חובת הדיווח

S h a n n o n

New member
חובת הדיווח

הפשוש שלי מטופל ותחת מעקב של מרפאות הקשב בהרצליה מטעם קופת חולים מכבי. מידי חצי שנה אנו מוזמנים לשם לצורך מעקב שוטף ובדיקות כולל פיענוח דוחות הקונורס. גם בשנה שעברה, שהפשוש היה בכיתה א' מסרתי למורתו שתמלא את הדוחות והיא אכן מילאה. השנה, כשנתבקשה שוב למלא את הדוחות היא השיבה שהחל מהשנה יש תקן או חוק חדש אשר אומר שעליה לדווח ליועצת הפדגוגית של בית הספר על מילוי דוחות אלה. מוזר לא ? היא טוענת שחלה עלי חובת הדיווח על מילוי דוחות מעין אלה. כבר שנים אנו ממלאים דוחות, מאז שהפשוש בגן טרום חובה ומעולם לא שמעתי דבר שכזה שכן זה ממש מטריד אותי שעכשיו ידביקו תוית לבן שלי. ביקשתי ממנה שזה יהיה בעילום שם...אבל ביננו, אנחנו הרי יודעים שזה לא כך. האם נכון הדבר שחלה על מורה מחנכת חובת דיווח??? אני לא רוצה שהדבר , שעצם היותו ADHD ירשם איפוא שהוא ברישומי בית הספר. אגב, חשוב לציין שהפשוש לא נוטל תרופות או ריטלין. מה עושים?

I am ADiDi

New member
למה את לא רוצה שידעו?

המורים מתייחסים יותר בחיוב לילד עם בעיה שמנסה להתגבר עלייה מאשר לילד שנראה כ"סתם לא משתף פעולה". לטובת הילד - כדאי לשתף את הצוות. בכל מקרה מספר המורים שמלמדים אותו ילך ויגדל (את הבת שלי בכיתה ג' מלמדים לפחות 10 מורים שונים) ועדיף שכולם יהיו שותפים למידע כדיי שיוכלו לעזור לו, במקום להתנכל לו (את זה אני אומרת כמי שהיתה ילדה ADHD לא מאובחנת, ו"זכתה" בהרבה התעללות מצד המורים, שלא האמינו לי שאני לא יכולה והאשימו אותי בעצלנות - עדיף לטפל ולידע מאשר לגרום לילד נזק נפשי כמו שהמורים שלי עשו לי!!!!)

I am ADiDi

New member
ועוד משהו - בעניין ה"תוית"

זה תלוי באיך שמציגים את זה. אצלי הילדה לוקחת ריטלין בבוקר ואחד נוסף בצהריים לפני הכנת השעורים. יש לה המון חברות שמתארחות אצלנו בביית ויודעות שהיא לוקחת כדור שעוזר לה להתרכז בשעורים ומקבלות את זה לגמרי בטבעיות. גם כל ההורים של החברות יודעים וזה בכלל לא סוד אצלנו, כך שהילדה לא מקבלת את הרושם שמשהו אצלה לא בסדר ושהיא צריכה להסתיר את זה. אין עליה שום תוית - היא אהובה מאד ע"י צוות בית הספר, החברות וההורים, ובמרכז החחים החברתיים בכיתתה, וגם תלמידה מצטיינת. ה"תוית" היא בראש שלך בלבד - ואם את מלמדת את הילד שהוא "פגום" וצריך להסתיר את זה התוית עלולה להיות גם בראש שלו - וחבל!!!! ילד לא צריך להרגיש אשם בכך שנולד עם לקות!!! (וסליחה אם אני קצת תוקפנית הבוקר...)

נסיכה ג

New member
מסכימה עם כל מילה, גם אצלנו

זה לא סוד! הילד לא מסתיר מאף אחד ולא מתבייש בדיוק כמו שגרמתי לו להבין לכל אורך הדרך. הפרעת קשב וריכוז אינה מביישת אותנו, היא קיימת נקודה. לדעתי המורות בבית הספר עוזרות לו יותר מכיוון שהוא מטופל מאשר לילד אחר בכיתה אשר אינו מטופל (הנושא נרמז לי לא פעם ע"י המורות) וכראיה לכך, כשלבני נפל הכדור לפח ולא היה לו אחר לקחת, המורות הבינו ותמכו ותיווכו קשהיה צורך.

גם אני מצטרפת לחיזוקים/

אם אנחנו נשדר לילדינו שהם עם בעיה ושהם חריגים, גם החברה תקבל אותם ככאלה, בני מספר בלי בעיות על בעיית הקשב שלו ואפילו משתף את החברים בזה שהוא נזקק לכדור על מנת שיעזור לו להתרכז. והילדים בכיתתו מאוד אוהבים אותו למרות שהוא ADHD, אני רואה בו מכלול של תכונות ולא רק את הבעיה וכך הייתי רוצה שגם החברה והמורים יראו אותו.

מצטרפת לקודמותי

הפחד מסטיגמה אולי מתאים לפעם שחשבו שזו לקות חמורה והתבישו בכך, כיום יש לכך מודעות גבוהה . וגם בתור מורה חשוב לי לומר כשההורים משתפים ומדברים בצורה גלויה אז גם למורים יש יותר הערכה להורה ברגע שההורה מסתיר או מתכחש זה פוגע ביחסים הורים-ילדים- מורים.

חובת סודיות ב"מעברים"

שלום לך, מבלי להתייחס כרגע לעניין ה"תווית", רציתי לעדכן בחובת סודיות ב"מעברים" כלומר גם אם נרשם משהו בביה"ס אסור לצוות למסור מידע מכל סוג שהוא במעבר של ילד מגן ליסודי מיסודי לחט"ב וכ"ד... כך שאין לך מה לדאוג ולהיפך...זה צריך להיות אינטרס שלך שבנך יקבל את כל מה שהוא יכול ממערכת החינוך. רבקה

למעלה