סירה בגודל זה אינה זקוקה לכושר-שייט למעט אם מותקן בה מנוע כל שהוא, מכאני או חשמלי. אם מותקן מנוע כל שהוא, צריך כשר-שייט עם כל המשתמע מכך, ציוד נלווה וביטוח. מנוע מעל 6 כ"ס דרוש גם רשיון משיט, 12 ומעלה.
מכיוון שכדי להעביר סירה כושר שייט אתה חייב שהיא תהייה רשומה. דהיינו שתהייה לה תעודת רישום ומספר - בלי זה אי אפשר לעשות כושר שייט. אגב כדי לרשום סירה בפעם הראשונה דורשים בדרך כלל אישור בדיקה של מהנדס ימי. את זה אני מניח שאתה יודע.
השאלה בראש השרשור היתה על סירה באורך 2.3 מ' האם חלה עליה חובת רישום. אני מניח שכאשר הבחור שואל על חובת רישום הוא מתכוון לכושר שייט. שאריי אין לעלות על הדעת כושר שייט בינלאומי או מסחרי לסירה כזאת. כשאני מדבר על רישום אני מכוון לרישום ברספ''ן כדי לקבל רשיון שייט לסירה = כושר שייט.
לאיזו מטרה? 1. למסחרי נידרש רישום ורשיון כושר שייט. 2. חתירה נידרש רישום ורשיון כושר שייט כאשר ישנם 3 מפליגים ומעלה. 3. מנוע כל שהוא מותקן עליה. 4. לדייג נידרש רישום ורשיון כושר שייט. ורשיונות דייג.
כל כלי שייט בכל אורך אשר מורכב עליו מנוע מכל סוג שהו חייב ברישוי - קריא מספר רישוי כל כלי שייט מעל חמישה מטרים אורך l.o.a חייב ברישוי כלי שייט באורך של מעל שבעה מטרים l.o.a חייב גם בתעודת רישום רישוי משמעו רישוין שייט - הירוק תעודת רישום היא אותה תעודה המונפקת אצל רשם כלי השייט