חובשת

unicorn

New member
חובשת

שלום לכולם!!! התגייסתי ב-02\3\6, לפני שבועים + בערך התחלתי קורס חובשות שבנתיים נראה נחמד (הזרקתי לעצמי פעם ראשונה לפני היציאה הביתה :>) אם יש פה מישהו שנמצא בבה"ד 10 בקורס חובשים אני ישמח לשמוע סיפורים וחויות על הקורס. unicorn

ספרי קצת...../images/Emo101.gif

היה קשה להתקבל לתפקיד הזה?? מה המבחנים?? הרבה זימונים? מה התפקיד הזה בכלל אומר, מה עושים בו?? איך הוא?? איך הקורס בינתיים?? איך האנשים?? *ועוד...אני רוצה להתקבל לזה, אבל לא יודעת מה זה אומר...

revitalk

New member
איזה קורס את?

מה את רוצה לדעת??????? הקורס בכלל לא קשה, ממש כיף בבה"ד, המפקדים ברובם אחלה, המיונים ממש לא קשים אבל מתישים כי זה תפקיד שדורש המון בנות (יש ממש חוסר בכ"א..) התפקיד עצמו תלוי באיפה שאת משתבצת.............

אוקיי...

מה עושים שם? חובשת רגילה, מה היא זו שנותנת זריקות למתגייסים ביום הראשון?? וכאלה דברים??.. או שהיא ממש חובשת? איזה מבחנים יש במיונים הראשוניים?? יש עוד מיונים חוץ מהזימון הרגיל? והאנשים נורמלים?... תודה...

revitalk

New member
טוב

החובשות שנותנות זריקות בבק"ום הן חובשות שמשובצות בבק"ום לא כל חובש/ת עושה את זה, רוב החובשות עובדות במרפאות כמו כל שאר החובשים (תמיד יש יוצאים מן הכלל..) מטפלים בבעיות רפואיות של חייחים החל מכאב ראש או הצטננות ועד עילפון ויותר מזה (לא שזה קורה יותר מידי במרפאות רגילות..) כשיש תאונות דרכים, או אר"נים אז החובשות מוקפצות עם האמבולנס, אבל, חובשות לא יכולות לרדת לשטח ממש (נניח השטחים..) המיונים הם כלליים לחיל הרפואה (אני מקווה שאני לא אשמיט כלום כי זה היה די מזמן...), מסבירים על כל התפקידים, נותנים לך למלא שאלון, אח"כ לוקחים אחת אחת לראיון אישי של בערך 10-15 דקות על מה שכתוב בשאלון... ביום הראשון של הקורס שואלים שאלות כמו את מפחדת מדם, מראים לך תמונה של איש פצוע ושואלים מה דעתך ואם את חושבת שהיית יכולה לטפל בו, לפעמים גם מראים לך מזרק עם דם ושואלים אם את חושבת שתוכלי להזריק כזה דבר לעצמך או לאחרים..(יש פעם אחת שצריך להזריק לעצמך אבל זה ממש לא כואב!!!) האנשים תלויים אך ורק בקורס הספציפי יש קורסים יותר מוצלחים ויש פחות... בעיקרון אם את מפחדת מדם או אם את מפחדת מבדיקות דם וזריקות אין לך מה לעשות שם.... עוד שאלות?

יניב100

New member
שאלה

האם כל חובש/ת בצה"ל מוגדרים כחובשת קרבי.אם לא תספרי בבקשה מה ההבדל באורך הקורס אילו תוספות נלמדות.והאם חובש/ת שמשרת/ת במרפאה יהיה להם איי פעם את הידע של חובש שנמצא בשטח ומתפקד כלוחם.

unicorn

New member
תשובה

היי, חזרתי היום לחג
מהצבא בקשר לשאלה, ההבדל בין חובש קרבי לחובשת(לא קרבית) הוא בנושא אחד אבל זה נושא שעושה את ההבדל בין קרבי שנכנס לשטח לחובשת שנמצאת במרפאה,עם המצב היום זה קצת יותר כי הן מוקפצות עם אמבולנסים לאזורי פיגוע... לחובשת רגילה אין אפשרות ללמוד ולהיות קרבית כמו כן גם לבנים איתי בקורס אין אפשרות להיות קרביים.
unicorn

../images/Emo26.gif שאלות ../images/Emo36.gif

חובשת רגילה לעבור להיות חובשת קרבית?? כלומר אחרי שהיא כבר התקבלה לקורס חובשות רגיל, מה היא צריכה לעשות כדי להפוך לחובשת קרבית? האם זה נכון שצריך לעשות הרבה מאוד ניסויים על עצמך, והרבה הרבה זריקות? התנאים בתור חובשת נחשבים טובים?... מתייחסים נורמלי? הרבה חומר למידה??? ודבר אחרון...חובשת בעצם יכולה להיתקע בתל השומר לקחת דגימות שתן...מה הסיכויים שזה יקרה, ואפשר לעבור למשהו אחר?... סורי על המספר של השאלות...ותודה!!

הבהרות הבהרות מהחובש לעתיד :)

ישנה הסמכה של חובש 06 .. והסמכה של חובש 07.. 06- הכוונה לחובשי מרפאה.. והם אינם קרביים והם עוברים קורס חובשים בסיסי 07- חובשיים קרביים ההבדל הגדול הוא בכך ש07 לומדים עוד מספר דברים הקשורים בשטח כדוגמא תאג"ד ונאפ"ל.. לכן הקורס נמשך עוד שבועיים..

unicorn

New member
אין מה להתאכזב

ממש לא קשה להתקבל לתפקיד (אלא אם כן יש הסתיגות מדם) יש זימון אחד בלי מבחנים רק ראיון אחד+הרצאה בנות-מרפאה+יציאה באמבולנסים בזמן פיגוע בנים- קרבים, חובשים בשטח הקורס בנתיים סבבה קצת מעייף מלא חומר בשבוע , אבל יהיה טוב! אנשים סבבה

קורס אסף שלום!

