חובשת מוטסת
יחידת הפינוי והחילוץ של ח"א מורכבת משני גפים (בח"א קוראים להכל "גפים" ולא אגפים) - גף פינוי וגף חילוץ. גף חילוץ מורכב מלוחמי חילוץ - מסלול מובחר וקשה, הכל אימון קרבי (רובאי 07 אם איני טועה), קורס חובשים מקוצר, קורס צלילה, צניחה, טיפוס, סנפלינג וחילוץ. אורך המסלול כשנה וחצי. תפקידם להגיע למקומות אליהם לא ניתן להגיע באמצעים רגילים ולחלץ פצועים. גף פינוי - מורכב מרופאים וחובשים מוטסים. תפקידם הוא בעצם טיפול ראשוני (בניגוד למיידי אותו בד"כ נותנים הלוחמים) הכולל דבר הנקרא ATLS, שהינה שיטת טיפול מתקדמת בפצועים מחוץ לבית חולים וכוללת (ברמת הרופאים) ניתוחי שדה מהירים. החובשים המוטסים מסייעים לרופאים בפעילויות השונות (צוות מסוק מסוג אנפה לדוגמא, כולל רופא מוטס, חובש מוטס ושני לוחמים + 4-6 פצועים) מאחר והרופא אינו יכול לטפל בכולם בבת אחת והלוחמים לא מאומנים לעבודה זו (ובד"כ סחוטים אחרי חילוץ). בזמן שאני הייתי בצבא, לא היה קורס מאורגן. אני הייתי במחזור הראשון של קורס מסודר לחובשים מוטסים ובו היו גם בנות. אז לא כלל הדבר גיבוש וזה היה יותר "צ´ופר" לחובשים בח"א. התפקיד נחשב "קרבי" וכן מקבלים מעמד של עזר צוות אויר (הטבות, הטבות...) - מאחר והיו מבוצעות גיחות ללבנון (בזמנו) וגן בנות השתתפו בפינויים האלה. לדעתי מדובר בתפקיד מהנה ביותר ולא שיגרתי, אך כאשר אין פעילות משתעממים. י"ג? באיזה מקצוע? הדבר תמיד אפשרי, אבל מסובך יותר, מאחר ואת כנראה חתומה "ר". תנסי לברר בלשכת גיוס (אם רשום מס´ טלפון על הזימונים לגיבוש כדאי שתתקשרי). שלך אילן