אני כן הבנתי על מה הוא דיבר בשיר
ופעם הוא אפילו אמר, שהכוונה היא לדור של אבא שלו לעומת הדור היום וגם אני טוען שהאהבה הזו לא צריכה להיות קיצונית (גם אני בעד פינוי של אפילו יותר מ"כמה התנחלויות"). בוא אני אעשה לך מעין פירוש לבית שציטטתי לפני כן: "הצלצולים בבית ספר הישן היו פשוטים היום צלצולים יותר חשובים משיעורים"- היום לא חשובים הדברים העיקריים, אלא הטפלים. "והחומר שנלמד בכיתה לא מענין ומעאפן אחרי שנייה נהייה משעמם"- כאן אני לא חושב שיש כוונה למטאפורה... אני הבנתי שהיום לנוער לא אכפת ממה שלומדים, והכל "מעאפן". "כי אז BUT למורים היה כבוד"- אין מה להסביר... פעם היה כבוד למורים "איך שבאו ללמד, אנשים רצו ללמוד"- שוב.. אין כ"כ מה להסביר "ותראו איך מורים היום עושים לך טובה היום ללמד זה לא מצווה זה עבודה"- כנ"ל. "אין אהבה, אין כבוד, כולם רוצים שינוי"- אין כבוד בין אנשים (או אולי הכוונה ספציפית לתלמידים? או לתלמידים ומורים?). ואני דווקא סולד ממה שהוא אמר שם- "כולם רוצים שינוי", מכיוון שזה ליגיטימי שרוצים שינוי בדברים שמשעממים (לדעתם של בני הנוער). בנוסף, אני לא חושב שאין כל רע בשינויים. "עומדת להיות כאן אנרכיה וזה חרא של עיתוי"- כל אחד עושה מה שבא לו, אין סדר, וזה לא הזמן המתאים לכך. "ההשפעות וזה תלוי כבר הלכו 2 דורות"- את המשפט הזה אני חייב להודות שלא הבנתי "למה לקטנים יש שאיפות- שואפים לריאות"- מדבר בבעד עצמו "עזבו ת'כלליות, אני מדבר על השטויות"- הכללה לקראת מה שאנחנו עומדים לשמוע בשורות הבאות "מגרש החניה נהיה תצוגת מכוניות לפרחות קטנות שמרימות ת'חצאית כדי שחתיך במכונית יוכל לקלוט את החזית"- זה פשוט מדהים. על זה אני מדבר. זה כל כך נכון... "העולם נהיה מסומם, קוראים לזה פנאן"- פה הא מתבטא נגד שימוש בסמים. כאן אני חייב להודות שאני נגד השורה הזו, ועל זה בדיון אחר. "למי יש ב.מ.וו למי רנו מגאן"- רק היוקרה והאיכות מעניינת את הנוער. "כולם עם קוצים ופרנצ'יקי זקן ולפחות 400$ בילאבונג של בגד ים"- כולם נראים אותו דבר, ואת זה הוא אפילו אומר בשור ההבאה "ואיך לא נמאס להם להיות אותו דבר כמו אותו פס יצור שלא נגמר" "אומרים: החיים קשים- אז סוחבים עאלק, כל מה שסוחבים פה זה ת'סטארטק"- זאת שורה גאונית.. אולי הגאונית ביותר בשיר. זה פשוט כל כך נכון... הפתגם הזה "החיים קשים- אבל סוחבים", שמשומש ע"י הדור הקודם בעיקר, לא נכון כבר יותר היום- מה ש"סוחבים" היום זה את הסלולארי... פשוט משפט מדהים! לסיכום.. באמת שזה שיר מדהים... ולדעתי גם האלבום כולו מדהים אהבתי כל שיר ושיר בו...