חובת הצגת הצוואה.

מצב
הנושא נעול.

dist0rtion

New member
חובת הצגת הצוואה.

חובת הצגת הצוואה.
שלום, סבתי לצערי הרב נפטרה לפני כשבועיים. יש לי כמה שאלות: 1.נניח ויש צוואה אצל עורך הדין של הסבתא, ואני מופיע בצוואה, האם ישנו חוק המחייב את עורך הדין להודיע לי שאני בצוואה? (גם אם זה לא פניתי אליו?) 2.האם יש מועד מסויים שעד אז חייבים לפתוח את הצוואה? (30, סוף שבעה, מרגע הפטירה, או משהו כזה?) תודה מראש

תשובה

חובת הצגת הצוואה.
שלום, סבתי לצערי הרב נפטרה לפני כשבועיים. יש לי כמה שאלות: 1.נניח ויש צוואה אצל עורך הדין של הסבתא, ואני מופיע בצוואה, האם ישנו חוק המחייב את עורך הדין להודיע לי שאני בצוואה? (גם אם זה לא פניתי אליו?) 2.האם יש מועד מסויים שעד אז חייבים לפתוח את הצוואה? (30, סוף שבעה, מרגע הפטירה, או משהו כזה?) תודה מראש
תשובה
על פי סעיף 75 לחוק הירושה מי שיש בידו צוואה חייב למסרה מ י ד לאחר שנודע לו על מות המצווה לרשם לענייני ירושה.

תיאוריה ומעשה

חובת הצגת הצוואה.
תיאוריה ומעשה
למרות החובה, כמעט ולא נתקלים בהפקדת צוואות. כל מי שיבקש לקיים את הצוואה חייב לידע במכתב רשום על אודות היותו יורש על פי הצוואה. לא ניתן לפתוח תיק לקיום הצוואה אם לא נשלחו הודעות לכל היורשים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה