חובת חדשה !

חובת חדשה !

"מלאכים" - חוברת קומיקס חדשה שתראה אור בפסטיבל הקומיקס הקרוב, מנסה לבחון איך היו נראים החיים בישראל אילו גם לנו היה "סופר גיבור" שמונע אסונות ומציל את המצב. באתר הבא תוכלו להתרשם ממספר עמודים מתוך החוברת החדשה. כניסה לאתר

mulon1984

New member
מלאכים-תקווה חדשה

בדיוק יש עכשיו בטלוויזיה את מלחמת הכוכבים 4.... לא משנה. הנקודה היא, שהחוברת הזאת היא שידרוג עצום לעומת העבודות שלך עד כה. ז"א, אם ניקח את העבודות שלך לפני מלאכים אפשר לשים אותן באותה קבוצה למרות שהן יצאו בזמנים שונים. מלאכים היא קפיצת מדרגה רצינית בעבודות שלך וזה נהדר. אני לא חושב שהיא מושלמת, ויש עוד הרבה מה להשתפר, אבל בפרספקטיבה לעבר אני יכול להיות בטוח שהפרוייקט הבא שלך יהיה אפילו הרבה יותר משובח. לגבי העמודי דוגמה: האומנות סבבה ורואים שינוי בתפיסה שלך. אתה בוחר זוויות חדשות ומעניינות יותר והבחירה של הפריימים היא טובה יותר. קשה לי לקבוע לגבי הסטוריטלינג ללא בלוני הטקסט, כי הם קריטיים בקטעים האלה. מה שכן, כמו שאמרתי לגבי השער (שאגב, לא שיפרת את הפייד של הדמות) כשבוחרים ללכת על סגנון ריאליסטי, כל טעות הופכת לבולטת פי שמונים לעומת סגנון לא-ריאליסטי. עד שלא תתמקצע לחלוטין בסגנון ריאליסטי, אני ממליץ לבחור בסגנון אחר. לגבי השער: הרקע החדש הרבה יותר מוצלח מהקודם, ואהבתי את משחקי הסטייג'ים. אם עוד אפשר, אז תעשה את הצל של הדמות יותר רך. הרבה יותר רך. הפונט סבבה והרבה יותר טוב מהקודם, אבל כשהולכים על לוגו של חוברת כדאי לשחק עם האותיות ולא להשאיר אותן כמו שהגיעו. כך או כך, אני ממליץ לבחור להן צבע אחר כי הן די באותו הצבע של הרקע... כמו כן עלה בבלוג שלי פוסט עם קישורים לאתרים שמלמדים לעשות יופי של אפקטים לטקסטים בפוטושופ בקלי קלות. והפייד של הדמות בחלק התחתון... נו, זאת בחירה שלך. אגב, לא כתבת את שמך על השער... תשמור לי עותק ושיהיה בהצלחה!

איזה מלך אתה, מולי ! ../images/Emo13.gif

קודם כל - תודה רבה וגדולה על ההערות החכמות והבונות ! א. אני לא חושב שהחוברת הזו היא "שידרוג עצום לעמות העבודות הקודמות" שלי, היא פשוט בסגנון שונה והשקעתי בה טיפה יותר... ב. השארתי את הפייד בשער כי כל נסיון לשפץ ולשפר אותו נראה כמו חיתוך גס. במקום זה שמתי את הלוגו (שם החוברת) בתחתית הציור בנסיון להסתיר אותו (את הפייד) עד כמה שניתן. הצבע האדום + השימוש בשקיפות הוא מכוון, כדי ליצור אווירת מסתורין (עד כמה שזה נשמע מצחיק). ג. אכן, אני מודה, יש אין-ספור טעויות שהופכות לבולטות הרבה יותר כשמנסים לצייר בסגנון ריאליסטי, ולא כל הפריימים בחוברת הם ברמה אחידה, אבל להזכירך, אף פעם לא למדתי ציור ואני לא תופס מעצמי יותר מדי, עשיתי את המקסימום וכפי שאמרת - מטעויות לומדים ומשתפרים. גם אני בטוח שהחוברת הבאה (שתהיה חוברת המשך לזו הנוכחית) תראה אחרת לחלוטין. ד. שמי מופיע על השער האחורי של החוברת
ה. כבר הדפסתי את החוברת, ועותק מיוחד (עם הקדשה) שמור לך ! תודה רבה על הכל ! בידידות, מתן.

mulon1984

New member
ידוע, ידוע...

טוב, אנחנו די נכנסים פה לדברים שאמרתי פעם (וכמה פעמים), אבל הנה בקצרה: 1. אם לא למדת לצייר, העבודות שהראית כאן מוכיחות שיש לך כישרון. אבל כישרון הוא לא מספיק ואתה חייב לפתח אותו ע"י למידה. 2. ללמוד מטעויות זו הדרך הטובה ביותר ללמוד, אבל איך תדע מתי אתה טועה? אם תלמד בצורה מקצועית (מורה, ספר טוב, אתר טוב...) תדע לזהות את הטעויות וללמוד מהן, אחרת אתה פשוט תמשיך לחזור על הטעויות שוב ושוב. שמור על העותק היטב, אני אבוא כנראה כבר בשבת לקחת אותו.

למעלה