חובת רישום

akiva742

New member
חובת רישום

שלום ברשותי סירת עץ 2.30 מטר וברצוני לדעת האם חל עליה חובת רישום או מה החוקים החלים על סירה כזו תודה לכולם

kotller

New member
חובת רישום

אם לא מותקן מנוע (דלק) על הסירה אין עליה חובת רישום. אם אתה בכל זאת רוצה מנוע לסירה כזאת תוכל להרכיב מנוע חשמלי על מצבר.

fin2

New member
חבל להטעות, גם אם זה בתום לב!!!!

אתה סתם מטעה את הבחור.

kotller

New member
אם יש לך אנפורמציה אחרת אתה מוזמן לשתף אותנו

fin2

New member
לי אין את האינפורמציה...

ישנם חברי פורום שיש בידיהם את האנפורמציה. אבל תשובתך לא נכונה מ100%. בלי לפגוע.

על איזה סוג רישום אתה שואל?...

סירה בגודל זה אינה זקוקה לכושר-שייט למעט אם מותקן בה מנוע כל שהוא, מכאני או חשמלי. אם מותקן מנוע כל שהוא, צריך כשר-שייט עם כל המשתמע מכך, ציוד נלווה וביטוח. מנוע מעל 6 כ"ס דרוש גם רשיון משיט, 12 ומעלה.

zina71955

New member
האם אין כאן עירבוב?

של מושגים - רישום = Registration = תעודת רישם עם מספר שזה עניין לרשם כלי שייט. לבין כושר שייט, שזה עניין לכש"ק.

kotller

New member
אין כאן שום עירבוב

מכיוון שכדי להעביר סירה כושר שייט אתה חייב שהיא תהייה רשומה. דהיינו שתהייה לה תעודת רישום ומספר - בלי זה אי אפשר לעשות כושר שייט. אגב כדי לרשום סירה בפעם הראשונה דורשים בדרך כלל אישור בדיקה של מהנדס ימי. את זה אני מניח שאתה יודע.

"הרישום" שאילן ואני מכוונים אליו....

הוא לכל סירה מעל 7 מטר, ובנוסף גם לכל סירה הנדרשת לכשר-שייט לחו"ל גם אם היא פחות מ-7 מטר. סירות הנדרשות לכשר-שייט בארץ בלבד, פחות מ- 7 מטר, אינן!
נדרשות לתעודת-רישום. כל סירה הנדרשת לכשר-שייט כל שהוא, נדרש סקר גוף ובדיקת מהנדס/הנדסאי מוכר ומאושר ע"י רספ"ן.

kotller

New member
אבל זה לא המקרה...

השאלה בראש השרשור היתה על סירה באורך 2.3 מ' האם חלה עליה חובת רישום. אני מניח שכאשר הבחור שואל על חובת רישום הוא מתכוון לכושר שייט. שאריי אין לעלות על הדעת כושר שייט בינלאומי או מסחרי לסירה כזאת. כשאני מדבר על רישום אני מכוון לרישום ברספ''ן כדי לקבל רשיון שייט לסירה = כושר שייט.

sagy70

New member
בו תהיה יותר ברור ותתן עוד פרטים

לאיזו מטרה? 1. למסחרי נידרש רישום ורשיון כושר שייט. 2. חתירה נידרש רישום ורשיון כושר שייט כאשר ישנם 3 מפליגים ומעלה. 3. מנוע כל שהוא מותקן עליה. 4. לדייג נידרש רישום ורשיון כושר שייט. ורשיונות דייג.

sagy70

New member
בבטיחות השייט תקנה 104 כל הפטורים מכושר שייט

אכן סקיף פטור כי יש לו מסילה נעה וכו'.... ופטור כלי חתירה עד 5 מ' אשר מספר השטים בה אינו עולה על שני אנשים .

נו? גם סירת מפרש מעל 5 מטר נדרשת ....

לכשר שייט. למעשה, כל סירה מעל 5 מטר נדרש לכשר-שייט. הסקיף פטור כי הוא למיים פנימיים בלבד.

נעשה קצת סדר בדברים

כל כלי שייט בכל אורך אשר מורכב עליו מנוע מכל סוג שהו חייב ברישוי - קריא מספר רישוי כל כלי שייט מעל חמישה מטרים אורך l.o.a חייב ברישוי כלי שייט באורך של מעל שבעה מטרים l.o.a חייב גם בתעודת רישום רישוי משמעו רישוין שייט - הירוק תעודת רישום היא אותה תעודה המונפקת אצל רשם כלי השייט

למעלה