חובה לסרב פקודה ?

• פותח הנושא yc
  • פורסם בתאריך

yc

New member
חובה לסרב פקודה ?

נניח (וזו לא שאלה היפותטית), שמישהי יועדה לתפקיד מסויים בצה"ל, שאין ברצונה לבצע (ליתר דיוק, שהיא מתנגדת בכל תוקף לבצע, פשוט כי הוא לא מתאים לה), אך הבחורה רוצה לתרום למדינה ולצבא (כלומר, לא רוצה חלילה להשתמט..), יש איזו דרך נורמאלית לקבל העברה לתפקיד שיותר יתאים לה, לפני שהיא יוצאת לקורס בנושא (כרגע היא בשלהי הטירונות) ? ואם אין, והיא תסרב פקודה, יש לכם מושג מה הפרוצדורה וכמה זמן היא תשב בכלא ? אודה לכם על תשובות רציניות.

zebra6

New member
"חובה לסרב פקודה"?! ../images/Emo13.gif

יש חובה למלא פקודות...

אז ככה

זה תלוי עד כמה התפקיד גרוע. עם זה משטרה צבאית-תחזוקה-חימוש-וכו´ אז רצוי מאד לסרב פקודה. וזה לא נקרא בדיוק סירוב, אלה כאשר מגיעים לבסיס ההדרכה שבו תעברי את הקורס, תסבירי להם בתקיפות שאת לא מתכוונת לעבור את הקורס ותעשי בעיות. הבסיס הדרכה ישמח להיפרד מימך במהרה. (אלה עם זה משטרה צבאית) בכל אופן, אל תעברי שום קורס, כי ברגע שעברת קורס בחיים לא תוכלי לשנות את המיקצוע שלך.

yc

New member
אכן קורס של חיל חימוש. . .

הכוונה בסירוב פקודה היה בסירוב לעלות על האוטובוס בדרך לבסיס ההדרכה. על זה, למיטב ידיעתי, היא יכולה לשבת בכלא :( . לגבי "תסבירי להם בתקיפות..", משום מה, לא נראה לי שכטירונית שנשלחה לעבור קורס, שלא נראה לי שאף אחת רוצה לעבור, זה יעבוד אם היא תסביר להם בתקיפות... צריכה להיות דרך אחרת, לא ? ובכל אופן, הרעיון הוא לצאת מזה לפני שמגיעים לבסיס ההדרכה, אחרת היא עלולה לעבור את הקורס גם כנגד רצונה, ואז כבר באמת לא תהיה לה דרך להשתחרר מהעול הזה. :( "הבה"ד ישמח להפרד ממך במהרה..." ? האמנם ? למה שהוא ישמח ? היא טוראית שלא מוכנה לעשות מה שצה"ל רוצה שהיא תעשה.. לא נראה לי שצה"ל יהיה מאושר לגלות (ומכאן שאנחנו מחפשים דרך שפויה לצאת מזה ולעבור לתפקיד אחר, גם בלי לשבת בכלא ובלי להגיע לבה"ד כלל, כאמור.) תודה לך ולכל מי שיכול לסייע.

אכן גם בה"ד 20 הוא בעייתי בנושא הזה

בה"ד 20 (חיל חימוש) אכן לא נפרד כלכך מהר מהחניכים שלו (לא סתם יש שלושה קב"נים בתוך הבסיס עצמו) אני לא יודע כמה זה חכם לסרב לעלות על האטובוס שלוקח אותה מהטירונות כי המפקדים בבסיס טירונים הם כבר לא סמכות פיקודית עליה לאחר שהיא סימה את הטירונות, אבל שווה לנסות. אני לא בטוח שהיא תשב על סירוב כזה בכלא, זה מקסימום מעצר (לפי דעתי) וגם מעצר של שבוע שווה עם לאחר מכן היא יוצאת מיזה. ומאד מאד קשה לעבור קורס ללא שיתוף פעולה מצד הקורסיסט. במהלך הקורס יש כמה מבחנים ועם היא פשוט לא תעשה אותם יהיה להם ממש קשה להסמיך אותה. כרגע לא עומדות בפנייך (בזמן הטירונות) שום דרך אחרת. טופס 55 את לא יכולה להגיש בזמן טירונות וגם לא בזמן קורס.

