חובה לקרוא! יכול להציל חיים!

חובה לקרוא! יכול להציל חיים!

בנות יקרות,

אני עוברת עכשיו תקופה לא פשוטה ולא הכי נעימה. מנעד התחושות שלי נע בימים אילו בין חרדה להוקרת תודה עצומה. אני חייבת לשתף אתכן כי השיתוף הזה יכול להציל חיים ואת החיים העתידיים שתיצרו. בבקשה תקראו עד הסוף, זה חשוב.

לפני חצי שנה הגעתי לרופאת הנשים שלי לבדיקה שגרתית. תכננו הריון נוסף ורציתי לסמן וי על כל הבדיקות המקדימות. במהלך הבדיקה נלקח משטח צוואר הרחם (פאפ), לאחר ששנתיים קודם לכן הייתה בדיקה תקינה לחלוטין. לא היו לי דימומים, לא כאבים ולא הפרשות. שום סימפטומים. כעבור שבועיים הרופאה התקשרה ואמרה שנמצאו במשטח תאים חריגים. מיד המילה "סרטן" הופיעה מול עיניי. "מה זאת אומרת תאים חריגים?" זה סרטן?" שאלתי בבכי. "כנראה שלא, אבל חייבים להמשיך את הבירור הזה עד הסוף. מחר בבוקר יש לך קולפוסקופיה, ואם יהיה צורך ייקחו ביופסיה". נלחצתי נורא מהדחיפות של הבדיקה. אני יודעת שכשרופא קורא לך בבהילות זה אף פעם לא סימן טוב.. הלב שלי התפוצץ, בכיתי בהיסטריה, לא ישנתי כל אותו הלילה. רצו לי סרטים מטורפים בראש, על איך שהילדה שלי גדלה בלי אמא ועוד כהנה תחזיות קטסטרופליות...

הגעתי לקולפוסקופיה למחרת, שזו בדיקה שבה בודקים את צוואר הרחם עם מיקרוסקופ ומאתרים שינויים חריגים. בבדיקה נצפה נגע גדול בצוואר הרחם, שנמשך לתוך תעלת הצוואר. נלקחה ביופסיה. הייתי מאוד מבולבלת וחרדה, והרופאה הייתה פשוט מדהימה, הסבירה לי שוב ושוב שממש לא נראה לה שמדובר בסרטן, אלא בשינויים טרום סרטניים בדרגה גבוהה שניתן לטפל בהם בטיפול פשוט יחסית. היא אמרה לי שאני צריכה לשמוח שגילינו את זה בשלב כזה, ושאני אפילו אוכל להביא עוד ילדים לעולם.

כעבור שלושה שבועות הגיעו התשובות שאימתו את תוצאות בדיקת הפאפ- CIN 2-3. נגע טרום סרטני מדרגה חמורה, שאם לא יטופל עלול להפוך לסרטן תוך 10-15 שנה. הוסבר לי שהטיפול בנגע נקרא קוניזציה, שבמהלכה כורתים מצוואר הרחם קטע בצורת חרוט, ושמטרת הפעולה היא הן אבחנתית (לראות שאין חדירה של תאים סרטניים לשכבה מתחת), והן טיפולית, כלומר להוציא את הנגע. ואז התחיל מחול שדים מסוג אחר- מציאת רופא מנתח. הבירוקרטיה הייתה נוראית, במיוחד התאכזבתי מבית חולים המגדיר עצמו כפרטי, שטרטרו אותי מפקידה לפקידה. גם כשכבר הצלחתי לדבר עם רופא הוא לא היה זמין במיוחד וכבר הרגשתי לא נוח להתקשר שוב ושוב. בסופו של דבר, החלטתי לוותר על שירותיו ולחפש רופא אחר. לאחר יומיים מתישים, הגעתי לפרופ' עמי פישמן המדהים במדיקל סנטר, שהרגיע את חששותיי ונתן לי תחושת בטחון כשאמר "את ילדה בריאה ואני אדאג שתישארי בריאה".

ניתוח הקוניזציה בוצע, וכעבור חודש הגעתי לביקורת וקבלת התוצאות. פרופ' פישמן הסביר שהרקמה שהוצאה הייתה מלאה בשינויים חמורים, גם בתוך התעלה ושנמצאו שוליים מעורבים, כלומר, ייתכן מאוד שלא הכל הוצא בניתוח. אבל השורה החשובה- השינויים לא ממאירים, אלא טרום ממאירים. מצד אחד חשתי הקלה, שיש חותמת סופית שאין לי סרטן, אבל די מהר הבנתי שהסיוט עדיין לא נגמר. פרופ' פישמן הסביר שעליי לעבור פאפ וקולפוסקופיה נוספים על מנת להעריך את המצב. לפני שבועיים בוצעה בדיקת פאפ נוספת שחזרה חיובית אתמול. כלומר, עדיין יש תאים עם שינויים בצוואר, וטרם נגמרה מהצרה הזאת. מחכה לי עוד בדיקת קולפוסקופיה ואולי עוד קוניזציה.

כמובן שבכיתי והתאכזבתי, למרות שידעתי בתוכי שזו תהיה התוצאה. אבל-אני יודעת כמה מזל היה לי שהדבר אותר בשלב כזה, שנים לפני הסרטן הממשי. אני אעבור את כל טיפול שיידרש ובסוף זה ייגמר. יהיו לי עוד ילדים והחיים הנורמליים יחזרו. אני יודעת את זה וחייבת להאמין בזה.

