חובה לראות

מטרניך

New member
בהחלט חובה לראות

צפיתי בסרט הזה. סרט קשה, עשוי טוב. הלוואי והכל היה לא נכון, חלום רע. אני מאמין שרבין ז"ל היה עושה חשבון נפש כי רבין, בניגוד לגמדים ולברברנים המדברים כיום בשמו ושאותם הוא לא סבל, היה אדם ישר. רבין תמיד נטל אחריות אישית. ערב מבצע אנטבה הוא הודיע שאם המבצע ייכשל ובני הערובה ייפגעו הוא יתפטר. ייתכן שצריך היה לעשות את 'אוסלו', כי אחרת לא היינו יודעים אם לא פספסנו שעת רצון היסטורית והחמצנו את השלום והיינו חדורים ברגשות אשמה. אבל לכל המאוחר לאחר שערפאת פתח באינתיפאדת הטרור כל עיוור היה צריך לדעת. על זה שלא עשו חשבון נפש ולא נהגו כפי שרבין היה קרוב לוודאי נוהג משלמות היום 'מרצ' וה'אבודה' את המחיר.

בוב7

New member
כן, המציאות קשה

בעיקר הידיעה שאפשר היה גם אחרת לולא המקלות ששמתם בגלגלי השלום.אתם יודעים מה הכי עצוב בכל הסיפור הזה? רבין לא נרצח ברגע של כאב בזמן הפיגועים הגדולים.רבין נרצח כשהעסק החל להרגע.לא שקט מוחלט אבל לאחר שרבין זרק את החמאס להרי הלבנון והבהיר לעראפת שבשלום כמו בשלום ובמלחמה כמו במלחמה. אז כשניראה האור בקצה המינהרה מישהו חשב שלאור אסור להגיע. אלמלא המקלות שלכם היינו אנו בארצינו והם בארצם וגם אם שלום לא היה יוצא מזה,לפחות אפשר היה להילחם כמו שצריך להגנת המולדת ולא להפקירה למען סיר הבשר של המתנחלים. צאו משם כדי שנוכל כבר היום להילחם למען עצמינו ולא נגד עצמינו תוך הפקרת המדינה הזאת למען אלה שנטשו אותה והלכו לחפש מחוצה לה את העונג והנוחות.

מטרניך

New member
אתם חלק טראגי מהמציאות הקשה

טוב שמצאת את האשמים. בגלל זה נפלת על הפרצוף בבחירות. לכן אל תתפלא כשאומרים לך ולחבריך שאתם מצחצחי הנעליים של ערפאת. 'העסק החל להירגע'? איפה אתה חי. קח את הכרוניקה של הטרור הפלסטיני בשנים 94-95. תראה איך רבין המסכן התרוצץ מפיגוע לפיגוע, מאוטובוס שרוף לאוטובוס שרוף. 'מקלות בגלגלים'? אתה חסר תקנה. על איזה גלגלים אתה מדבר? גלגלי האמבולנסים הדוהרים מפיגוע לפיגוע? האם ערפאת לא השווה את הסכם אוסלו ל'הסכם קורייש'? הכתובת הרי היתה על הקיר. 'אור בקצה המנהרה'? אתה לא מתכוון במקרה למנהרה שדרכה הבריחו הפלסטינים נשק שבאמצעותו הם 'בנו את הכוח' לקראת ההתמודדות? או שמא אתה חושב שהמאסות של אמל"ח שהופעלו מאז אוקטובר 2000 הופיעו בן לילה? ועכשו אתה רוצה שנחזור על ה'אקספרימנט' האומלל הזה פעם נוספת בתנאים עוד יותר גרועים כשהם חולשים עם המרגמות וטילי הקסאם על כל המדינה ומחדירים את המתאבדים שלהם דרך כל חור. אתה וחבריך יצאתם מדעתכם. בא כבר להקיא מהסיפורים שלכם ואובדת התקווה שאי פעם תשתנו.

