חובב קומיקס נוסף

arimis

New member
חובב קומיקס נוסף

שלום אנשים,

מצעירותי אני זוכר (זוכיייר, ככה אני נשמע) שקראתי קומיקסים ואף עדיין יש לי אוסף מכובד (בעיקר סופרמן, באטמן, אקס-מן, וכמה טובים של אימג' קומיקס כמו ספון ווייצ'בלייד). כיום, בגלל עבודה בעיקר, אני לא קורא כל כך כבעבר, אם כי עדיין יש לי חיבה לכל המדיום הזה, ואני זוכר לא לפספס אף סרט של מארוול (בתחרות האינסופית בין DC לבין מארוול, אני חושב שמארוול מנצחת, אבל מצד שני, היא זו שלפעמים מעתיקה מדי סי... ויש כותרים בדי סי שאני עדיין שפוט שלהם, כמו גרין לנטרן למשל).

העניין הוא (ואני לא כאן בשביל למכור... טוב, אולי, פשוט הרבה זמן לא הצלחתי למכור את הסטוק הענקי בגלל שיקולים כלכליים), שאני כותב בויקיפדיה על תחום הקומיקס. עכשיו, כנראה אתם מעקמים עכשיו את האף ואומרים לעצמכם "הוא? כותב באנציקלופדיה ויקיפדיה על קומיקס? טוב, בהצלחה....".

הקיצר, עם הזמן אני מוצא את עצמי נשאב שוב לעולם הזה, כשאני מתרגם את הערכים מאנגלית ומנסה לשמור על רמה מכובדת בכתיבת הערכים. נכון לעכשיו אני מרחיב על ערכי האקס-מן. בשבילי מדובר בעבודה מלהיבה (וכן, חסרת קצת פירגון ויקיפדי, אבל אני ממשיך בלי קשר). פתאום אני מתחיל לקשר מחדש בין האירועים והסיפורים, ועם הליין החדש של מארוול אני קצת מוצא את עצמי מעוצבן על קו העלילה שדחפו לסייקלופס אחרי X-men vs. Avengers, כי תכל'ס - די גדלתי עליו. וולברין מנהל? פחחחח. לא משהו שהאמנתי שיקרה.

אני מזמין אתכם לקרוא את ערכיי ולהתרשם, ואולי גם יהיה לי מקום פה בפורום.

mulon1984

New member
נאלץ לחלוק עליך

בדיוק כתבתי משהו קצר על וולברין כמנהל בית ספר:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=539581&blogcode=13635456

אני דווקא בעד התפתחות ושינויים אצל דמויות, בעיקר כשזה מוצדק. אני רואה את זה מאוד טבעי עבור וולברין לקחת את הצעד הזה, והאמת שכבר נמאס לראות אותו כמנהיג קשוח של שכירי חרב ופסיכופתים. גם אצל ציקלופ הכיוון החדש מוצדק ונובע ישירות מאורח חייו. אי אפשר לצפות מאדם שהיה במלחמה כל חייו שלא להקצין למרות שהוא חווה הפסדים מאוד קשים במלחמת הקיום של המוטנטים. זה רק מתבקש שהוא יהפוך לפנאט כמו מגנטו, ואם זה לא היה קורה היינו אומרים שהוא מגוחך ולא מתפתח עם השנים.

arimis

New member
אני בעד שינויים
אפשרי

אבל עדיין, משהו בשינוי הקיצוני הזה של מאזן הכוחות שהשתנה מעצבן, ושסייקלופס הופך לדמות אותה למד לשנוא.אין לי ספק שכחלק ממסורת הקומיקס, דברים ישתנו או יתבטלו (מקווה שידו של אפוקליפס מכוונת את הכל, אבל זה רק אני... חובב שגרה). מה שכן, היה מצחיק לראות את המנהל הרשמי החדש של האקס-מן מגיב כמו שרק וולברין יכול להגיב כשהוא רואה את חברי האקס-מן המקוריים באחוזה
. PS, הערך האחרון אותו כתבתי היה על ג'ין גריי, ולמדתי עליה יותר, כך שלראות אותה חוזרת בקשת הסיפור הנוכחית היה נחמד.

mulon1984

New member
זה לא נכון!!! מי אתה, אלן דלון????

בלי פאניקה, הכל יכול לחזור לסטטוס קוו המקורי אם רק רוצים, בינתיים זה כיף לאללה לראות איך דברים התהפכו. איך וולברין נהיה מנהל בית ספר אחרי שבעבר הוא סירב להנהיג את האקס-מן ונתן לרוג את התפקיד. וגם איך ציקלופ נהיה ממודל לחיקוי ל...סוג של נאצי :)

arimis

New member
אם רק ירצה אקסבייר....

ואולי הוא חזר לחלל והכל אשמת השי'אר :). אניוויי, מוי כיף.... אבל אני בשלי - זה מעצבן.

