חובש בכיר

• פותח הנושא xdc
  • פורסם בתאריך

xdc

New member
חובש בכיר

רציתי לדעת אחת ולתמיד מה משמעות החובש הבכיר במד"א. קיבלתי תשובות שונות ומגוונות, הן רשמיות והן לא רשמיות, רובן סותרות אחת את השניה,ולכן אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיני ולהסביר לי - מהם סמכויותיו הרפואיות של החובש הבכיר לעומת חובש-נהג-אמבולנס רגיל? מה מיקומו בצוות ? מהם תנאי הכניסה לקורס / משך הקורס / תוכנו / מקום הלימוד ? וכל מידע נוסף יתקבל בברכה כמובן. תודה

orend123

New member
חובש בכיר

יכול לתת אספירין, לבדוק סטריפ, וחמצן בדם.

מ צ ד ה

New member
מה זה באמת חובש בכיר?

את האמת, אני לא יודעת. אני חובשת בכירה. חוץ מטון ידע, לימודים מעמיקים על נושאים מעניינים וכו'... אין לנו שום סמכות נוספת. גם לא לתת אספירין. חושבים על זה אבל זה עדיין לא מאושר. אם אתה חובש בכיר בצוות של הלבן ואין אחד ב"רמה" מעליך (פארמדיק לדוג') אתה הסמכות העליונה והקובעת. אבל נראה לך שכשאני יוצאת למקרה עם נהג שנמצא בתחנה בערך כמחצית חייו אני אתן לו הוראות או אעמיד אותו על טעותו. ממש לא! אני אחטוף אם זה מה שאני אעשה. ואם אתה חלק מצוות הנט"ן אתה הבורג הכי קטן בכל הצוות. מה ז"א לבדוק חמצן בדם, סטריפ וכו'... הרי גם לפני שנהייתי חובשת בכירה והייתי יוצאת עם הנט"ן הייתי עושה את אלה, זה טבעי בדיוק כמו לחבר מוניטור, א.ק.ג וכו'... כך שחוץ מהפס הכחול (שגם אותו לא קיבלתי- כי אין תקציב- אלא מה?!) אתה בעצם אותו דבר רק עם הרבה יותר ידע (אצלי רובו כבר פרח לו). וזהו.

orend123

New member
לפי מה שאני יודע

לחובש בכיר יש את הסמכות לתת אספירין, פשוט למנהלי התחנה אין כוח לספק לו אספירין, שכן פוחדים שיישאר סתם באמבולנס שלא רק הוא נוהג בו וגם אין להם כוח כל תחילת משמרת לתת לו ובסוף משמרת לאסוף ממנו... וחובש בכיר שיוצא לי לעבוד איתו הרבה, לא נתנו לו שום מכשיר שהוא מוסמך לעבוד איתו, ולכן הלך וקנה מכשיר ל"ד אוטומאטי (לזרוע- מעניין שמותר להשתמש בזה), מכשיר לבדיקת הסיסטורציה (ככה אומרים את זה?:) והוא גם לוקח מהמחסן נט"ן את האספירין או מהבית חולים, ואת זה הוא סוחב בפאוצ' למשמרת. אגב על המכשירים הוא קיבל החזר מקופ"ח. מותר לעשות, אבל אין עם מה...

orend123

New member
ריסססססקין!!! :)

כן... אותו אחד שמתחנן לצה"ל לעשות מילואים חודש וחצי... :) ודעי לך שאני מאוד לא מרוצה מהסידור החודש!!

ריסקין

New member
אווווווווורן

אני מצטערת לגבי הסידור... כל האחריות על ---- (סתם) אתה יודע שזו עבודה קשה וצריך לשבץ חונכים וחדשים... ולמה לא אמרתה לי שאתה בתחנה!!!? אני חייבת את המשמרות שלי:( אם תהיה שם תיקח לי בבקשה... תודה... שלך באהבה נטלי

orend123

New member
../images/Emo140.gif מי אמר שהייתי בתחנה?

פעם אחרונה שהייתי בתחנה היה בשבת אז כשנפגשנו. ונתנו לי החודש רק 2 משמרות ושתיהן לא כפי שביקשתי... לימור היתה בתחנה וביקשתי ממנה להגיד לי (וגם היא ממש לא מרוצה!) וחוץ מזה שהתבלבלתי בחודשים והמשמרות נפלו על ימי הולדת של בני משפחתי...
אז אם בא לך משמרת ב21 בנו"ש את מוזמנת לקחת אותה... אני כנראה אעשה שבת בוקר עם מוטי ב22 ובכך יסתכמו המשמרות שלי להחודש... (איך החתימה החדשה?) ואגב יום שני 20:30 ערוץ 2- "רשיון להרוג"- תוכנית על ת.ד, הם תפסו את התאונה של איגור!

למעלה