חובות לבנק

צחצח3

New member
חובות לבנק

שנתיים האחרונות אני חובה קשיים כלכליים, סה"כ כל החובות שלי לבנק כולל הלוואה, מסגרת אשראי ותשלומים בכרטיס אשראי, לערך 170,000 ש"ח, אני עומד לבוא לבנק ולהגיד שאני לא מסוגל לעמוד בהחזרים (עלי לציין שאין ברשותי רכוש שהם יכולים לעקל) מאידך המצב הוא זמני (אני מניח שתוך שנה מצבי ישתפר) מעבר לכך אני חייב לציין שהבנק הלך לקראתי מספר פעמים, כרגע ההלוואה היא בעגה המקצועית - הלוואת הסדר, אני שובר את הראש מה לעשות ואיך לא להכנס להליכים משפטיים. יש לכם רעיון? מעבר לכך האם הם יכולים לעקל לי את המשכורת? ותוך כמה זמן זה עלול לקרות מרגע שאני מודיע להם שאני לא יכול להחזיר את החוב

אני לא עו"ד,כולה חייב, אבל מהניסיון שלי...

יש תהליך מובנה שבו הם צריכים להעמיד את האשראים שלך לפירעון מיידי והאסקלציה בחובות מתנהלת בהדרגה, כדי לאפשר לך (וליצור מראית עין לביהמ"ש) לפרוע את חובך, לכאורה. אח"כ הם צריכים לתבוע אותך בגין החוב. הם תובעים אותך בסדר דין מקוצר - שזה אומר שבגלל שלכאורה יש להם ראיות המבוססות על חוסר האיזון המובנה בינך לבין הבנק לטובתם (אתה הלקוח וחתמך על חוזה אחיד, דפי חשבון שהם מציגים הם לכאורה ראייה לנכונותם), אתה לא מקבל זכות אוטומטית להתגונן בפני התביעה, אלא צריך לבקש רשות מביהמ"ש להתגונן תוך 30 יום. אם תינתן לך, תוכל לנהל הגנה נגד החוב בביהמ"ש. אם לאו, תביעת החוב תקבל פס"ד ("פס"ד חלוט") שמשמעו אישרור של יתרת החוב בידי הרשות השופטת, מה שמקנה לבנק את הזכות לפנות לרשות מבצעת ע"מ לגבות אותו - הוצאה לפועל. חשוב לציין שיש גם הליך מהיר יותר שבו מגישים תביעה היישר להוצל"פ (בד"כ בסכומים נמוכים). למיטב ידיעתי, התביעה מכונה תובענה במקרה כזה. ברגע שהגעת להוצל"פ (הווה אומר, אין עוררין על גובה החוב שנפסק לך), אתה מקבל אזהרה לשלם את החוב תוך 21 יום. עם פתיחת התיק יתרת החוב גדלה משמעותית בגין שכר-טרחה לעו"ד ואחרי 21 יום נפסק לטובתו שכ"ט נוסף. זאת, מעבר לריבית ו/או הצמדה ב"מסלול המהיר" (במקרה של בנקים, מדובר בריבית המירבית בטבלת הריביות בסניף, ויש הרבה תלונות שהשערוך של החובות בהוצל"פ לא מדויק בלשון המעטה, ולא עושה חסד עם החייבים). אחרי 21 יום ניתן לנקוט נגדך בהליכים, אבל הם ינקטו אך ורק ביוזמת עוה"ד של הבנק, ולא באופן אוטומטי - בכללם עיקול המשכורת ואפילו צו מאסר! יש סכום פטור מעיקול שתלוי בכמה נפשות אתה מכלכל (למיטב זכרוני, ליחיד הסכום עומד סביב 1,800 ש"ח, כך שתבין בכמה קצת מדובר...). חשוב לציין כי ברגע שהחוב שלך בבנק עובר לפסים משפטיים אתה בעצם מאבד שליטה על חשבון העו"ש שקרוי על-שמך - פעולות נעשות בו ביוזמת הבנק ולא ביוזמתך, חיובים שונים נזקפים אליו בלי שתהיה לך יכולת להתנגד להם. הבנק בולע ומבטל לך את אמצעי התשלום והמידע, באופן שיחייב אותך לפנות לעו"ד שלו בכל פניה הכי קטנה לקבל תדפיס מידע (וזה לא שהמערכת הסניפית יושבת לו במחשב במשרד, כן? זה סתם בירוקרטיה שנועדה להלחיץ אותך ולהתיש אותך כדי להוציא ממך כסף). אצלי התהליך הזה היה ארוך למדיי: לקח בערך שנה מהרגע הראשון שבו מי מבין אשראיי נכנס לפיגור ועד שהבנק הגיש נגדי תביעה בבימ"ש; עוד 10 חודשים בערך עד שהגענו להסדר פשרה בחסות כתלי ביהמ"ש; עוד 4 חודשים עד שכשלתי מלעמוד בתשלומי ההסדר ונפתח לי תיק בהוצל"פ; ומשם - לדעתי תוך פחות מחודשיים ננקטו נגדי הליכים. המידע הזה מתבסס על ניסיון שלי מלפני מס' שנים. מאז הוקמה רשות האכיפה והגבייה (גוף שמרכז את ההוצל"פ ואת מרכז הקנסות), כך שיכול להיות שנהלים השתנו - אבל זו פחות או יותר רוח הדברים.

למעלה