וכבר אמרתי שמארוול מעתיקנים? כאילו, שנה אחרי האתחול של DC, גם אתם נזכרתם להפוך את קרבינו?

PS II, אני בינתיים נמנע להכנס לעידן אפוקליפס, עידן אקס ושאר העידנים. מעדיף להשאר ביקום הנוכחי.

מנצל הזדמנות

פעמים רבות תהיתי לעצמי מי זה הוויקיפד שכותב ומסייע בתחום חשוב כל כך. אולי כמה כותבים ייקחו כאן את היוזמה יחד איתי ויהפכו את הערך של אלן מור לערך מובחר. התחלתי לתרגם אותו לפני כמה שנים אבל מעולם לא סיימתי

arimis

New member
תהיות, תהיות

כן, אני מודה שקצת שמרתי על אנונימיות בקטע הזה. בקטע של אלן מור, הערך מאז הפך למבולגן ובלתי קריא בידי אחד הכותבים שם, ואיך שהערך מייצג שם את הדמות לא ממש עושה לו צדק.

זה הקטע של וויקיפדיה

ידע של כל אחד שם מוערך. אם זה מוסיף לערך או מתקן טעויות, התפרעו עד שהערכים יהיו מובחרים

nick at noon

New member
לא ברור לי למה משווים בין האתחול של DC

ובין Marvel Now.
אני לא קורא DC אבל לפי מה שהבנתי שם ממש התחילו הכל מחדש ככה שכל מה שקרה בבחוברות מהעבר בעצם לא קרה.
Marvel Now לעומת זאת פשוט סיימו ריצות של חוברות מסוימות ופתחו ריצות של אחרות, או התחילו את המספור מחדש. עוד חלק חשוב מזה היא הזזה של כותבים בין כותרים.
אבל אין שום איבוד של ההיסטוריה. כל חוברת חדשה מתחשבת, או ממש נוצרה מתוך אירועים בעבר. ובמקביל הרבה חוברות לא מתחילות מספור מחדש ולא מחליפות כותב, אלא פשוט ממשיכות.
זה לא ממש שונה מלפני כמה שנים אחרי siege כש new avengers התחילה מספור מחדש (בלי לשנות כותב), ביטלו כמה כותרי אוונג'רס ותחילו כמה חדשים.

arimis

New member
גם חשבתי על זה

ואצלי הם מקבלים נקודה נוספת בגלל זה. יותר מתחשק לתרום לערכים של מארוול מאשר של DC מאז
. נדמה שרק בחזית של גרין לנטרן הכל ממשיך כרגיל, אלא שה"מהפך" שעשו לסינסטרו לא ממש מתחבר לי. עשו אותו דבר למגנטו במארוול. נראה איך זה מסתדר.

nick at noon

New member
שלום

קודם כל שלום לכל הפורום. אני קורא כאן כבר חודש בערך, אבל עד כה לא ראיתי סיבה מיוחדת לכתוב.
קראתי עכשיו חלק מערכי הויקיפדיה שכתבת. קודם כל באמת כל הכבוד, יש המון. במיוחד כל הכבוד על היצירה של כל כך הרבה ערכי ויקיפדיה על נושא כמו קומיקס כשממה שזכור לי עורכי ויקיפדיה הישראלית מתייחסים לנושאים של תרבות פופולרית בזלזול רב מאוד.

כמה הערות ושאלות:
למה מכשפת השני? הרי לא כל שם קיבל תרגום בעוד שכמעט כל שם אפשר לתרגם. (למשל דאסט, צ'יימבר, אנג'ל, מרקורי) אז למה לא סקרלט וויטצ'?
דבר שני - האירוע בית אם צריך להיקרא פשוט בית אם ולא אקס מן: בית אם.
דבר שלישי וזה ישמע מוזר. פתחתי את רשימת השמות שבתחתית כל עמוד ויש כמות עצומה של שמות צבועים כחול ורק ארבע שמות צבועים אדום (כלומר ללא עמוד). האם זה צירוף מקרים שארבעת השמות הם האקס מן ההומוסקסואלים. אני מניח שלא. אם כי קארמה בכלל לא נמצאת שם.
יש עוד כל מיני דברים קטנים ששמתי לב אליהם שחסרים או לא נכונים (הצוות המקורי באקס-פקטור כרך שלישי לא כלל את האבוק ופולאריס, הם הצטרפו מאוחר יותר).
אז אני מניח שהשאלה האמיתית היא האם אתה מעוניין שאני אוסיף את מה שאני יודע (לא המון, אבל אני יודע טוב את מה שאני קראתי). אני ממש לא רוצה להתאמץ ולהוסיף דברים ואז לגלות שכל מה שהוספתי נמחק כי אני לא משתמש עם ותק וכי אולי הייתה לי טעות ניסוח קטנה. היה לי כבר ניסיון לא נחמד כל כך עם ויקיפדיה לפני איזה חמש שנים.