כפי שאתן וודאי יודעות, סרטן צוואר הרחם ומצבים טרום סרטניים נגרמים ע"י וירוס הפפילומה האנושי, שעובר ביחסי מין. כמובן שחשתי אשמה ובושה, כי היו לי מספר בני זוג לפני בעלי. מחקירה אינסופית הבנתי שזה ממש לא קשור, ושיש נשים שהיו להן רק בן זוג אחד או שניים, שהם קיימו יחסים עם נשים אחרות לפניהן, וגם אצלן הופיעו שינויים כאלה. אז זה ממש לא מגן עליכן.

כמו כן, במהלך התקופה נוכחתי לדעת כמה מעטות הנשים אשר מבקרות אצל רופא נשים באופן סדיר, כל שכן מבצעות בדיקת פאפ.בנות- גם את התחסנתן, גשו לבדיקה. הבדיקה הצילה את חיי, ואני שמחה שביצעתי אותה, למרות כל המתח והטרטורים שאני עוברת עכשיו.

הפוסט הזה לא נכתב על מנת להפחיד, אלא על מנת לעורר מודעות ולמנוע מנשים ובני משפחתן סבל וכאב מיותרים. גשו לבדיקה!

תודה למי שהגיעה עד לכאן.

yakimoon

New member
לך רק בריאות!

ואת צודקת בהחלט, בדיקה פשוטה יכולה להציל חיים!

נורא ריגשת אותי :(

כמובן שיש לך מזל גדול, רוב הנשים פשוט עושות ילד ולא עושות את כל הבדיקות האלה (אני עשיתי בדיקות גנטיות, למשל, רק אחרי שגיליתי שנכנסתי להריון...). גם אני מהנשים שהולכות לגניקולוג בעיקר אם יש סיבה- לא מרגישה טוב או מרשם לגלולות וכדומה.
צריך לעשות בדיקה שנתית או פעם בחצי שנה של פאפ ובכלל לראות שכל המערכות תקינות...

אני ממש ממש שמחה שגילית את זה בזמן, אני מקווה שהכל יעבור בשלום, שלא תצטרכי לעשות הרבה טיפולים וכמובן שתמשיכי לעקוב..
את עובר חוויה לא פשוטה ואני מקווה שהמשפחה שלך תומכת בך.
זה לא אשמתך! היום עושים חיסון לוירוס הזה אפילו לילדות...

תהיי חזקה ושתהיה לך שבת שלום!

הי פילוסופית

אני יודעת שרוב הנשים באמת כמוך, מחכות לסימפטומים ורק אז ניגשות. אז ביום א' הקרוב תתקשרי לגניקולוג שלך ותתייעצי בקשר לקביעת תור לבדיקה.
אני עוברת תקופה של חוסר וודאות, מתחים לפני כל בדיקה וקושי כללי להתרכז... אבל, אני מודה לאל על מזלי הטוב. באמת שלא הרגשתי כלום ורק לפני שנתיים היה לי פאפ תקין.

המון תודה :)

עשיתי כבר כשביקשתי אחרי משכב לידה

לעשות התקן, וכשעושים התקן חייבים לעשות פאפ :)
כבר עשיתי בעבר כי הייתה לי בדיקה אחת שחשדו שלא הייתה תקינה (אבל הכל היה בסדר), ומאז בכל פעם שאני באה לגניקולוג, לוקחים לי משטח.
אני משתדלת ללכת פעם בשנה.

בלונד23

New member
ואו. איזו טלטלה.

הרבה בריאות לך! כל הכבוד על הרוח החיובית והכוחות. ברור שיהיו לך עוד ילדים והכול יהיה בסדר. הנה, חברתי עברה כריתת צוואר רחם כמעט מלאה (מסיבות אחרות) והיום היא בהריון נוסף.
והזכרת לי ללכת לעשות פאפ, הרופאה אמרה לי משום מה שצריך לחכות 4-5 חודשים אחרי הלידה כדי לעשות פאפ. זה נכון?
רק בריאות

תודה בלונד :)

למרות שההגיון אומר שאני לא בסכנה ושיהיה בסדר, יש לי הרבה נקודות שבירה... אני בסיפור הזה כבר חצי שנה, מבדיקה לבדיקה, וכל כך רוצה לקבל כבר תוצאה אחת תקינה. תודה על הסיפור של חברתך, זה באמת מעודד.
לגבי ההמתנה לפאפ אחרי הריון- אני באמת לא בקיאה. אם הרופאה אמרה, אז כדאי לסמוך עליה. סרטן לא מתפתח כל כך מהר, זה עניין של שנים..

תודה!

babkas

New member
לי עשו אחרי 6 שבועות...

שבאתי לבדיקה אחרי משכב הלידה.
אפשר לעשות את הבדיקה גם בהריון.

תודה על הפוסט!

אני מבקרת אצל רופא כל חצי שנה בערך. והרופא עושה לי בדיקת פאפ כל שנה.
אבל טוב לדעת שזו לא סתם בדיקה לא מועילה שבאים לחייב אותי עלייה..

אני מאחלת לך הרבה-הרבה בריאות וכוח, שהטלטלה כבר תסתיים ותזכרי את כל המצב רק בתור חלום רע

וואו איזה סיפור!! רק בריאות לך

אני מקפידה לעשות בדיקה כל שנה. יודעת כמה זה חשוב
בהריון השני עשו לי בדיקה בתחילת ההריון והיו כמה ערכים לא תקינים. הרופאה לא נלחצה ואמרה שנחזור על הבדיקה אחרי הלידה ואכן עשיתי, והכל היה בסדר ב"ה

רק בריאות!

למעלה