חובות של גרוש - דחוף!

מצב
הנושא נעול.

Meirav1970

New member
חובות של גרוש - דחוף!

חובות של גרוש - דחוף!
אני גרושה קרוב ל 3 שנים, הגרוש שלי שאינו חי בארץ השאיר אחריו חובות בכל מיני מקומות שלא ידעתי על קיומם. מאחר ולאחר החתונה רשמתי אותו כשותף בחושבון הבנק הפרטי שלי, החובות שהשאיר (ושאינם קשורים בי), רודפים אחרי עד עכשיו ואינני יכולה לנהל חשבון בנק באופן יציב. פניתי לבנק בבעיה ובבקשה לסלק את שמו מהחשבון שלי, אך לטענתם הוא שותף מלא ואי אפשר להסירו, אלא אם כן הוא חותם על טופס. ביקשתי לסגור את החשבון, אך גם זה לא אפשרי מאותה הסיבה! מה עושים??? העינין דחוף ודורש טיפול. תודה מירב

תשובה

חובות של גרוש - דחוף!
אני גרושה קרוב ל 3 שנים, הגרוש שלי שאינו חי בארץ השאיר אחריו חובות בכל מיני מקומות שלא ידעתי על קיומם. מאחר ולאחר החתונה רשמתי אותו כשותף בחושבון הבנק הפרטי שלי, החובות שהשאיר (ושאינם קשורים בי), רודפים אחרי עד עכשיו ואינני יכולה לנהל חשבון בנק באופן יציב. פניתי לבנק בבעיה ובבקשה לסלק את שמו מהחשבון שלי, אך לטענתם הוא שותף מלא ואי אפשר להסירו, אלא אם כן הוא חותם על טופס. ביקשתי לסגור את החשבון, אך גם זה לא אפשרי מאותה הסיבה! מה עושים??? העינין דחוף ודורש טיפול. תודה מירב
תשובה
לא ברור מדוע הנושים רודפים גם אותך. חסרים נתונים. האם יש פסקי דין נגדך?

חשבון בנק משותף

חובות של גרוש - דחוף!
חשבון בנק משותף
אכן לא ניתן להוציאו מהחשבון ללא חתימתו,אך את יכולה לפתוח חשבון על שמך ו"להרדים" את החשבון המשותף. כמו כן תוכלי לתת הוראה שלא ניתן לבצע כל פעולה בחשבון המשותף ללא שתי חתימות. תשובה זו מתייחסת לענין חשבון הבנק ולא לענין הנושים. לענין הנושים תצטרכי לפנות לקבל פס"ד הצהרתי לפיו רכושך ששיך לך בלבד אל מול כל נושה בנפרד. אם מדובר בשיקים שחזרו מהחשבון המשותף, זו כבר בעיה אחרת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה