חוב בבנק

choiny

New member
חוב בבנק

היה לי חוב של 20000 בבנק שהגיע לטיפול משפטי(אני ארחיב בהמשך) . היה לי הסדר עם הבנק על הכנסת 2000 ש"ח כל חודש. רק עכשיו גיליתי שכל חודש נלקח לי שכ"ט עו"ד 700 ש"ח כל חודש את כל החוב עפ"י הבנק שימלתי מלבד שכ"ט עו"ד. בשווי של 4700 ש"ח. אני מעולם לא קיבלתי שום מכתב מהבנק או מהעו"ד על התראה לקראת הליכים משפטיים(מן הסתם הייתי נמנעת מלהגיע למצב כזה). בבירור עם הבנק ועו"ד התברר שהם שלחו לי לכתובת הרשומה בת.ז. ולא לכתובת שעידכנתי בעבר. בזכות עצתך שימחה ניר נתת לי נקודות אור אבל עכשיו יש המשך. -------------------- הלכתי לבנק וטענתי כי עידכנתי כתובת ,כמובן שהם טנו כי זה אינו נכון . אז לאחר חצי שעה של וויכוח שלפתי את ההוכחה שלי . יש לי הרבה מכתבים מהכתובת הנוכחית. ואז הם הבינו את הטעות שלהם.. . הם עדיין טוענים שאני צריכה לשאת בתוצאות ואני מצידי אומרת שלקחתי את האחריות על המינוס (אני באתי לשלם אותו מיוזמתי ואז גיליתי שהיה הליך משפטי בעצם) והם צריכים על טעותם מה גם בנוסף שהם מנעו ממני את הזכות למנוע הליך משפטי ע"י שליחת אזהרה דבר אשר נועד על מנת להגן עלי . לאחר דיונים די קשים מהנהל הבנק הסכים להוריד לי 1000 ש"ח משכ"ט. כלומר 3700 מה שלדעתי עדיין גבוהה ומעצבן. מה לדעתך ניתן לעשות בעניין ,האם הבנק עושק אותי??

תשובה

לא ציינת איזה הליך משפטי. אם הבנק תבע אותך הוא זכאי לקבל הוצאות משפט, ושינוי הכתובת אינו רלוונטי אם חרגת ממסגרת האשראי ולא כיסית החוב בזמן. השאלה היחידה היא הסכום. לכאורה הסכום גבוה מדי עבור הגשת תביעה שלא התבררה לגופה. אפשר להגיש תלונה לבנק ישראל.

למעלה