חובת מטפל

אושר365

New member
חובת מטפל

שלום, כתבתי כאן לגבי זה שהמטפלת שלי (עובדת סוציאלית במרכז פרטי שמנוהל על ידי פסיכיאטר) מושכת אותי כבר חודש עם דוח סיכום טיפול שביקשתי ממנה ומסרבת להעביר לי בטענה שזה יפגע בי והיא לא מוכנה לעשות משהו שיפגע בי (מציינת שאין לי מחלת נפש, ללא תרופות ומנהלת חיים נורמטיביים לחלוטין, הגעתי אליה לפני שנתיים עקב ארוע טראומטי). מה אני אמורה לעשות עם זה? היא כל הזמן אומרת שתשלח, מתחייבת לתאריך ולא שולחת ולא מגיבה לסמס שלי. זו התנהלות ממש לא מקצועית ובנוסף רציתי לשאול האם היה מותר לה לדחוף אותי לכיוון של תרופות פעם אחר פעם במהלך השנתיים הללו למרות שהבהרתי לה שאני לא מעוניינת? תודה רבה

לא הבנתי

אומרת שתשלח ואומרת שהדו"ח יפגע בך?

אם היא חושבת שהדו"ח יפגע בך, זכותה לא לתת לך אותו ועליך לפנות בכתב ואם זה לא עוזר, דרך עו"ד.
אם היא אומרת שתשלח ולא שולחת, דברי עם מנהל המרכז ובקשי שיחייב אותה.

אמרי לו שאת רוצה את הסיכום, מוכנה לקחת את הסיכון שזה יפגע בך - ואם לא יתנו לך אותו תפני דרך עו"ד. זה בד"כ מספיק.

עוד דבר שיכול להספיק זה לפנות בכתב - במכתב רשום עדיף

תאריך:
אל מנהל מרכז זה וזה
דר' כך וכך

מתאריך ___ עד תאריך ____ הייתי בטיפול אצל גברת זו וזו בעקבות כך וכך. היום מצבי טוב, איני נוטלת תרופות, ומנהלת חיים תפקודיים ונורמטיביים.

מודה לכם על הטיפול - ועכשיו אני מבקשת את הסיכום

פנייתי בכתב אליכם היא מכיוון שמזה כך וכך חודשים אני מקבלת תשובות של לך ושוב - מחד אומרים לי שהסיכום יפגע בי ולא רוצים לתת לי אותו, מאידך אומרים "בשבוע הבא תקבלי". נכון להיום, X זמן מאז שאני מבקשת סיכום, איני מקבלת אותו.

אני מבקשת את הסיכום עד השבוע הבא ומוכנה לקחת על עצמי את הסיכון שתוכנו יפגע בי.

רוב תודות
אושר 365

מירב189

New member
אושר יקרה

המקרה שלך הוא מאוד מוכר והוא גם נפוץ אצל אנשי מקצוע.
להערכתי זה שהיא לא רוצה לתת לך את הסיכום, נובע אולי גם מהיבט שהיא עדיין לא בטוחה באבחנה או במצבך הבריאות שלךי.
לכן, זקוקה לה עוד זמן כדי לדעת אם המצב הבריאותי שלך הוא עדיין יציב או שמא זוהי רק תקופה שכזו.
מבינה את הכעס, העלבון והקושי להכיל את הסיטואציה הזו, כאשר היא עוד אומרת שאולי זה יפגע בך, כאילו שיש שם דברים שאולי את לא יודעת ויהיה לך קשה להכיל.
תנסי להתכתב איתה או לדבר איתה לב אל לב ולהגיד לה את כל אשר ליבך מרגיש ותוך כדי שאת נחושה בדעתך לקבל את האינפורמציה אשר תהיה.
במידה והיא לא תענה לך, אזי לפנות למנהל המרכז או לפניות הציבור ולהגיש תלונה נגד כך.
לאיש מקצוע, מותר לו להציע לך תרופות אם הוא חושב שאת צריכה ואולי תרופות ייצבו אותך וגם אם את מרגישה אחרת, כי לא תמיד מטופל בשל הפרעתו או מחלתו - יכול להיות אובייקטיבי.
כמובן הבחירה אם לקחת את התרופות היא בידייך, כל עוד שאת לא במצב שלפגוע בעצמך או בסביבה ולכן לא יכול להיות צו כפוי לכך.
זה מתיש, מאכזב, אבל תפעלי לכיון מנהל המחוז או תלונות הציבור של המחוז, במידה והיא לא תסכים וככה גם תדעי אם מצבך אכן כפי שאת חושבת או לא ואשר גם חובתה המקצועית ליידע אותך על הכל.

בהצלחה בשינוי איכות חייך,

מירב

למעלה