חובות לבנקים

eranarkush

New member
חובות לבנקים

שלום, אני נשוי כבר הרבה שנים ויש לי 2 בנות קטנות. עקב קריסת עסק עצמאי שהיה לי נקלעתי לחובות מהם חוב לבנק שהוא החוב הגדול ביותר. אני ואישתי מנהלים חשבונות בנק נפרדים עוד מלפני החתונה וכך נשארנו, דבר שבדיעבד היה למזלנו כי אני הייתי מוגבל חמור עד לפני כחודש. השאלה שלי היא: אם אני פונה ומבקש לעשות חקירת יכולת/פשיטת רגל/איחוד תיקים האם זה מערב את אישתי וחשבון הבנק שלה? עד היום ההליכים בוצעו נגדי בלבד. האם בהכרזה כפושט רגל אישתי נפגעת או עלולה להיפגע?

תשובה

בהליכים אלו אין זה משנה שאתה ואשתך מנהלים חשבונות בנק נפרדים. לצורך ההליך נלקחים בני הזוג כתא משפחתי לעניין ההכנסות והרכוש ואתה חייב להצהיר על כך בבקשות ובתצהירים בהליך זה.

תשובה

לדעתי לא. אשתך לא נושאת בחובותיך. ראה חוק יחסי ממון - 4. אין בכריתת הנישואין או בקיומם כשלעצמם כדי לפגוע בקנינים של בני הזוג, להקנות לאחד מהם זכויות בנכסי השני או להטיל עליו אחריות לחובות השני.

חבר יקר

בהליכי פש"ר אין משמעות לחוק יחסי ממון. מציע לך לקרוא את הטפסים (טופס 4, טופס 5 וגם את 5 א) המצורפים לבקשת הפש"ר, וראה על אלו נכסים צריכים להצהיר.

תוספת...

בהמשך לתשובת עוה"ד אולמן... נכסים שצברו החייב ואשתו יחדיו במהלך נישואיהם שייכים מחצית לחייב - ככל ואין הפרדה רכושית ברורה בין הצדדים! בשים לב, כי לעיתים גם אם יש הפרדה רכושית, יש לבחון אם לא נעשתה בחוסר תום לב ולמראית עין כדי להבריח נכסים מהנושים. או אז ניתן לבטלה... דבר נוסף (עוה"ד אולמן נגע בנקודה זו) - בעת השתת התשלום החודשי במסגרת הליך פשיטת הרגל, לוקחים בחשבון את הכנסות החייב ואשתו כהכנסה כוללת אחת - שממנה גוזרים את התשלום החודשי.

סיוע משפטי ללא עלות

הקליניקה המשפטית ליזמות עסקית מסחרית מציעה סיוע משפטי רחב בתחום המשפט העסקי ללא עלות. סטודנטים מהקריה האקדמית-אונו ילוו בעלי עסקים בתחומים שונים בתהליך היזמות העסקית, ויעניקו סיוע משפטי בכל הקשור לפיתוח עסק והפעלתו בתחומים שונים (הבטחת הכנסה, ביטוח לאומי, מיסוי, רישוי עסקים, חוזים, קניין רוחני ועוד) וכן יינתן ליווי משפטי בכל ההיבטים המשפטיים הקיימים בניהול עסק, ייצוג בפני רשויות ובית משפט. לפרטים- [email protected]

למעלה