בוב7

New member
מטרניך

אני זוכר כל פיגוע וכל פיגוע.אני זוכר היטב את התמונות ואני זוכר היטב את פניו של רבין כשהוא רץ מפיגוע לפיגוע. ובכל זאת תבדוק היטב מה היה מצב הפיגועים במהלך החודשיים האחרונים לפני רצח רבין.רבין לא נרצח בשל הפחד ממות.רבין נרצח בשל הפחד מהחיים. כן,גם לנו יש חלק בטרגדיה.לא נלחמנו די.התיחסנו לדברים כאילו הם ברורים מאליהם.נסענו ברחובות ערינו כשבצמתים הימין המתלהם וסמכנו על המציאות שתעשה את שלה.סמכנו עליכם והאמנו שאתם בסך הכל ממשים את זכותכם למחות.חשבנו שאולי אתם קצת בוטים מדי ולא הבנו עד לאן אתם מוכנים ללכת. אתה יכול להקיא כמה שאתה רוצה ידידי.תקיא ותקיא ותקיא בסוף תרגיש טוב ותוכל לפקוח את עיניך ולהבין שמדינת ישראל חזקה ובריאה מחייבת פינוי ההיתנחלויות,מלחמה בטרור,משא ומתן לסיום הכיבוש,פינוי והתמקדות בשיקום מדינת ישראל. כל יום בו אנחנו שם,מפקירים את הכאן יקשה את מלאכת השיקום. עלינו להחזיר את הגולים הביתה.לדאוג במיוחד לאותם מתנחלים שנלכדו שם כבני ערובה.לשכנע את הנותרים לחזור למדינת ישראל ולסייע בשיקומה. אלה שיליטו להשאר שם יבינו שהם נשארים שם על אחריותם אך הדלת נשארת תמיד פתוחה. הם מוזמנים לחזור למדינה ישראל ולעזור לסייע בשיקומה וחיזוקה.

מטרניך

New member
לבוב7

אתה משייך אותי לקופסה הלא נכונה. אני תמכתי בהסכמי אוסלו ובתהליך השלום. אני לא עמדתי בצמתים ולא קיללתי את רבין. כשרבין נרצח בכיתי, כנראה כמוך. שנינו חרדים לעתיד המדינה. אבל בהבדל ממך אני עשיתי חשבון נפש עם עצמי, לראות איפה טעיתי. הטעות של ה'שמאל' בתקופת רבין היתה שהוא התעלם מטענות מבוססות של ה'ימין'. כאשר בני בגין הזהיר מפני האשליות בהסכם והצביע על עובדות מוצקות התומכות בדעתו הגיב ה'שמאל' בשחצנות ובהתנשאות: מה מבינים כבר הפרימיטיבים האלה, המתנחבלים הפנאטיים ותומכיהם בשלום. אנחנו הרי ישבנו בנורווגיה בטירה על שפת האגם והסתכלנו לפלסטינים בעיניים; אנחנו מבינים בדיפלומטיה, קוראים לנו פונדק והירשפלד וביילין ואורי סביר, אימא שלנו ממייסדות וממקימות ה..., אנחנו שמעון פרס עם פני יאנוס, אנחנו רואים הכל מלפנים ומאחור, תפסיקו לבלבל את המוח. איך אמר רבין בסרט? חליכוד הם פחדני השלום. כבר שנה שעזה תחת הרשות הפלסטינית ואין קטיושות מעזה. אז עכשו יש, אמנם לא בדיוק קטיושות, אלא טילי קסאם, אבל הם משתפרים. עוד מעא יהיו גם קטיושות וגם כלי משחית אחרים. מה לעשות, רבין טעה וגם אנחנו כולנו טעינו. היינו צריכים להקשיב לאנשים רציניים ב'ימין', הם לא כולם מטומטמים ואנחנו לא כולנו חכמים. ולא כל מי שתקף את בניין הפל-קל שביילין ופרס הביאו הוא ימין פנאטי ואשם ברצח רבין. אגב, ברק, שהיה אז רמטכ"ל, הודיע שההסכם מלא חורים כגבינה שווייצרית. ומשהו על הכרוניקה של הרצח שעליה אתה מדבר כל כך הרבה: זה שהרצח התרחש בראשית נובמבר 1995 ולא קודם, זה מיקרה. ידוע שיגאל עמיר תכנן את הרצח כבר לפני כן, ביד ושם ובצומת כפר שמריהו, דווקא בזמן של פיגועים, אך התוכנית לא הצליחה. אתה טועה כשאתה חושב שהרצח בוצע כי היתה כביכול 'תקופת רגיעה' ונראה איזשהו אור בקצה של איזושהי מנהרה. אוי ואבוי ל'תהליך שלום' שאיננו אלא מנהרה שצריך לחפש אור בקצה שלה. תפסיק לכבס מילים ולקשקש בלשון כמו פרס. הוא תמיד רואה אור בקצה המנהרה, הוא רק לא יודע שזה אור הקטר שבא ממול. בוא קודם כל נסכים על מימצאי הניתוח שלאחר המוות, אח"כ נתחיל להתדיין בשאלה מה עושים הלאה, כאן ועכשו.