arimis

New member
תודה

תודה על הערותיך ואני אוסיף תיקונים בהתאם. לגבי סקרלט ויץ' יש אולי בעית סמנטיקה קלה (
והמבין יבין), אבל היא ברת תיקון. לגבי הדבר השני - כך גם קרה עם הערך של גרין לנטרן: הלילה האפל ביותר, כיוון שהאירוע נגע לא רק לכותרי הגרין לנטרן אלא לכל יקום DC, וניתן לתקן זאת. לגבי הדבר השלישי, אין זה צירוף מקרים, ואני מניח שאני שומר אותם לסוף. לא יודע. לא ממש שש לתרגם את הערכים הספציפיים האלה. תרומותיך ברוכות, ואדאג שהן לא תימחקנה. מקסימום אתקן בעיות ניסוח, באם יהיו. שוב תודה.

arimis

New member
תגובה בהרחבה

א. מכשפת השני - העניין בכינויים הוא אמביוולנטי, לפחות כך אני חושב. בשעה שיש כינויים כמו סייקלופס, אליקסיר, האבוק, נייטקרולר, ביסט, באמת עדיף לקרוא לחיה בשמה (חה, קוריוז). לגבי צ'יימבר, היית מעדיף ערך בשם "תא (קומיקס)"? מרקורי - "כספית (קומיקס)"? דאסט - "חול (קומיקס)"? לא, לא כך חשבתי. במקרים כאלה אני יוצר הפניה לערך, כך שאם אתה רושם סקרלט ויץ', זה יוביל אותך לערך.ועוד דוגמה - קרימסון דיינאמו, יריבו של איירון מן - יצרתי אותו בשם הערך המעוברת "דינאמו הארגמן". יכול להיות בגלל ששם התואר הוא צבע.

ב. בית אם - גם אמביוולנטי. אמנם מדובר באירוע של כל יקום מארוול ולא רק אקס-מן, הוא מזוהה ביותר עם האקס-מן, וגם כי צריך לשייך אותו לקבוצה מסוימת. בויקיפדיה ערכים עצמאיים ללא שיוך מסוים בשם הערך מוביל לסתם אנטגוניזם. אז יצרתי את ההפניה "בית אם". כך גם עשיתי ל"הלילה האפל ביותר" של DC.

nick at noon

New member
טוב, הוספתי לויז'ן

אתה יכול להסתכל איך זה נראה.
אני לא יודע אם יהיה לי כוח לעשות את זה הרבה פשוט כי אני מסתכל על הערכים ויש לי כל כך הרבה שאני יכול לכתוב (ואני באמת לא מישהו שקורא כל כך הרבה קומיקס).
אבל כמה שאלות חדשות:
1. אני מבין את עניין מכשפת השני ואני אפילו מקבל את זה שלא עשית אותו דבר בשביל עכביש השני, אבל דבר אחד באמת מטריד אותי. המשוכפל - אני מבין למה השם הזה, אבל זה לא תרגום ממש נכון וגם זה נשמע ממש רע. בתור מישהו שאוהב מאוד את X-Factor הנוכחי זה מטריד אותי. אולי האדם המרובה, או האדם המכופל. או פשוט ג'יימי מדרוקס (זה הערך שלו באנגלית).
2. כשהרחבתי את הערך של הויז'ן חשבתי לעשות קישור לערך של האוונג'רס הצעירים ואולי עוד כמה ערכים שלא קיימים כרגע. אני יודע שאני יכול פשוט לכתוב את זה כקישור (שמופיע באדום) ובכך אני מייצר אופציה לדף (כמו שיש כרגע לאולטרון). אבל אני לא יודע אם זה בסדר לעשות את זה (מבחינת חוקי ויקיפדיה).
3. יש כמה ערכים ריקים כאלו שלא היה אכפת לי להתחיל. כמו למשל אולטרון, שנראה לי שכדאי שיהיה לו ערך במיוחד עכשיו כשמתחיל עוד חודשיים אירוע שאולטרון נמצא במרכזו. אבל אין לי מושג מה כרוך בלפתוח ערך חדש. אני יכול פשוט להעתיק מדף עריכה של עמוד קיים של דמות מארבל אחרת אבל אפילו אז אני לא יודע איך לשנות את התמונה. וגם לא איך לדאוג שהיא תהיה מקושרת לערך שבאנגלית. אני אשמח לעצות אם אתה מוכן. (או אם אתה מעדיף תפתח דף לאולטרון ואני אמלא אותו במה שאני יודע + קצת מהדף באנגלית.)
4. יש הרבה ערכים שפשוט לא מעודכנים, כמו שshacharx5 ציין. אני לא בטוח איך מקבל להוסיף בויקיפדיה. האם אפשר פשוט להוסיף בסוף ערך משהו כגון "לאחרונה קיין התרפא ופעיל ביוסטון, טקסס כגיבור על עם השם סקרלט ספיידר." אולי נכון פשוט להוסיף משהו קטן כזה בסוף של הרבה דמויות פשוט כדי לעדכן אותם במהירות, בלי הסברים מפורטים.

