חובה לקרוא

rockninja

New member
ג'וב מאן נסח את זה כמו שצריך:

לירון בדוק מסרים אה ד"א מה קרה למתחזה שלי?... אממ זאת אומרת לצד השני שלי... אני מתגעגע אליו....

da^Lord

New member
אני מנסה למצוא פה קטילה לסאב

כהרגלך, אבל נראה לי שלא במודע אתה משבח אותו. בוא נניח שסאב כן משתמש בגן דוד כסמל פאשיסטי ואילו ה"דור המזוין" רואה בו סתם קישוט, נגד מי אתה בא בטענות? אני הייתי בא בטענות כלפי הדור הצעיר שנמשך אחרי האופנה ולא אחרי התוכן. בוא נגיד שסאב התכוון (אולי בהצלחה ואולי לא) להעביר את מסר הפאשיזם, את מסר אהבת ארץ ישראל, את מסר החזרה לערכים.. אבל זה דור דפוק שלוקח את המגן דויד ומזמזם את הפינאלי.. (את הטפל) אז שוב.. מי הדפוק פה? סאב? שהיה מלא בכוונות? או הדור הזה שמתואר בשיר ביה"ס הישן? שורה תחתונה. כן, גם אותי מגעילה כל ההערצה כלפיו מילדים שלא מבינים בכלל מה הוא שר ומה הוא מנסה להגיד.. (אבל גם מדהימה, הוא הצליח ובגדול, ועל זה אין עוררין כי זו עובדה.).

לא נורא דה לורד...תקרא עוד פעם

אני חושב שהציונות של סאבלימינל והצל היא רק כלי שיווקי ולא יותר. ברור ?

BoogieDTN

New member
../images/Emo6.gifכלי שיווקי

או שהם באמת מאמינים בזה, לדעתי שישלמו למדינה תמלוגים.... (על הציונות, המגן דווד....)

Blood

New member
אתם מתעסקים בתפל חברים..

הוויכוח על טיב המילים או הרעיון של סאב והצל לא רלוונטיים, אלא דעתו של ה"משורר" על כל תרבות היפ הופ.. למר הררי אין הרבה מושג על מה הוא מדבר, ולכן הכתבה מקוממת אותי (וזה עוד בלי הרמיזות המאוד סטיגמטיות וגזעניות שלו..).. אחד הדברים שיותר מעצבנים אותי כבן אדם זה שאנשים אומרים (במקרה הזה כותבים) דברים שאין להם מושג לגביהם..

Ecko1

New member
לירון באמת רואים שקנית סורק ../images/Emo13.gif

ודעתי בקשר לסאב והצל, זה שהמגן דוד הוא רק עוד מרצ'נדייז של סאב והצל, שקישרו את זה לליריקס שלהם (לדוגמת "עוד לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל") וזה נהיה הסמל המסחרי שלהם, וגם עוד דרך להרוויח כמה שקלים (להזכירכם כשהתחילו למכור את האלבום קיבלו גם שרשרת של מגן דוד)... ובאמת, המגן דוד אצל הנוער בישראל הפך לסמל מסחרי של מעריצי סאב והצל... "I was allways told, that if I can't be part of the greatest, I got to be the greatest myself..."

da^Lord

New member
מצטער.. פשוט לא יכולתי לקרוא את הזב

את הזבל הזה עד הסוף. לאן הגענו, כל אחד בימינו נהיה מבקר מוזיקה. מוציא אותי מכליי.

da^Lord

New member
וזה היה בכלל בלי קשר לסאב, אלא

לציטוט "כמו הסוציאליזם, גם ההיפ-הופ הוא זרם של הדפוקים והזרוקים." אז יופי.. שייחנק וזהו.

DJ$upreme

New member
אם היית ממשיך לקרוא אולי היית מבין

שהוא צודק, כי ההיפהופ הוא באמת תוצר של הדפוקים והזרוקים. היסטוריץ, חברתית, מוזיקלית, מה שלא תרצה. ההיפהופ כתנועה חברתית, אם אפשר עוד להזכר בימים שהמשפט הזה לא היה נאמר בציניות, הביא את הרחוב לסלון, את המוזיקה מהגן הציבורי למועדון, ואת הבגדים שלובשים אנשים בלי כסף לאופנה. ויש בדברים הללו חשיבות חברתית, וגם הקבלה מסוימת לסוציאליזם. תנסה להבין, זה לא כל כך מסובך, וזה די נכון. וגם נכון שסאב הופך את זה למוזיקה של הרוב הבורגני הימני והשמרני זה גם נכון. וזה שזה מנוגד לרוחו המקורית של ההיפהופ זה בהחלט נכון. בין זה לבין להטיל חרם על מישהו זה כבר עניין אחר, זה בהחלט מוגזם. מה עוד שאף אחד לא אמר שאסור לקחת משהו אחד ולהפוך אותו למשהו אחר.

da^Lord

New member
אני לא מסכים.