בוב7

New member
מטרניך שלום

אני מכיר גם לא מעט ימנים שבכו.אולי תמכת אז ברבין אבל הכיכרות היו מלאים המוני תומכים שחשבו שתהליך שלום זה חגיגות,עצרות ומופעים חינם. כשהבינו שזה לא פשוט כל כך הם נבהלו וחזרו להתבוצץ בביצה הרגילה והמוכרת. אני מסכים אתך שהשמאל טעה.אבל לא טעה בהבנת המפה.לשמאל האמיתי היה ברור שלא מדובר בחגיגה אלא בעבודה קשה.הטעות הייתה ביצירת אווירת החגיגות שאולי המעיטו בגודל ובחשיבות התהליך ובמורכבותו.אולי עשו זאת כי חשבו שהשימחה הזו תהיה דרך לנער מעל גבם את המטורפים שעשו הכל כדי לעצור את התהליך. אני יכול להעיד על עצמי שמעולם לא הייתי בעצרות ובחגיגות האלה ועקבתי בדאגה אחרי מה שקורה.ידעתי שהעסק מורכב ולא חגיגה אחת גדולה ואולי זו הסיבה שעדיין אני כאן.אני יודע ששלום היא מלחמה בפני עצמה וביום אחד לא מחסלים איבה רבת שנים,אמונות רבות שנים וכל הרבה דם בנים שנשפך.אנמי כאן משום שאני מאמין שגם אם לא נקבל שלום חשוב עבור מדינת ישראל לפנות את ההיתנחלויות ולהתרכז בגבולותיה.גם אם זה לא יביא שלום הצבא לפחות יוכל להילחם ולא לתפקד כבייבי סיטר למתנחלים.כשרותי ליווי למתנחלים.כל כך הרבה חיילים יתפנו לעבודת קודש אמיתית של הגנה על מדינת ישראל ומלחמה בלתי מתפשרת בטרור אם יעז להרים ראשו. פירוק ההיתנחלויות הוא ענין בסיסי וחיוני להגנה על מדינת ישראל ולשיקומה הכלכלי,החברתי והביטחוני. יהיו מי שיגידו שבפינוי נאבד קלף מיקוח אבל אני אומר שאני לא צריך קלפי מיקוח.קלף המיקוח שלנו יהיה חוסן לאומי וצבא שעסוק בשליחותו המיקצועית והמוסרית של הגנה על מדינת ישראל.הצבא גם לא יצא משם מיידית עם פינוי ההיתנחלויות אבל ברגע הפינוי אפשר יהיה להילחם בלי המטורפים שמתרוצצים להם בין הרגליים וגוררים אותם לפעולות מיותרות,חסרות ערך צבאי שתרומתן היחידה היא בהגדלת מספר החיילים ההרוגים,אי הצלחה במלחמה בטרור דבר שמייצר עוד שינאה ובהלה ומשמש כתירוץ להנצחת הכיבוש ושימור ההיתנחלויות על חשבון מדינת ישראל לתועלתן הפרטית של קבוצות אינטרסים הגוררות את כולנו לאבדון.

