חובות לרשויות

mark211

New member
חובות לרשויות

אני קיבלתי את צו הכינוס בתחילת אפריל השנה חובותי הצטברו בגלל קריסה כלכלית של העסק שהיה ברשותי. חובותי נחלקים לשני קבוצות האחת זו הנושים הפרטיים והשניה אלו הם הרשויות עירייה בגין חובות ארנונה שהחוב תפח מגודלו המקורי למימדים מפלצתיים בגלל הריביות מס הכנסה חוב של כ68 אלף בגלל קביעת שומה שנכפתה עלי בגלל פסילת ספרים (לא מוצדקת) וחתמתי על השומה תחת לחץ שהופעל עלי ע"י חוקרת מס ההכנסה ובעקבות השומה חוב לביטוח לאומי של 20 אלף וכן חוב שנוצר מאותה השומה למע"מ שאותו שילמתי מכיוון שבטעות חשבתי כי החוב למע"מ הוא פלילי אך למעשה לא כך מכיוון שזהו חוה משומה ולא מאי העברת תשלומי מע"מ בפעילות שוטפת. יש לי שני שאלות 1 מה גורלם של חובות אלו האים יש סיכוי שחלקם ימחק או לפחות הרשויות יהיו מוכנים להגיע לאיזשהו הסדר למרות שהם נושים בדין קדימה. אמנם נקבע לי צו יחסית גבוה של 1500 שח לחודש אך עדין לשלם 100% מהחובות לרשויות יקח לפחות 10 שנים בחישוב גס 2 שאלתי השניה היא :בגלל חוב לרואה החשבון שטיפל בי (הוא אמנם לא הגיש תביעת חוב )הוא לא הגיש למס ההכנסה דוחות של השנים 2005-2006 אני אמנם לא יכול להאשים אותו מצד אחד מצד שני ישלי בעיה לשלם לו עבור הדוחות הנ"ל גם בגלל נושא העדפת הנושים וגם בגלל חוסר יכולת כלכלית. כיצד אני אמור לפעול בנוגע לאי הגשת הספרים הרי זה למעשה הפרה של החוק מצידי אני חושש שזה אפילו פלילי? בתודה מראש

תשובה!

שלום מרק, חובות שאינם שנויים במחלוקת - המאושרים וחתומים על ידך, לא יופחתו. חובות בדין קדימה אלה יסולקו רק לאחר תשלום 100% מערכם. בנוגע לשנים 2005-2006 אתה רשאי להגיש בקשה לכונ"ר/בית משפט שיאשר לך לשכור שירותי רו"ח על מנת שיגיש את הדו"חות הנ"ל. אין המדובר בהעדפת נושים, שכן לנושים הרגילים אמור להיות אינטרס שתסדיר/תפחית את החובות לרשויות המס - שהם חובות בדין קדימה ככל שהם יהיו נמוכים יותר כך יירווח לנושים הרגילים. לגבי התשלום החודשי - אם התשלום החודשי (הגבוה לדבריך) אינו תואם את הכנסותיך - הינך רשאי להגיש בקשה ל"הפחתת התשלום החודשי", בבקשה תנמק מדוע יש צורך להפחית לך את צו התשלומים. לאור שאלותיך, הייתי ממליץ לך להסתייע בעו"ד. שבת שלום ובהצלחה!!!

למעלה