חובת מטפל - שאלה

אושר365

New member
חובת מטפל - שאלה

שלום, האם מטפל חייב לספק, לבקשת המטופל, דוח סיכום טיפול? תודה רבה

ladybug4NLP

Active member
כמדומני שזה לחולים המבקרים אצל רופא

האם כל ספיכולוג נכנס לקטגוריה הזו?
ופסיכוטרפיסטים או העובדים ברפואה משלימה לא נכללים.

אם טעיני - אנא תקן אותי

גרא.

New member
חוק זכויות חולה הנפש המצ"בhttp://www.abiliko.

קובע כי חולה זכאי לקבל מידע על מצבו,אם הרופא מאשר את זה(סעיף יא')

אושר365

New member
ומה קורה כשמדובר בטיפול פסיכוטראפוייטי אצל

מי שבהשכלתה עובדת סוציאלית?

ladybug4NLP

Active member
היעד הסופי של הדו"ח חשוב-האם דו"ח/אישור לקבלת

הטבה כמו לבטוח לאומי או אפילו למקום עבודה - לא כל רופא מוכן לתת ואם כן אז לא תמיד ללא תשלום (וגם די גבוה)

אם עו"ס שבקרת אצלה באופן רשמי (רווחה/מרפאת בריאות הנפש)אולי כן.

מטפלים פרטיים אינם חייבים בשום דו"ח.

וגרא: למרות שהגולשת בקרה אצל מטפל - זה עדיין לא מכניס אותה לרשימה של חולי נפש.

מה את רוצה שיהיה כתוב בדו"ח ומה המטרה:סקרנות אישית / אישור לבטוח לאומי וכד'?

אושר365

New member
תודה, איזה נתונים אמורים להופיע בדוח?

תוך כמה זמן אני אמורה לקבל? ביקשתי מהמטפלת שלי והיא עשתה לי מזה ממש סרט. היא גם לא מוכנה לדבר איתי על זה בטלפון אלא רק בפגישות. האם זה תקין? עד שסוף סוף קיבלתי משהו, זה מכתב עם שלוש שורות ומאוד לקוני. האם זה תקין?

גרא.

New member
אושר365[דינה של רשומה פסיכולוגית

כדין מידע רפואי לפי חוק זכויות החולה.כלומר זכותו של מטופל,לקבל דיווח על הטיפול שעבר.מצ"ב הסבר.ההתנהגות של המטפלת כפי שכתבת
לדעתי אינה נכונה וינה הולמת.ואת יכולה להתלונן עליה גם במשרד הבריאות,וגם בהסתדרות הפסיכולוגים.במקרה הזה,הם יגיבו רק אם היא
חברה בהסתדרות הפסיכולוגים,שכן לא כל הפסיכולוגים חברים בה.פ.י.
http://www.psychology.org.il/רשומה-רפואית--מידע-רפואי-ומה-בינהם

אושר365

New member
מדובר בעובדת סוציאלית

שנותנת טיפולים פסיכוטראפוטיים. תודה רבה על המענה. שאלה אחרונה, האם סביר שדוח סיכום טיפול יהיה עם 3 שורות??? מדובר בטיפול של שנתיים וביקשתי את הבקשה לצורך הגשה לגוף ממשלתי (בשאלון אני צריכה להצהיר אם הייתי בטיפול פסיכולוגי והומלץ לי לצרף דוח סיכום טיפול).

ladybug4NLP

Active member
בכלל כדי קודם לברר האם סוג הטיפול

ודרגת המטפלת מקובלת כאישור לצרכים של המקום הספציפי.

מרות שאני למשל מאד טובה במקצועי - שום משרד ממשלי או רפואי לא יקבל את האישור או הדו"ח שלי כשרמי מאחר
וזה לא מוכר לא על ידי הממסד הרפואי ולא על ידי הממסד הממשלתי.

אז לפני שאת נכנסת לבלבלות כדאי לבדוק עם המקום שאליו את רוצה להפנות את הדו"ח.
לדעתי עובדת סוציאלית שטפלה בך באופן רשמי דרך הרווחה או גוף רשמי - תוכל לתת לך דו"ח.