מטרניך

New member
לבוב7 שלום

גם אני לא אוהב את ההתנחלויות. הלוואי שלא היו מקימים אותן. אבל החיים יותר חזקים מכל אידיאולוגיה. ואי אפשר להחזיר את המציאות 35 שנה אחורה, לא בישראל ולא בשום מקום אחר. היום חיים בהתנחלויות ובשטחים המסופחים לירושלים (עבור הפלסטינים אלה 'שטחים כבושים') למעלה מ-400 אלף יהודים. זה לא איזה מאחז שאתה יכול לשלוח מחלקת חיילים ולפנות. אבל נניח ש'למען השלום' צריך יהיה לפנות התנחלויות, אולי אפילו את רוב ההתנחלויות. זה יכול להתרחש, לעניות דעתי, רק בשני תנאים: א. רק בהסכם שלום חוזי עם הפלסטינים על פני פרק זמן ארוך למדי. אבל שלום לא כמו הגבינה השווייצרית המחוררת של אוסלו, אלא שלום עם מרכיבים אחרים לגמרי שיעניקו ביטחון אמיתי לישראל. כי הבעייה המרכזית של ישראל איננה, כפי שרבים ב'שמאל' סבורים, הבטחת השלום, אלא בראש ובראשונה הבטחת בטחונה בתוך סביבה של טרור ופנאטיזם איסלאמי גואה. וזה במציאות שלנו, לא בסקנדינוויה, לא אותו הדבר. כאן הסיסמא 'שלום הוא ביטחון' היא סיסמת כזב. ב. רק בקונסנזוס לאומי רחב. רק הסדר שיזכה לתמיכת 80-90% מהציבור היהודי יכול להחזיק מעמד. אנחנו לא רוצים מלחמת אזרחים שפירושה קץ המדינה. נגזר עלינו לחיות כאן ביחד, שמאל וימין, דתיים וחילוניים באותה ארץ. אנחנו חייבים למצוא את הדרך לקונסנזוס בשאלות הקיום היסודיות שלנו. מה שחוגים מסויימים בשמאל הקיצוני עושים, היינו: התחברות לפלסטינים ומאבק משותף איתם נגד ה'אוייב' - הציונות, הימין הישראלי, ממשלת שרון וכו', הוא אקט של מלחמת אזרחים שהרוב המכריע בציבור היהודי, החפץ חיים, חייב להגיב עליו בהתאם ובאמצעים של הגנה עצמית קיומית. בנוסף לכך שוגים אותם החוגים באשלייה מסוכנת, כאילו יש לקבוצה שלהם איזשהם חיים ואיזשהו עתיד בחיק 'האומה הערבית' או 'העם הערבי הפלסטיני'. גורלם יהיה כגורל השמאל באיראן שחבר לחומייני כדי להפיל את שלטון השח וסופו היה שהוא חוסל פיזית בידי משמרות המהפכה. אם הפונדמנטאליזם האיסלאמי בסיוע הגייס החמישי השמאלני בארץ ינצח את ישראל יהיה זה גם סופם של השמאלנים הקיצוניים שבינינו (אנשים כמו אורי אבנרי, טניה ריינהרט ודומיהם). אבל גורלם של אלה באמת איננו מעניין אותי. בלי התנאים הבסיסיים הנ"ל אינני רואה אפשרות לפינוי ההתנחלויות ולנסיגת צה"ל מהשטחים. הסיבה פשוטה: הצד הפלסטיני לא יראה צעדים מסוג זה בתור מחוות שלום מצד ישראל, אלא להיפך, כביטוי לחולשה ולכניעה בפני הטרור שלו. הוא יריח דם, כמו שהוא הריח דם אחרי הנסיגה הבהולה של ברק מלבנון. כדאי שאתה ואלה שחושבים כמוך יפנימו זאת. ברק בא לקמפ דיוויד בעמדת חולשה, ממש בפאניקה להשיג הסדר ולערפאת לא אצה הדרך לשום הסכם, כי הוא ראה מה החיזבאללה עשה לישראל וחשב שהוא יכול לעשות אותו הדבר. הפלסטינים יהפכו את השטחים שיפלו לידם