חוברת העשרה לכיתה א'

aviah

New member
הלינק שבור וההקפה היא לפורום עצמו

לעצם העניין?...

חוברת העשרה לכיתה א'

התיעצתי איתכם קודם האם לפנות למורה ולשאול אותה האם לקנות לילד חוברת העשרה? בעצתכם דיברתי עם מורה, היא בעד שאקנה חוברת , הציעה שאני אבחר, החשש שלה שלא יהיה מתוסכל אם לא יצליח לפתור חלק מתרגילים לכן לא הציעה עד עכשיו.
שאלה אותי אם אני רוצה להגדיר את זה כאופציה עבורו או כחובה נוספת (כדי שתדע איך להתיחס לעניין). עניתי שלדעתי זאת אופציה כדי לא להוציא חשק ללמוד. אמרתי לילד, הוא שמח, וקבענו שנבחר חוברת ביחד. עכשיו השאלה באמת האם לתת את זה כאופציה? כי לדוגמא אני במצב כזה הייתי מעדיפה לצייר האם להגדיר סוג של תגמול (פרס) אם פותר כמות מסוימת? אני יודעת שהוא מסוגל, השאלה אם ירצה - כי הוא היחיד בכיתה ואין מרכיב של תחרות כמו בשפה שם הם מתקדמים מהר ודי מתחרים ביניהם מי ראשון אז זה המניע להתקדם. תודה רבה לכם.

aviah

New member
הדעות חלוקות

אצלנו לא מתגמלים על לימודים. הגמול הוא העניין בלימודים עצמם.
אין מכסה ואין קצב שצריך לעמוד בו ואין גמול (לקחנו את הרעיון הזה ממונטסורי) וזה עובד, לדעתנו.
הילד קופץ מנושא לנושא, עושה מה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה, והתוצאה היא שהוא גם מתקדם מאוד מהר וגם אוהב את מה שהוא לומד.

rachel153

New member
לדעתי להגדיר

זאת כאופציה, ולא תגמול או פרס , מה הלחץ ,הוא רק בכתה א. בהמלצת המורה אני קניתי לו חוברת למתקדמים יותר, לקראת כתה ב. אבל, למורה אין זמן לבדוק את מה שהוא עושה. אחרי בית הספר הוא בחוגי העשרה.

אני חושבת שאם הוא מתלהב

אפשר לתת לו לפתור את החוברת כפרס על הפתרון של החוברת הרגילה של הכיתה - כלומר, כשסיים הוא יכול לעבוד בה. זה מה שעשו בכיתה של הבת שלי בשנה שעברה (לכולם, לא רק לילד אחד), והילדים נהנו מזה - כי החוברת השנייה הייתה קצת יותר משעשעת, ופחות תרגול פרופר. אגב, הבת שלי אוהבת ספרים עם חידות מתמטיות ולא מתמטיות (כמו למצוא מה הטעויות בציור, מבוכים, כתב סתר, וכו') - אפשר לחפש חוברת כזאת, והיא תהיה הפרס.

אביבקיץ

New member
אם הוא מעדיף לצייר - שיצייר

וגם אם יתברר שהבן שלך נורא מוכשר בחשבון, אבל לא אוהב את זה, ויבחר בתחביב אחר - ציור, מוסיקה, - זה כלכך נורא?

mamma1

New member
אופצייה

אצלנו החוברות האלה הן אופצייה שתהיה לו בכיתה למקרה שסיים משימות ומשתעמם. לפעמים הוא משתמש בה ולפעמים לא. לפעמים הוא עושה דברים אחרים, כמו לצייר. המורה לא בודקת את החוברת ואין לי ציפייה שתעשה זאת, ממילא מדובר בשעשועי חשבון והוא בוחר כל פעם את מה שכיף לו לעשות.

mamma1

New member
המלצה לחוברת

דרך אגב לא לקנות חוברות חשבון של כיתות מתקדמות - המורים מאוד מתנגדים לזה, אפילו שממילא הבן שלי מתקדם בחומר אנחנו מנסים לא לקדם אותו עוד. לכן תקני חוברות שמעמיקות לרוחב - אני ממליצה על חוברת חשבון 'בראש טוב' של הוצאת עופרים, יש לכמה כיתות תסתכלי בחוברת מה יתאים לבנך כי יתכן וכיתה א' קל מדי. חוץ מזה אני קונה לבן שלי חוברות תשבצים ותשחצים.

למעלה