yc

New member
אוקי, תודה רבה

על הסבלנות ועל התשובות. אם בכ"ז יש למישהו פתרון בדוק ליציאה מזה בלי ישיבה בכלא ובלי להגיע לבה"ד, זה יועיל מאוז אם הוא יגיד אותו :) תודה רבה. נ.ב. אני בכלל בן, שאלתי על חיילת. היא עכשיו בבסיס טירונות, לא בבית.

zamit

New member
סירוב פקודה

לא הייתי ממליץ להקשיב ל- "סמנכל תוכן". שירות בצבא הגנה לישראל הוא חובה, כנ"ל חובה לשרת היכן שמוצבים (למעט יחידות התנדבות). מי שמסרב לעלות על האוטובוס בבקו"מ נשפט ונשלח למחבוש (בין אם במעצר הבקו"מ ובין אם במעצרי המשטרה הצבאית). שיפוט שכזה הוא אות קלון לכל השירות, יפריע וימנע קידום במקרים רבים. גם אם מגיעים למ"צ-תחזוקה-חימוש (השנואים כלכך על הסמנכ"ל) יש לאן להתקדם ולהרוויח - הכל תלוי בגישה. גם בקורס וטירונות אפשר להגיש טופס לשינוי שיבוץ (טופס 55 המפורסם) בייחוד אם הבקשה היא ליחידות התנדבות. סמנכ"ל - אני לא יודע מי אתה, אבל הרצון שלך לסבך אנשים ע"י המלצות טיפשיות שעלולות לעלות בשירות צבאי או או אפילו בחיים של מישהו שעלול, בטעות, להקשיב לאיזו המלצה שנויה במחלוקת שלך, הרצון הזה- פשוט לא מובן. גם כאן באנונימיות של הרשת, רצוי להיות בוגרים ולשקול מילים בזהירות.

אז ככה

קודם כל היא לא בבקום, היא במחנה טירונים. והרי ידוע שאלף בית של שינוי שיבוץ זה לעשות בעיות בבקו"ם. לא יודע מה היה התפקיד שלך (או עדיין) בצבא, אבל עם יש דבר יותר מגעיל ומדכא זה "להתקבל" לאחד הקורסים של תחזוקה-חימוש. בתור אחד שהיה בקורס בתחזוקה, וראה שכל מי שקצת עשה בעיות הצליח לצאת מישם, אני חושב שעם קצת מזל (מבלי לימתוח את החבל יותר מידי אפשר לשנות את השיבוץ מבלי להיסתבך יותר מידי. וטופס 55 הוא חסר סיכוי (מי כמוני יודע) ביחוד אחרי שעוברים קורס.

Jane_Lame

New member
אשמח לעזור,

כי לא מזמן הייתי באותו מצב. קורס שלא רוצים צריכים לנסות לצאת ממנו כבר בבק"ם. להתווכח ולנג´ס. אם זה לא נעשה בזמן- באסה. כאן מתחיל תהליך ארוווווך ומייגע כדי לצאת. כדאי מאוד להשתדל כן לציית ולשמור על משמעת. שום כלא. לא כדאי להיות פורעת חוק.אגב, הגשת מבחן גרוע לא נחשבת אי-ציות. כל היוצאת מקורס מקבלות קוד 1606, משמע-פקידה, אבל יש פקידות מעניינת יותר ויש פחות, עדיין. לכן כדאי להיות בסדר עם המפקדים.זה משפיע על השיבוץ בהמשך. אפשר להיעזר בקב"ן שייתן המלצה שהקורס לא מתאים. אם המישהי הזו מעוניינת לצאת מהקורס שתיקח בחשבון שזה רק פקידות, או במקרה יותר גרוע- מאבטחת מתקנים, לפעמים. אם היא ממש לא רוצה את התפקיד היא יכולה דווקא כן להצליח ולהשתדל בקורס ואז להישאר בו כמדריכה. מקובל שמצטיינת הקורס הופכת למדריכה של המחזורים הבאים. כדאי שחברתך תשקול את האופיות. נחמד שהיא רוצה בכל זאת לתרום, וחבל שדווקא באחת כזו הצבא לא הפגין יותר התחשבות.

yc

New member
חבר´ה,

תודה לכולכם על העזרה ועל ההצעות :) . אני מאמין ומקווה שהבעיה תפתר כמו שצריך :). אלפי תודות.

למעלה