זו סתם הכללה ואף גובל בגזענות. אם אני אהפוך את המשפט, ואומר שדפוקים וזרוקים (הכוונה לאנשים ממעמד נמוך, עניים, כושים מהארלם) שומעים היפ-הופ, אז זה לא נכון, חלק שומע, מאבל חלק גם שומע מוזיקה קלאסית, מוצארט בטהובן וכו'.. וזה לא סותר אחד את השני. אם הכוונה כמו שהמשפט כתוב - מי ששומע היפ-הופ הוא דפוק וזרוק.. אז בכלל אני לא מסכים. יש את כל הדפוקים והזרוקים בכל תחום, גם ברוק, גם באלקטרונית וכו'.. נראה לי הוא ראה 8-מיילס וקיבל השראה לכתבה. ילדים עניים לובשים בגדים של אחים גדולים שלהם ושל אבא ההורים שלהם בלי קשר להיפ-הופ.. היתרון בהיפ-הופ הוא שהוא לא דורש הרבה מעבר ליכולת אישית בשביל לרפרפ עם חברים, אבל כמו בכל הסגנונות.. הוצאת אלבום רשמי כן עולה כסף, ולא מעט.

DJ$upreme

New member
דלורד, לך תבדוק מה ההיסטוריה

של ההיפהופ ותחזור אלי. ההיפהופ התחיל כשבאמטיוי לא הראו בכלל אמנים שחורים, כשמצב השחורים בארה"ב היה בכי רע - באמריקה של רייגן. הוא התחיל מלמטה, מהרחובות, מהביבים. מהדפוקים והזרוקים. זה שהיום זה גם מוזיקה ששומעים ילדים בהרצליה זה לא הויכוח הזה.

tomoshe

New member
כי ילדים מהרצליה אף פעם לא רוצחים

נהגי מוניות! למה עשיתם את זה? וא לא הפעיל מונה?

Mr Darkness

New member
אל תכליל... "ילדים מהרצליה"... ../images/Emo46.gif

ואני מוכן כבר למשפט הבא: "אבל ילדים מהרצליה לא רוצחים ראשי ממשלה" ואני חוזר: אל תכליל... "ילדים מהרצליה"...

Magic_DO4

New member
תרשה לי לחלוק , סופרים

אסור, ולא נכון לשים את ההיפ הופ בגטו הזה, זה אולי נכון לגבי העבר והפריצה של ההיפ הופ, אבל היום זה כבר לא. למיטב ידיעתי הGorillaz למשל לא עניים, לא דפוקים ולא חסרי השכלה מוזיקלית. גם לא טאליב קוואלי. ובטח ובטח שלא הנפטונס. לדעתי להגיד שהיפ הופ היא מוזיקה של נחשלים זה לא יותר מגימיק, הגאונות של הסגנון מתבטאת בפשטות שיכולה להחשב בעיני מוזיקאים מסורתיים לפשוטה מדי. יוצר.הוא.ברווז mAGiC

DJ$upreme

New member
נכון אבל

למרות שהיום בהחלט ההיפהופ חצה את הגבולות ועושים אותו גם ילדי קולג' עשירים, רוח ההיפהופ ורוב המאסה של המוזיקה שהוא מייצר, מיועדת חזרה לרחוב. בשפה, באנרגיות, בתכנים. זה יכול להיות מחושב, כמו במקרה של - למשל - נלי, שעושה STREET שמתאים גם לילידות לבנות קטנות, וזה יכול להיות אותנטי, כמו חלק גדול מאוד מהראפרים האחרים שעובדים היום. אפילו הראפר המצליח בעולם, אמינם, למרות שהוא לבן, קם בשמם של אותם דפוקים וזרוקים. לא תמצא כמעט בכלל ראפ והיפהופ עם טקסטים של ג'וני מיטשל או להבדיל של PUNK METAL. ההיפהופ נשאר להתעסק בדרך כלל ברחוב, באדם הפשוט, בשפה היומיומית. גם טאליב, לצורך העניין, מדבר בשמם של אותם "דפוקים". וכשג'יי זי מדבר על היאכטות והיהלומים שלו, זה בהחלט ובהחלט תוצאה ישירה של העובדה שהוא מדבר כמישיצא מהגטו, ומדבר חזרה אל האחים שלו בגטו. היאכטות שלו לא מרשימות אף אחד ב- UPPER EAST SIDE.

hevel

New member
חח ../images/Emo6.gif גדול!!!!!!!

צחוק מובטח!!! חח איזה טימטום! זה גורם לי להיזכר בהנחה שהכל אפשר לקשר להכל
במיוחד אהבתי תפיסקה האחרונה! - " אפשר עוד להמשיך אבל אין טעם. יש רק דבר אחד שבאמת חשוב להגיד בהקשר של סאבלימינל והצל: תחרימו אותם. אל תקנו את הדיסקים שלהם, אל תלכו להופעות שלהם, אל תהיו חברים שלהם, כשאתם רואים אותם ברחוב תעברו לצד השני. רק ככה נלחמים בפשיזם"
כתב טוב!!! שמולאני מניאק אבל יודע ליקטול יפה!!!

למעלה