חובת הדיווח

sherlooka

New member
חובת הדיווח

לפני שבוע בערך התייעצתי על הפשפש החדש במשפחה. שלא יונק כראוי. עבר התרת לשון וברית טראומתית.
אז אכן, הינוקא לא ממש ינק. שקלתי אותו בראשון שעבר אצל היועצת הנקה. והוא ירד במשקל.... התחלנו להאביס אותו בבקבוקים - מטרנה וחלב שאוב. תוך ארבעה ימים עלה כמעט 400 גרם !
ככל הנראה כל התקופה בה היה ישנוני גרמה לו לרדת במשקל ולי לבעיה בייצור החלב...

אני עדיין לא מוכנה לוותר על התענוג שבהנקה. אז אני מנסה לעשות כל מיני בשביל להחזיר את ייצור החלב (חילבה ושות׳, שאיבות). מזלו של הפשפש שהוא כזה מהמם. ורגוע בינתיים (555) ומאפשר לי להתעסק עם זה.

תודה לכל הדואגות, המגיבות והמייעצות...

אין ספק שילד שלישי זה בית ספר

אני מרגישה שחזרתי (בתחושות) לגמרי לצעירות שבהורות.
עם השוק וההלם והכל כולל הבייבי בלוז שאף פעם לא חוויתי...

ולמרות הכל אני מאוהבת
!!

מקווה שנשוב למסלול הרגיל והמוכר בקרוב.

adif11

New member
נפלא לשמוע שעלה במשקל !

כפי שסיפרתי לך - אני לא מבינה כלום בהנקות , אבל מחברות אני יודעת ששאיבה אינטנסיבית עוזרת. המון בהצלחה .

גם אצלי השלישית עשתה, ועדיין עושה לנו אחלה חינוך ביתי

שיהיה לכם בהצלחה, ושתעלו במהרה על דרך המלך!

shtuli

New member
אכן בית ספר...

כשילדתי את השלישית הרגשתי שנולדה לנו ילדה ראשונה.
גם לה עשינו התרה בגיל 8 ימים (במקום ברית) והיא לא עלתה במשקל, המציאה עקומות חדשות, הייתה בטוחה שהיא גם בכורה וגם בת זקונים ביחד.
מסביב כולם אמרו שילדה שלישית זה סבבה וזורם,
בפורום היה גל של לידות שלישיות וכולן היו בשנטי,
והרגשתי שרק אצלנו השלישית עושה לנו בית ספר.

השנטי הגיע עכשיו ברביעית

ואת הבית ספר השלישית עדיין עושה לנו...

טוב לשמוע שהוא עלה במשקל.

מקווה שבמהרה תחליקו יחד למסלול זורם, נעים ובריא!

דנה561

New member
גם אצלי השלישית ממש לא זרמה

בעצם אף אחד לא זרם עם כל אחד היה קשיים ולגמרי עם כולם היה ביבי בלוז אבל זה עובר והם משתפרים
שמחה לשמוע שעלה במשקל זה מאוד חושב בגיל הזה
לי עם השלישית היו בעיות הנקה קשות אני מאזור המרכז והיתה לי יועצת הנקה נהדרת עם תרצי אני אתן את הפרטיים

sherlooka

New member
יש לי יועצת הנקה מעולה.

תמיד אני מרגישה צורך לפרסם ולהמליץ עליה.
הפעם במיוחד. סומכת עליה לגמרי.
חנה לוינסון ממעגל משפחתי בהוד השרון. ולחשוב שכל הייעוץ האינטנסיבי הזה עלה לי 200₪ וזהו.

דנה561

New member
זאת מי שעזרה לי היא פשוט מדהימה

הגיעה עלי הביתה שעתיים אחרי שהשתחררתי מבית החולים אם היא לא היתה באה באותו יום כנראה שלא היתי מניקה
היא היתה איתי שעתיים הדריכה עזרה נתנה פיטמת סילקון שהצילה אותי
בעבר עזרה גם לאחותי ממש ממליצה אליה בחום
אני אחר כך עוד היתי אצלה במעקב בגלל חוסר עליה במשקל לדעתי נפגשנו עוד איזה פעמיים כל פעם עלתה לי חמישים שח (אצלה במרכז הנקה ) באמת גרושים בשביל כזה יעוץ

sherlooka

New member
אותו הן מקבלות מעולה

השאלה הנשאלת היא איך הן מקבלות מעתה אחת את השניה

תודה על הדיווח, חשבתי עלייך

כאמור, הכי חשוב שהוא אוכל ועולה במשקל ועכשיו את יכולה להחליט בלי לדאוג לו אם וכמה את נלחמת על ההנקה. לא הבנתי אם עכשיו הוא יונק בכלל או שאת רק שואבת. אני מקווה שתצליחו לעלות על מסלול ההנקה, לפחות חלקית, ושאם זה לא ילך תדעי לא להתאבל יותר מדי

מצטרפת לכל מילה של פרת, במיוחד לחלק האחרון

אם לא הולך - לא הולך. אולי הבייבי בלוז הזה שאת מרגישה הוא חלק מהאבל על הקושי שבהנקה?
קשה להקשיב כשנמצאים בתוך העניין, אבל מניסיון דומה לשלך (שלושה ילדים - אחד כמו הפיץ שלך, אחת ינקה חלקית ואחד ינק מלא): עדיף לא להיצמד לאי-ההצלחה ולנסות לשמוח ביתרונות. הרי זה ילד שלישי. את ודאי כבר יודעת שלא ההנקה היא שתקבע את טיב הקשר שלך אתו...

sherlooka

New member
בגלל זה אמרתי בית ספר

אני מניחה שהבייבי בלוז הוא חלק מתהליך האבל....

