותק של התביעה לצו, פני למוסד לביטוח לאומי ובקשי לדווח על תעסוקותייך בשנים האחרונות. צייני תקופות אי העסקה ובקשי לשלם כ´לא עובד ולא עצמאי´ את המינימום. זו חובתך בחוק. הם יערכו לך חשבון לפי הצהרתך. אם אין באפשרותך לשלם בתשלום אחד, בקשי פריסה לאורך זמן. מרגע שתבקשי פריסה ותיקבע התקופה, לא יחייבו אותך בקנסות ופיגורים גם לא רטרואקטיבית. תמיד כדאי לשמור את היד על הדופק. לא להזניח הודעות חיוב. לבדוק ולטפל בהן מיידית. כך את מעידה על אופייך הישר בעיני פקידי המדינה. בהצלחה משה

למעלה