arimis

New member
אז ככה

1. סקרלט ספיידר זה היה העברה שביצעתי לערך לאחר שהוא נכתב תחת השם בן ריילי. האמת שלא ממש התעמקתי בדמות, אלא רק ביצעתי "עבודת ניקיון" קלה. לגבי המשוכפל, אכן השם אולי לא נשמע קליט, ואולי אני אעביר אותו לג'יימי מדרוקס, אבל כל דמות צריכה כינוי, וזה מה שיכולתי למצוא בעבודת התרגום הקצרה שלי. תן בבקשה הצעות אחרות ל"אדם המכופל". עדיין לא נשמע קליט.

2. אני אוסיף את הקישור המתאים.

3-4. שולח לך מסר.

shacharx5

New member
דווקא במקרה הזה

אני אוהב שרשמו מכשפת השני (כי זה אחד השמות המעטים שאני מכיר שעדין נשמעים מגניבים שמתרגמים אותם)
אבל אני מבין מאיפה שאתה בא
כי קראתי את הערך של קייל ריינר (אחד שהוא גרין לנטרן) והיה שמה משהו קצת מסובך עם הסיפור שלו בריבוט למרות שנחמד שבכלל הכניסו אותו
כנראה יש הרבה ערכים שלא מעודכנים עם הריבוט גם הMARVEL NOW

arimis

New member
בעניין הדבר השלישי

לקחתי לתשומת ליבי את העניין, ויצרתי בינתיים את הערכים על נורת'סטאר ואחותו התאומה אורורה. קצת מזכיר לי תאומי יין ויאנג.

Guid

New member
שלום!

קודם כל- תודה על ההשקעה!
בתור קורא קומיקס מתחיל (אם אפשר להגדיר את זה ככה. אני חושב שעדיין לא עברה שנה מאז שהתחלתי לקרוא, אבל מצד שני אני גם קורא לא מעט), יצא לי לקרוא מדי פעם ערכים על דמויות מסויימות בויקיפדיה.
אמנם רוב מה שקראתי היה באנגלית, אבל תמיד כשראיתי שיש לערך מסויים תרגום לעברית אז הלכתי לבדוק מה קורה שם

אז אני מניח שנעזרתי בכתיבה שלך מתישהו, ותודה על זה

עדיין לא יצא לי לעבור על הערכים של אקס-מן בויקיפדיה, האמת, פשוט בגלל שבמשך הזמן שאני קורא קומיקס נשארתי דבוק ל-DC ועדיין לא ממש יצא לי לקרוא סיפורים מיקום מארוול...
אבל בחודש האחרון זה השתנה, והתחלתי לקרוא מארוול, אז אני מניח שאני אתחיל לקרוא קצת בויקיפדיה בתקופה הקרובה בכל פעם שאני אתקל במשהו שאני לא מכיר במהלך הקריאה שלי.
אז... תודה מראש!

arimis

New member
תודה לך

גם אני קורא בימים אלה מעט קומיקס, אבל בגלל שראיתי את הדילול שיש בויקיפדיה - מדיום מרכזי והראשון בחיפושים בגוגל - חשבתי שמן הראוי לרכז את המידע הרלוונטי ושכתוב בצורה הכי טובה, כדי שגם התחום הזה יקבל במה מרכזית. מדובר בחלק מתרבות פופולרית מערבית שמתעלמים ממנו בויקיפדיה העברית, ומעטי המעטים שכן תורמים לו זה לא מספיק. אז מה שבהתחלה התחיל אצלי כהרחבה של מעט ערכים עבר להגברת הילוך והתחלתי להוסיף ערכים לדמויות מרכזיות בכמויות, יצרתי אפילו את התבניות בתחתיות העמודים ל-DC ומארוול, ולאט לאט ראיתי אותן מתמלאות למצב שהן כיום. ברגע שכבר הוספתי דמויות, קבוצות וסיפורים לאקס-מן, אז היה כבר צורך להוסיף תבנית בנפרד לאקס-מן, כי המותג הזה הוא באמת נרחב יותר ומשפיע יותר מכל מותגים אחרים, עם מעל ל-40 שנות סיפורים. את חמשת החברים המקוריים של האקס-מן הרחבתי, נוסף לאקסבייר, כי הם למעשה עמוד התווך (לדעתי) של הקבוצה.

למעלה