לאחר נסיגת צה"ל לבסיס התקפה על ישראל לקראת הקרב האמיתי: הקרב על 'השיבה' (אל עוודה). זה הסיפור האמיתי, כל הייתר אינם אלא משחקים מקדימים. יש כארבעה מיליון פלסטינים בתוך א"י המערבית וסביבה המצפים בעיניים כלות ל'עוודה'. לא פחות. אל תאמין לביילין, הוא שרלטן הרוקם חלומות פנטסטיים בדמיונו המערבי הפורה ומוכר לנו את הפאטה מורגנה שלו בתור מציאות. הוא ישב על שפת אגם וקישקש, הוא הסתכל בטאבה לסעיב עריקאת בעיניים והוא חושב שהוא יודע. אבל הוא לא הלך למחנה הפליטים עין אל-חילווה בלבנון או ירמוק בסוריה או אפילו ג'יבליה בעזה כדי לשמוע את ה-vox populi של הפלסטינים. נאום אחד של הראיס ושל השייח' קורע את המסווה מעל כל ההצגה. המופתי חי וקיים בדמותם של ערפאת ויאסין והגיע הזמן שניקח זאת לתשומת ליבנו ונפנים זאת. צה"ל יילחם בטרור לאחר הנסיגה? איך? כמו בפעולות התגמול של אריק שרון בשנות ה-50 וה-60? כמו היום בעזה - עם 'סיכול ממוקד', עם טורי שריון והנדסה? אז מה הרווחנו? במקום לכתר את כל השטח הפלסטיני בגבולות 67', אנחנו מכתרים היום, לפי הצורך, עיר זאת או אחרת. אתה הרי לא מבטיח לנו שלום תמורת הנסיגה, רק המשך המלחמה, אבל בלי המתנחלים ה'מסתובבים בין הרגליים'. אז בשביל המשך המלחמה אנחנו צריכים לעקור 400 אלף יהודים מבתיהם? עוד הערה קטנה אחת: כדאי להכניס סדר במושגים שאנו משתמשים בהם. אתה מדבר הרבה על השמאל, ואפילו על 'השמאל האמיתי'. אבל הגיע הזמן להשתחרר מעולם המושגים שהתקבע אצלנו על 'שמאל' ו'ימין'. בעולם כבר לא מדברים ככה. מדברים רק על השמאל והימין הקיצוניים, כקבוצות שוליים (אירגונים שמאלניים קיצוניים כמו אנרכיסטים, טרוצקיסטים וכו' מחד, ופשיסטים וגזענים למיניהם מאידך) הקיימות מחוץ לקומסנזוס של המשחק הדמוקרטי בחברה המערבית הפלורליסטית. כל הייתר זה שאריות הסטוריות הקיימות עוד לפעמים בתודעה אך לא במציאות. רק בצרפת קיימת עדיין הדיכוטומיה הזאת מסיבות היסטוריות. לא באמריקה, לא בבריטניה, לא בגרמניה, לא בספרד ואיטליה וכו'. שם מדברים על 'שמרנים', ליברלים, 'לייבור', נוצרים-דמוקרטים, סוציאל-דמוקרטים וכו'. רק בארץ יצרו פובליציסטים ופרשנים למיניהם בהבל פיהם בלוקים של 'השמאל', 'הימין' ועכשו אפילו 'המרכז', כאשר ה'שמאל' מורכב מ'עבודה', מרצ וערבים. ממש מגוחך. מפא"י, למשל, לא היתה אף פעם 'שמאל' עד שמישהו החליט להפוך אותה לכזאת. נדמה לי שזה קרה רק לאחר רצח רבין.

yeshgvul

New member
למה אתה דורש 80-90 % כדי לסיים

את הכיבוש אבל מאפשר לרוב קטן בהרבה, ויש האומרים קבוצת מיעוט, להכתיב לנו קיום עם הכיבוש? ומנין הזכות שאנחנו נקבע לפלסטינים את עתידם מבלי שיש להם זכות להשתתף במשחק הדמוקרטי? לא רוצה מדינה פלסטינית? ספח ותן אזרחות לכולם. אגב, אם תימשך הרחבת ההתנחלויות סביר שזה ממילא יקרה.

למעלה