אם היא עבדה אתך פרטי - הדו"ח לא שווה את הנייר שכתוב עליו, למרות שבהחלט יסביר להניח שקבלת טיפול מצויין

לא, זה לא תקין

אם מדובר באישור למקום עבודה, זה לא צריך להיות יותר מכמה שורות "מאשרות"
בשורות אלה ייכתב שפנית לקבל עזרה בתקופה קשה, שנעזרת ושעכשיו מצבך מאפשר לעבוד.

מעסיק לא צריך לדעת פרטים אלא רק שהיית בטיפול ושהמטפל חושב שאת כשירה לעבודה ושיש מי שנמצא עם היד על הדופק.

סיכום טיפול מפורט לעיניך בלבד - מגיע לך לקבל בכל מקרה.

אושר365

New member
אז עבר כבר חודש

והובטח לי לקבל את המסמך למייל עד יום שני האחרון, מה שלא קרה. שלחתי סמס למטפלת אתמול בבוקר והיא לא מגיבה. מה אני אמורה לעשות עם זה ואיך אני אמורה להמשיך את הטיפול אצלה כשהיא מתנהלת ככה???

חד משמעית כן

הפעמים היחידות שלא נותנים סיכומים למטופלים הן אותן פעמים בהם יש חשש שהמידע שם יזיק למצבם הנפשי עוד יותר.
וצריך להיות יכול מאוד לנמק את העניין הזה.

וזה לא משנה מי טיפל - כל אדם ממקצועות הבריאות צריך לרשום סיכום טיפול.

הרבה פעמים שואלים כאן לגבי "תיקים" ומחפשים להיות מטופלים היכן שאין תיעוד ורשומה... הנה בדיוק הסיבה מדוע זה בעייתי שאין תיעוד ורשומה מסודרת!

ladybug4NLP

Active member
יעל-מי שעו"ס בהכשרתו אבל עובד בקליניקה פרטית

אינו חייב בשום אישור כזה או אחר ומכל מקום אישור כזה אין לו תוקף בשום מקום.

בהחלט כל עוסק ברפואה משלימה מחזיק תיק בו הוא מתעד את המפגשים, מה נעשה וכמובן בפגישה הבאה גם את ההיזון לגבי מה קרה מהמפגש הקודם.

אני למשל מחזיקה Notes ורשומות לכל מפגש וגם מקליטה כל מפגש באישור המטופל - וזאת כדי שאוכל יותר להת]נות למטופל ופחות לרישום אינטנסיבי
וגם מקשיבה לכל הקלטה לראות אם יש משהו שפוספס.

בקיץ עברתי קורס אצל מורה אנגלי מייסד השיטה IEMT (שיטה לטיפול בבעיות שונות לרבות ב-PTSD ) והוא משתדל להסריט בוידאו
את המפגשים ע הלקוחות שלו (כמובן באישור הלקוח).

אבל... הוא לא יתן אישורים כי אנחנו עוסקים בהנחיה/טיפול ולא באבחנות

לא מדוייק

לאדם העובד במקצוע טיפולי מוכר יש אחריות מקצועית ואישית.

קיים חוק העובדים הסוציאליים
קיימים חוקי אתיקה המחייבים אותם

ההימנעות להפיק סיכום טיפול המטרפד, מעכב, או כזה שמפלה את הלקוחה לרעה מול תהליך של ראיון עבודה - עובר על כמה וכמה סעיפים.

מה שאושר365 צריכה להבין זה שיש הבדל בין סיכום טיפול ארוך ומקיף לבין אישור כלשהו על התקשרות טיפולית שיכול לספק את המעסיק הפוטנציאלי בשלב זה. סיכום קצר שמספר מתי הגיעה, באיזו תלונה, זה שעבדו על התלונה, זה שהייתה או לא הייתה התקדמות ואיפה הדברים עומדים היום (ממשיכים, סיימנו, מומלץ לעשות עוד כך וכך....)

אושר365

New member
מה אני אמורה לעשות

אם עבר כבר חודש ולא קורה כלום? מדובר במטפלת במרכז פרטי (לא שלה) שבהשכלתה עובדת סוציאלית.

למעלה