למה אני אומרת בית ספר? כי זה בהחלט מלמד אותי המון על עצמי. מצד אחד אני בהשלמה שאם לא ילך - לא נורא.
מצד שני, הכל הפיך. ואם יש ביכולתי להפוך את זה - לשאוב, להניק עם צינורית, לקחת תוספים - אז למה לא? יש לי תינוק בן שבועיים וחצי. מה כבר יש לי לעשות אם לא להשקיע בזה (ובמקביל לשאיבה לראות סדרות
).
אם עדיין אהיה באותו מצב עוד חודש. כשהוא כבר ידרוש יותר תשומת לב וכל העניין הזה יגזול ממני זמן איתו - ברור שאפסיק. אני מקווה שזה לא יקרה. ואעלה על המסלול תוך חודש.

sherlooka

New member
אני אשמח אם תפרטי

מה עבר עליכן. כי עודדת אותי בהודעתך ההיא.

הוא יונק גם - ראי תשובתי לפידים למטה.

עם זאתי לא הגעתי למצבך

הצלחנו להסתדר בלי תמ"ל עד כה, עברנו בעיקר שבועות שבהם בכל הנקה לקח המון זמן לחבר אותה, חלק מההנקות לוו בצרחות וסרבנות, חלק היו מאוד קצרות. כשהיא לא עלתה מספיק במשקל התחלתי לשאוב ופעמיים ביום לתת לה 30-40 מ"ל תוספת שאוב בבקבוק אחרי ההנקה כדי לתגבר אותה קצת ולעודד ייצור חלב.

אבל עם הבכור בהחלט נזקקנו לתמ"ל. התחלנו לעלות על המסלול כשבעצת הרופאה לימדנו אותו לינוק כמו שמלמדים לדבריה פגים - מכיוון שהיה לו קשה ומתיש לינוק התחלנו עם שתי הנקות ביממה, בהפרש 12 שעות, כשבשאר הארוחות שאבתי והוא קיבל בקבוק (שאוב, וכלא היה - תמ"ל), אח"כ העלנו בהדרגה את תדירות ההנקות ותוך שבועיים-שלושה הגענו להנקה מלאה. אבל הוא נשאר יונק בעייתי, כזה שצריך תנאים נוחים (תנוחה נוחה, בלי הסחות דעת) ובעצם שילבנו תמ"ל במידה זו או אחרת לאורך כל תקופת ההנקה.

פישים

New member
יופי שאוכל ועולה במשקל!

לאט לאט - מאחלת לך שההנקה תצליח בסופו של דבר (ויחד עם זה מאחלת לך השלמה עם המצב במקרה שלא). חשוב יותר שהוא אוכל וגדל.

הוא ניזון מבקבוקים? האם יועצת ההנקה העלתה את האפשרות של להאכיל אותו עם צינורית על האצבע או שזה מאוחר מדי? (בשביל שיתאמץ + ייצר וואקום כשהוא אוכל, מוסיף לסיכוי שיסכים לינוק בהמשך - יכול להיות שבגילו הבוגר זו כבר לא אופציה?)

חווינו מצבים של האכלה אלטרנטיבית בגיל "צעיר" יותר, עם שתי הבנות (5 ימים עד 10 ימים עם הפורחת - יועצת ההנקה בהחלט הכינה אותנו לאפשרות שלא בטוח שהיא תסכים לינוק אחרי, שלא כל התינוקות מעוניינים לינוק - בכלל ובפרט אחרי שאכלו אחרת; ול-24 שעות בערך בגיל 4-5 ימים עם הזורחת).

sherlooka

New member
הוא יונק

גם ממני בתחילת האכלה. וגם עם הצינורית אצבע הזאת שאיכשהו אני מחברת אותה לציצי. וכך הוא שותה חלב אם או מטרנה וחושב שזה יוצא ממני...על הדרך הוא אמור לגרות חזרה את ייצור החלב. מאז שאני עושה את זה, אני די אופטימית ביחס לחזרה להנקה. לפחות חלקית. מבקבוקים הוא ניזון בעיקר בלילה. מקווה שזה גם ייפסק.

פישים

New member

את קמה לשאוב בלילה? (ההורמון המעודד ייצור חלב מופרש יותר וכו'. זוכרת מרתון של לשאוב כל 3 שעות ברוטו בלילה ולפעמים לא להספיק לישון בכלל לפני שהיא הייתה מתעוררת שוב רעבה, ולשאוב תוך כדי שפי שלושה מאכיל אותה עם צינורית. תחזקנו עם מטרנה עד שהצלחתי לשאוב מספיק ואחרי עוד כמה ימים ובסיוע יועצת ההנקה חזרנו להנקה רגילה - זו הילדה שטופלה גם בקרניו סקראל).

למעלה