אהלן, אני מקורס רוני...כן, אנחנו "ותיקות"... שמעתי שעדיין לא התחלתם עירויים...אז שיהיה המון בהצלחה...תמתחי ממש טוב, זה עוזר...ד"א למה חלק מהבנים שלכם עם נשק??? לגבי השאלה על חובש קרבי - בעקרון קורס חובשים קרביים ארוך מקורס חובשות בשבועיים, שבזמן הזה הבנים לומדים לפרוש תאג"ד (תחנת איסוף גדודית...), וזה בעצם מה שנותן להם את ההכשרה הקרבית של חובש 07. עד עכשיו כל החובשים בצה"ל היו מוגדרים חובשים קרביים כי היה רק קורס חובשים קרביים - כלומר, אפילו הבנים שיועדו להיות חובשי מרפאה, קיבלו הכשרה של חובש קרבי. עכשיו יש קורס מעורב שהבנים שבו יהיו כולם חובשי מרפאה (לפי מיטב הבנתי) ולא יעשו שבועיים שמבחינתם מיותרים... אם למישהו יהיו עוד שאלות, אני אשמח לענות... 36 לתולעת

revitalk

New member
חובשים

ככה, אין כזה דבר חובשות קרביות כמו חובשים קרביים יש בנות שנמצאות בתא"גדים (תחנת איסוף פצועים גדודיות..) הן כביכול חובשות קרביות כי הן נמצאות בגדוד אבל הן לא, בהקפצות הן לא עושות מה שבנים עושים והן לא יכולות להיכנס לכל המקומות שבהן יש פצועים (כמו שטחים נניח..) קורס חובשות הוא 12 שבועות, קורס בים הוא 14 אבל זה מאוד משתנה (יש קורסים שיוצאים לאבט"שים וכאלה..) בקורסים המעורבים הבנים ייחשבו לחובשים 06 , חובשי מרפאה (היה כבר קורס כזה בעבר לפני בערך שנתיים..) מתקרבות לסוף קורס רוני? איך הולך? (כנראה שאחת מהקורס שלכן יבוא אלינו ומהקורסים שמסיימים ביוני יביאו אחת/ד אלינו..) איך הסמל החדש? האמת, שאצלנו היו כמה בנות שממש פחדו מדם, והן בכ"ז סיימו את הקורס יפה מאוד..אז גם את זה אפשר לקחת בערבון מוגבל... קורס נגה כבוד!!! (חודשיים וחצי עם תולעת!)

יניב100

New member
שאלה בקשר תא"גד ונא"פל

הבנתי שבנות לא לומדות לפרוס תחנת איסוף גדודית ופלוגתית.האם אפשר לפרט יותר במה זה מתבטא לפרוס תאג"ד.אני הייתי בתרגיל דימוי פריסת תא"גד אבל לא ראיתי איך זה התחיל.אז אם מישהו יודע מה זה כולל חוץ מאת החלוקה שאותה אני מכיר. דבר שני נכתב כאן שחובשים במרפאות מוכשרים שלב 06.כעבור זמן כלשהו כמו בכל תפקיד יש קידום בשלב המיקצועי בשלב הבא האם חובשי מרפאות לא לומדים לפרוס תא"גד? שמעתי שלחובש קרבי יש את הידע והסמכות לעזור לרופא לנתח בשטח האם גם לחובשי מרפאות יש את הידע או את הסמכות?

revitalk

New member
עזרה לפרוצדורות ניתוחיות

לומדים גם בנים וגם בנות, בעיקורן לומדים למי, מתי ואיך עושים את הפרוצדורה מה התפקיד של החובש כשעושים את הפרוצדורה, קיבועים בעיקרון לומדים רק כמה פרומדורות (כאלה שאפשר לבצע בשטח): אינטובציה, קוניוטומיה,טרוקר,זונדה,צינתור, ונסקציה(כבר לא משתמשים בה יותר..), ופולי.

לא קשה להתקבל כי...../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif

התפקיד לא משהו?? שמעתי שבנות לא כל כך רוצות ללכת לתפקיד הזה ושחסר כוח אדם... למה זה???

כוס קפה

New member
קורס אסף, קורס רוני...

אני מק. ק. נוגה, תגיות ירוק צהוב. אחלה קורס, עובר במהירות. ובקשר למעגל לחץ, הייתי צריך לעשות אותו פעמיים :) (הכנת חש"ן). בקשר לחוויות, יש המון, אבל אין זמן כרגע :)

Ponchu

New member
LOL, עוד פעם קורס נגה הוא תגיות...

ירוקות צהובות? מה יהיה?:) אגב, עצה אישית, למסדר מפקד שלכם אל (ואני חוזרת...אל) תקחו את חבר שלה ותקשרו אותו, כבר עשו את זה פעמיים:)

כוס קפה

New member
:)

אוקיי, אני אזכור את זה :) חוץ מזה זה יהיה קרוב למה שקורס ליעוז עשה. . . קשרו את עצמם מהתקרה עם במ"פ :)

revitalk

New member
אנחנו הבאנו לה את החבר שלה...

היה בהחלט מסדר משעשע.....

למעלה